Blog

Financiële detox – Dit bespaarde ik in januari met mijn gezin

Geïnspireerd door geweldige bloggers die mij tevens extra motiveerden dit jaar om te besparen met mijn gezin, ben ik aan de slag gegaan met een financiële detox. Vooral de blogs Moneymom & KellyCaresse hebben mij aangespoord om geld te besparen met mijn gezin. Zo gingen mijn man en ik aan de slag met ons huidige financiële plaatje en bekeken we op welke uitgaves we konden minderen. Hebben we daadwerkelijk kunnen besparen? En wat leerden we ervan? 

Alles op een rijtje: meer structuur in de financiën

Door het in kaart brengen van onze inkomsten en uitgaves, hebben wij veel inzichten gekregen in ons financiële plaatje. Dit beeld opende onze ogen, vooral aan het uitgavenpatroon kon flink worden gesleuteld. We keken verbaasd op bij bepaalde kosten die aanzienlijk hoger uitpakten of waren tevreden over lasten die we al goed onder controle hebben. We zijn geen big spenders en hebben ook een fijn spaarpotje achter de hand, toch is het prettig om realistisch om te gaan met geld. Alle clichés zijn waar; je kunt het maar één keer besteden. Ook vinden we het heel belangrijk om onze zoon het juiste voorbeeld te geven op dit gebied, vooral door goed om te gaan met geld kunnen we het beeld voor hem versterken. December was voor ons een erg dure maand, maar was januari dat ook?

Was januari een dure maand?

Het antwoord op deze vraag is: ja. Wij gingen namelijk op verjaardagsweekend naar Kraków met het gezin, omdat mijn lieve moeder 50 is geworden. En daar hebben we verre van rustig aan gedaan wat onze portemonnees betreft. Even shoppen, uiteten en andere leuke activiteiten ondernemen deden we tijdens dit weekend maar al te graag. We hebben van elke seconde genoten en het was een heerlijke tijd.

Luxe uitgaves voor de langere termijn

Andere grote uitgaves in januari vormden het abonnement op het zwembad waardoor ik met Lucas vaker gezellig kan zwemmen en onze nieuwe bank die we hebben besteld. Een grote investering voor ons huis, maar waardoor we ons woonplezier van het gezin gaan vergroten. Ook hebben we veel geld uitgegeven aan allerlei leuke activiteiten, waaronder het mountainbiken, de bioscoop, cadeautjes, tickets voor workshops en kleding uit de sale. Het was dus absoluut geen goedkope maand, maar we hebben veel plezier gehad en mooie tijden beleefd. Bovendien hebben we nog lang plezier van de uitgaves, waardoor we blij zijn dat we de middelen hebben om tot deze uitgaves te kunnen komen voor ons gezin.

Dit bespaarden wij in januari dankzij de financiële detox

Dankzij de financiële detox heb ik €238 kunnen besparen in januari ! Ik had nooit verwacht dit bedrag te kunnen besparen door actief aan de slag te gaan met de opdrachten en vragen die betrekking hebben op ons financiële plaatje. Zo brachten we in kaart hoe ons uitgavenpatroon eruit ziet, ontdekte ik mijn valkuilen wat geld betreft en keek ik naar kansen om te besparen. Deze besparingen zijn voortgekomen uit het feit dat ik heel bewust ben gaan winkelen voor de (week)boodschappen. Alleen al door op te letten wat ik in huis haal, dankzij aanbiedingen, het opmaken van onze voorraad en door slimmere gerechten en weekmenu’s te maken, lukte het mij om hier veel geld op te besparen. Ook zagen we dat we abonnementen hadden lopen waar we geen gebruik meer van maken. Ook dit was een kans om te besparen! Natuurlijk hoop ik dat we deze lijn vast kunnen houden, zo houden we een mooi potje over voor de toekomst van ons gezin. Op naar mooie besparingen in februari!

Heb jij al een keer een financiële detox gedaan? Weet jij welke inkomsten en uitgaves je maandelijks hebt?

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.