Blog

Een kijkje in de babykamer van Simon

Babykamer Simon ByDagmarValerie

Met veel liefde en plezier hebben we de babykamer van Simon ingericht. Het duurde even voordat we aan de babykamer konden beginnen, vanwege de verbouwing in huis. Gelukkig kregen we alles tijdig af zodat hij zijn eigen kamer heeft met daarin de stijl die we voor ogen hadden. De afgelopen weken heb ik allemaal mooie items verzameld en het is altijd even de vraag hoe het samenkomt in het interieur. We vinden de babykamer erg geslaagd, kijk je mee?

De stijl van de babykamer

De babykamer was eerst onze inloopkast, maar nu genieten we volop van deze ruimte. Het is een fijne, warme kamer geworden met neutrale kleuren. We hebben ervoor gekozen om natuurlijke elementen terug te laten komen, evenals de kleur cognac en warme tinten waaronder koper. De vloer is erg licht en de gordijnen waren beige, waardoor we voor de muur een zandkleur hebben gekozen die je ook in andere kamers van ons huis terugziet. Zo ontstaat er een geheel en trekken we onze eigen interieurstijl door naar de babykamer. In de babykamer hebben we als grote meubels de commode en een witte PAX kast geplaatst. Ook is hier de co-sleeper te zien, deze staat nu op onze slaapkamer en het witte ledikantje staat op de plek van de co-sleeper. In de hoek staat een rieten stoel en dat zijn de meubels die we in de babykamer van Simon hebben geplaatst.

Babykamer Simon ByDagmarValerie

Decoratie voor op de babykamer

Zoals ik al schreef, hebben we gekozen voor neutrale tinten. We vonden het erg mooi om te zien hoe alles samen mag komen en de ruimte straalt rust en warmte uit. We zijn fan van de Meyco collectie zoals je kunt zien; het aankleedkussen en de dekentjes zijn van dit prachtige merk. Het vloerkleed hebben we gekocht bij Kwantum en ik heb niet veel decoratie in de babykamer geplaatst, anders wordt het snel druk voor zo’n compacte ruimte. Op het plankje boven de commode staan de eerste schoentjes van Simon (de blauwe All Stars), de regenboog van Little Dutch en pampasgras uit onze tuin. Boven het bed van Simon hangen twee posters in de stijl van zijn geboortekaartje en ik heb muurstickers op de kast en muur geplakt in een kopertint. Maantjes en sterretjes sieren zijn kamer. Zo ook de decoratieve maanslinger bij de kast, ik ben er helemaal weg van! Boven de stoel heb ik bij Xenos een ‘hangtak’ gekocht waar ik leuke accessoires aan kan ophangen. Voor nu een prachtig shirtje die qua tinten mooi aansluit bij de babykamer.

Babykamer Simon ByDagmarValerie

Praktische keuzes voor de babykamer

De ruimte is natuurlijk niet erg groot, maar door het handige plankje, de compacte commode en de mooie kast die tot aan het plafond reikt, beschikken we over een heerlijke babykamer. We hebben de kamer optimaal benut en zijn erg blij met het eindresultaat. De kamer straalt precies uit wat we hoopten en we vinden het ook erg leuk dat het IKEA krukje in de ruimte staat, zodat Lucas kan helpen wanneer hij daar zin in heeft. We zijn erg blij dat we allemaal op dezelfde verdieping kunnen slapen, zodat we in de buurt van onze lieve kids zijn wanneer zij ons nodig hebben. We willen graag nog een mooi plantje op de kamer plaatsen en we verzamelen vast in de loop van de tijd speelgoedjes voor hem die meer zichtbaar zullen zijn. Voor nu is het een hele fijne plek waar we graag komen. Lucas is ook hartstikke trots op de kamer, want hij heeft ons veel geholpen. O.a. met het in elkaar zetten van de commode en het neerzetten van de decoratie. Trotse broer!

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.