Blog

Gezellige uitstapjes maken met Lucas (peuter van 2 jaar)

Samen met mijn lieve Lucas genieten we van alle leuke uitstapjes die we met elkaar maken. Mooie herinneringen maken is wat we het liefste doen. We zijn in en rondom het huis te vinden, maar gaan er ook heel graag op uit. Vanwege het middagdutje zijn het nog wel dagdelen, maar die momenten zijn onbeschrijflijk fijn en bijzonder. Zo genieten we van de kinderboerderij, fietstochtjes, wandelingen door de natuur en musea. We bewonderen en verwonderen samen en genieten met volle teugen van elkaar. We ontdekken, beleven, ontspannen en laden op door al het mooie waardoor we worden omringd. Ik vertel graag meer over de uitstapjes die ik met Lucas maak.

Samen wandelen we naar…

De winkel om boodschapjes te doen, de speeltuintjes en de bouwplaatsen om graafmachines te spotten. Er was een tijd dat ik de wagen standaard mee moest nemen, maar die fase zijn we inmiddels gepasseerd. Meneer loopt zelf relaxt mee, soms eet hij een tussendoortje onderweg of benoemt hij enthousiast wat hij allemaal ziet. Heeft het geregend? Dan gaan de laarsjes aan en stampen we in de plassen. We voeren de eendjes of luisteren naar de vogels. We bekijken plantjes en bloemen of doen lekker gek in de speeltuin. Uiteraard glij ik ook van de glijbaan, schommel ik enthousiast mee en spring ik het hoogst op het springkussen. Zie je het al voor je? We hebben plezier en genieten van de natuur.

Uitstapjes op de fiets met peuter

We hebben een kleinere kinderboerderij om de hoek, maar ook een indrukwekkende grote die wat verder ligt. Nu kunnen we er lekker op de fiets naartoe. Ik heb inmiddels ook een goede helm gekocht die je kunt verstellen in de kleur okergeel. Ik vroeg mij af hoe ik Lucas ervan zou moeten overtuigen dat de helm noodzakelijk was om te dragen en besloot de fietshelm in de kleur okergeel aan te schaffen. Waarom? Bob de bouwer heeft ook een gele helm en Lucas is fan van hem én de bouwplaats. Nu wil hij de fietshelm zelfs niet meer af en loopt hij er trots mee rond, omdat het ‘zijn Bob de bouwer helm’ is. Prima schatje! De fiets laten verzekeren staat nog wel op mijn lijstje om te doen, dan kunnen we helemaal onbezorgd genieten. Er zit nu zelfs een fancy kinderzitje achterop en samen maken we mooie tochten. Naar de dierenwinkel waar we visjes en vogeltjes bewonderen, over de brug om naar boten te kijken en naar musea om er te ontdekken. We maken er een fiets feestje van!

Uitstapjes met OV met peuter

Als er geshopt mag worden dan kiezen we voor de bus of de tram. Binnenkort wil ik ook dolgraag met Lucas reizen per trein. Waarschijnlijk gaan we dan samen naar Amsterdam om er door de grachten te varen en naar NEMO te gaan. We gaan graag met OV naar de botanische tuinen, het Nijntjemuseum en het Spoorwegmuseum. Echte aanraders om naartoe te gaan met het openbaar vervoer. Lucas beleeft het zo intens en kijkt nieuwsgierig in het rond. Al die indrukken vindt hij fantastisch!

Uitstapjes met de auto met peuter

Met Lucas maken we regelmatig uitstapjes met de auto. Zo gaan we graag naar zee, de bossen in of op bezoek bij familie en vrienden. Wanneer we op vakantie gaan, kiezen we ook vaak voor de auto. Stilzitten doen we zelden, al vinden we het ook heel leuk om samen te koken, dansen tekenen, puzzelen en te spelen met blokken en treinen en dat kan geweldig in huis. Op een druilerige dag bijvoorbeeld of als oplaaddagje. We ondernemen graag, denk bijvoorbeeld aan uitstapjes naar het zwembad of een indoor speeltuin en het bewandelen van het kabouterpad.

Soms bepaal ik wat we gaan doen en soms zegt Lucas wat hij graag zou willen doen. Samen maken we er een onvergetelijke tijd van!

Veel liefs,

Dagmar

 

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.