Blog

De Zindelijkheidsbox – Hoe wij Lucas zindelijk gaan maken

Zindelijkheidsbox zindelijk Dagmar Valerie

De weg naar zindelijkheid is er eentje waar we ons als ouders de komende tijd meer en meer in gaan verdiepen. Lucas is 3 jaar oud en eigenlijk merken we al sinds de zomer dat hij geweldige stappen aan het zetten is op het gebied van zindelijkheid. De grootste belemmering vormen onze eigen gedachtes als ouders, dat geef ik graag eerlijk toe. De Zindelijkheidsbox vinden wij dan ook een verademing; het bevat stap voor stap praktische en toegankelijke uitleg. Zo weet je precies hoe je dit moet aanpakken, wat je kunt zeggen én doen. Dat maakt het volhouden makkelijker en het geeft zowel jouw kind als jezelf het vertrouwen dat het gaat lukken. Door de Zindelijkheidsbox hebben wij nu al veel meer ‘zin’ gekregen om daadwerkelijk met de training aan de slag te gaan! De heldere en toepasbare tips zorgen ervoor dat je geen dag meer wilt verliezen. Wij gaan aan de slag met de weg naar zindelijkheid dankzij de Zindelijkheidsbox!

Waarom gaan wij aan de slag met de Zindelijkheidsbox?

Zoals ik in de introductie al beschreef, is Lucas toe om de ontwikkeling door te maken en zindelijk te worden. Dat merken we als ouders en toen de Zindelijkheidsbox bij ons op de mat viel, voelden we nog meer vertrouwen om daadwerkelijk aan de slag te gaan. Lucas plast al regelmatig op het potje, we hebben hier al handige routines voor en thuis loopt hij ook vaak zonder luier rond. Het is zelfs gelukt om al een keertje naar de supermarkt te gaan zonder dat Lucas een luier aan had, dat gebeurde afgelopen zomer. Toen was Lucas 2,5 jaar en daarom denk ik ook echt dat de Zindelijkheidsbox in deze fase ook erg goed toe te passen is. Wij beginnen er officieel mee nu hij net 3 is. We hebben de afgelopen periode niet consequent gewerkt aan de zindelijkheid van Lucas, maar vooral gehandeld op basis van wat hij zelf aangaf. Vond hij het interessant om op de wc te zitten? Dan hielpen we hem daarbij. Was hij eraan toe om zonder luier te lopen en een onderbroek te dragen, dan speelden we als ouders in op deze vraag. We gaven hem alle rust en ruimte hierin zodat hij kon wennen aan deze fase. En zo heeft Lucas al langzaamaan op de wc leren plassen wat hartstikke goed gaat. Nu is het tijd om door te pakken denken wij en daarom gaan we door middel van de Zindelijkheidsbox de zindelijkheidstraining van een week toepassen.

Zindelijkheidsbox zindelijk Dagmar Valerie

De box geeft vertrouwen aan de ouders én het kind

De Zindelijkheidsbox heeft voor ons als ouders direct belemmerende gedachtes weggenomen. Maar wat als er dit of dat gebeurt? Hoe kan ik inspelen op deze situatie of wat zou ik kunnen zeggen als… Allemaal scenario’s die niet van belang zijn, omdat de uitleg van de zindelijkheidstraining alle antwoorden bevat omtrent uiteenlopende situaties en vraagstukken. De box voelt zo compleet en je hebt als ouders alle tools in handen om daadwerkelijk met elkaar deze ontwikkelingen door te maken. De Zindelijkheidsbox zorgt ervoor dat je een week lang intensief de training als ouders aangaat om het kind binnen een week zindelijk te leren worden. Je pakt het daardoor snel en effectief aan; de beste investering met een fantastisch resultaat! Alleen al het idee dat we straks maar één kind in de luiers hebben is een verademing. Daarnaast zal het voor Lucas ook erg fijn zijn om ruimschoots te kunnen wennen, zodat hij echt zindelijk naar de basisschool kan gaan en het al een gewoonte is.

Wanneer begin je met de zindelijkheidstraining?

Als ik in de zomer consequent had doorgepakt, dan was Lucas misschien nu al wel zindelijk geweest. Voor ons voelt het goed om juist nu officieel te beginnen, nu hij zelf de ruimte en tijd heeft gehad om te ontdekken hoe het is om te plassen op een potje en wc zonder er bang van te worden. Deze activiteiten zijn al ‘normaal’ geworden en hoeven niet voor het eerst ontdekt te worden. Hij weet dat hij het kan, nu is het nog de kunst om er daadwerkelijk een gewoonte van te maken en de volgende stap te zetten. Iedereen doet het op zijn of haar eigen manier en op de leeftijd die goed past bij jouw kind. Ik denk dat het ook erg afhangt van de fase waarin jouw kind zich mag bevinden en dat je ook aanvoelt als ouders wanneer je kindje er klaar voor is om zindelijk te worden. Voor ons voelt het extra fijn om te werken met de Zindelijkheidsbox zodat we na een intensieve week hopelijk van onze zindelijke jongen mogen genieten. Spannend, fingers crossed!

Zindelijkheidsbox zindelijk Dagmar Valerie

Wat maakt de Zindelijkheidsbox zo bijzonder?

Allereerst voelde het alsof we nu echt alle tools als ouders in handen hebben om daadwerkelijk met de zindelijkheidstraining aan de slag te gaan. Het voelde voor ons goed en vertrouwd om voor deze box te kiezen die ons door deze fase mag coachen. De box gaf direct veel vertrouwen en straalt ook plezier uit; het is een compleet pakket met mooie elementen. Aan werkelijk alles is gedacht en je komt niet voor verrassingen te staan. Zo krijg je een trainingsprogramma, instructiekaarten, compliment kaarten, handige schema’s, beloningskaarten, vrolijke dierenstickers én de kers op de (anti-luier)taart: een diploma. Ook krijg je toegang tot de besloten Facebook Community waar je al jouw vragen kunt stellen en ervaringen kunt delen. Alle elementen zien er heel hartelijk en vooral mooi uit. De training is misschien wel intensief, maar de weg naar zindelijkheid wordt dankzij deze box echt leuk! Je ontvangt kennis, praktische tips, een heldere uitleg, structuur en vooral het vertrouwen om het verschil met elkaar te kunnen maken. Wij verheugen ons op het inzetten van deze box en gaan ons goed voorbereiden op de zindelijkheidstraining van een week. We kijken uit naar het moment dat we Lucas zijn prachtige diploma mogen overhandigen!

Is jouw kind al zindelijk en hoe heb je dit aangepakt?

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.