Blog

Gratis uitstapje met peuter – Het kabouterpad in het bos

kabouterpad peuter Dagmar Valerie

Wil je lekker naar buiten met jouw peuter? Dan kan ik het kabouterpad aanraden om te bekijken. Kleine kabouters worden groot! Lucas noemde het huisje ‘klein piep’ en klopte enthousiast aan. Ze sliepen vast heel goed, we komen gauw een ander keertje langs. Tot snel lieve kabouters! Sindsdien wandelen we regelmatig over het Kabouterpad in het Leersumse veld om kabouters te zoeken. Het stimuleert de fantasie en je bent heerlijk buiten. Een aanrader voor jong en oud!

Voor de kleinsten is het Kabouterpad ontzettend leuk om te bewonderen. Het kabouterpad is compact, waardoor het goed te lopen is voor de peuters. Ze kijken er hun ogen uit, terwijl je ondertussen lekker buiten bent en van het bos kunt genieten. De vogels fluiten heerlijk, je wordt omringd door de geuren van het bos en je kunt er ook gezellig picknicken. De kids kunnen er lekker spelen en de kabouters zoeken. Het is een gratis uitstapje die je kunt maken en het is laagdrempelig en leuk! De peuter kan zijn energie kwijt door te wandelen en te spelen in het bos, terwijl je kunt opladen in de natuur. Een win-win situatie!

Het Kabouterpad is vrij toegankelijk. Boekje, puntmuts en knapzak zijn alleen in het weekend verkrijgbaar bij De Veldschuur, maar maken deze beleving helemaal af. Daar staat een passende (betaalbare) vergoeding tegenover. De Veldschuur is te vinden aan de Maarsbergseweg 18a, 3956 KW Leersum. In het Leersumse Veld wonen veel kabouters, dus de kans is groot dat je er eentje ziet! Overal zie je kaboutersporen, kleine voetafdrukken in het zand, wielsporen van een kruiwagentje, geplet gras van een middagdutje. En je ziet ook weleens een kabouterdrolletje liggen. Echt waar!  Kabouters wonen meestal in holletjes in de grond of in een holle boom. Ze zijn heel aardig en natuurlijk dol op hun kabouterkindertjes. Ze zijn erg ijverig en behulpzaam en de hele dag druk in de weer. Waarmee? Als je het kabouterpad loopt kom je daar vanzelf achter. Vergeet onderweg niet te zoeken naar kaboutersporen! En met een beetje geluk kom je een echte kabouter tegen…

Kabouterpaden tref je door het hele land en zijn echt een aanrader voor peuters. Veel plezier!

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.