Blog

Het geboortekaartje van onze zoon Lucas

Geboortekaartje_Pimpelmees_Lucas3
Het allermooiste geboortekaartje vinden om de geboorte van jouw kindje aan te kondigen, vormt een bijzondere zoektocht. Wij vonden het heel erg lastig om hét geboortekaartje te vinden dat weerspiegelde hoeveel liefde en warmte wij voor onze kleine voelden, nog voor Lucas geboren was. Totdat wij uitkwamen bij het merk ‘Pimpelmees’, daar zagen we zoveel kunstwerkjes dat we niet eens meer konden kiezen! In dit artikel deel ik speciaal met jou ons geboortekaartje van onze zoon Lucas. Kijk je mee? 

De zoektocht
Toen ik in het derde trimester van de zwangerschap was aanbeland, begon het toch echt te kriebelen. De zoektocht naar het geboortekaartje kon beginnen en we hebben heel wat avonden gespendeerd om tot onze keuze te komen. Er zijn namelijk zoveel webshops die geboortekaartjes aanbieden, bovendien worden hierop duizenden (echt waar!) geboortekaartjes  aangeboden én kan je deze ook nog eens zelf laten ontwerpen. Waar begin je dan? We besloten eerst te oriënteren welke stijl er bij ons past. We ontdekten dat het kaartje warmte, liefde, aandacht en zachtheid moest weerspiegelen. Ook vonden we de ‘moderne’ kaartjes erg mooi, maar we zochten meer een kaartje dat tijdloos was en iets sprookjesachtig in zich had. Ook zagen we veel stijlen die op elkaar leken, wij hoopten een origineler kaartje te kunnen vinden en we kwamen uit bij de prachtige producten van Pimpelmees.

06122016_Lucas

Waarom hebben wij gekozen voor dit geboortekaartje?
Sprookjesachtig, liefdevol, zachte kleuren en origineel? Ja, dat vind je allemaal terug in het geboortekaartje van onze zoon Lucas. We zijn zo dankbaar en blij dat we dit kaartje hebben gevonden! De uitstraling past helemaal bij onze kleine man waar we zo trots op zijn. We vinden niet alleen het ontwerp indrukwekkend en mooi, maar ook de kwaliteit en de service die vanuit Pimpelmees wordt geboden. Zo vormde deze gehele zoektocht naar het perfecte geboortekaartje echt een feestje!

Toen we eenmaal het ontwerp hadden gekozen, hoefden we niet lang na te denken over de tekst. Zoals ik eerder in dit artikel vertelde, betekent de naam Lucas ‘licht’. Zo noemden we hem tijdens de zwangerschap al ons lichtpuntje, maar gelukkig had niemand dit door aangezien de naam door niemand was geraden. Het gedichtje over ‘lichtpuntjes’ kon daarom niet ontbreken op zijn geboortekaartje. Vervolgens bestelden we een proefdruk en al onze verwachtingen werden overtroffen. Sterker nog, onze monden vielen open van verbazing toen we de envelop openden me t het eindresultaat. Hoe mooi we de digitale versie van het geboortekaartje ook vonden, de tastbare versie was stralender dan we ooit hadden durven dromen. Lag het aan de uitstraling? De tekst? Het papier? Opeens kwam alles samen en voor ons was het bewonderen van deze proefdruk een ontroerend moment. En toen kon het wachten echt beginnen. We waren na het kiezen van deze mooie kaart helemaal klaar om Lucas Pieter te verwelkomen, dit deden wij op 6 december 2016.

Geboortekaartje_Pimpelmees_Lucas4

Leuk feitje – Schilderij van het geboortekaartje
Na het kiezen van het geboortekaartje voor Lucas waren we zo onder de indruk van het ontwerp, dat ik na bleef denken hoe we deze stijl door konden trekken in zijn slaapkamer. Het sprak ons ontzettend aan en bovendien had het zo’n warme en liefdevolle uitstraling dat ik hoopte op een manier waardoor we deze sfeer konden vertalen naar het interieur. En dat is gelukt! In het laatste trimester kregen we veel vragen van vrienden en familie om alvast het kamertje van Lucas te mogen bewonderen, maar we hebben heel wat smoesjes moeten gebruiken om dit te voorkomen. We hadden namelijk al op zijn kamer dit mooie schilderij van het geboortekaartje hangen! We zijn er ongelooflijk blij mee en vinden het geweldig dat we bij Pimpelmees voor deze optie konden kiezen. De afbeelding van de voorkant werd namelijk op canvas afgedrukt en gespannen op een stevig houten frame van 40 x 40 cm.  Klik hier voor meer informatie over deze mooie extra die als service bij Pimpelmees wordt geboden. Ook kan je bij Pimpelmees bijbehorende stickers en enveloppen naar wens bestellen. De kers op de ta… beschuitjes met muisjes!

Geboortekaartje_Pimpelmees_Lucas

Meer over Pimpelmees
Omdat Pimpelmees al onze verwachtingen zo overtrof én ons wist te ontroeren middels de prachtige producten, leek het mij heel mooi om wat meer over ons geboortekaartje en het bijbehorende schilderij te vertellen. Ik hoop dat je het leuk vond om over onze zoektocht en keuzes te lezen! Ook hoop ik dat Pimpelmees in de toekomst nog velen zal inspireren en verblijden met de producten die zij aanbieden in de webshop. Ik wil heel graag Ingeborg en Marieke Smit in de spotlights zetten, want zij zijn het inspirerende en liefdevolle merk Pimpelmees. Door hen worden heel veel kersverse ouders blij gemaakt middels de geboortekaartjes en kijken kinderen later met trots terug op het kaartje dat met zoveel aandacht werd samengesteld. Extra leuk? Pimpelmees biedt niet alleen geboortekaartjes aan, maar ook trouwkaarten en zelfs behang! Ook heeft Pimpelmees geweldige stationary die je perfect zou kunnen geven als kraamcadeau. Denk hierbij aan het babybezoekboek, baby’s eerste dagboek, de familyplanner, de verjaardagskalender en de geweldige notebooks. En ben je zwanger? Geniet dan van het zwangerschapsdagboek!

Cadeautje
Nog even leuk om te delen! Om dit vrolijke artikel waarin ik ons geboortekaartje bespreek en Pimpelmees in het zonnetje zet af te sluiten, vond ik op de website van Pimpelmees deze mooie Iphone wallpapers die je hier gratis kunt downloaden. Op deze pagina vind je trouwens meer gratis goodies, bijvoorbeeld een geweldig bureaublad! Dit fris, bijpassend behangetje voor op je iPhone 5 of 6 is een feestje om te zien!iphones_bureaubladen_2017kwartaal01

Extra inspiratie nodig voor het geboortekaartje van jouw kleintje? Bekijk dan vooral ook het overzicht van de gemaakte geboortekaartjes, zo bijzonder om te zien! En onze Lucas staat er ook tussen, hoera! Wat vind jij van het geboortekaartje van Lucas? 

Liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.