Blog

De perfecte huisvrouw… dat ben ik niet.

My Jewellery moederdagcadeau Dagmar Valerie l

Toen we net gingen samenwonen, waren we al blij dat we de koelkast gevuld kregen. Inmiddels wonen we meer dan 6 jaar samen en zijn we véél beter op elkaar ingespeeld wat het huishouden betreft.  We kunnen lekkere en gezonde gerechten op tafel zetten, ons huis schoon houden, wasjes draaien, strijken en de tuin onderhouden. Maar veel belangrijker: we kunnen er zijn voor onze zoon op een manier die gezond en goed is voor hem. Ik zal nooit de perfecte huisvrouw worden, maar ik doe wel ongelooflijk mijn best voor mijn twee lieve mannen om een fijne thuisomgeving te creëren.

Huishoudelijke klusjes verdelen we

Hoe ons huishouden eruit ziet? Wij verdelen de klusjes, zodat iedereen een aandeel heeft dat past bij de weekactiviteiten die we in onze agenda hebben staan. Is het voor een van ons wat drukker dan ontlasten we elkaar of kan je een taak op een ander moment inplannen. We hebben beiden onze voorkeurstaken en sinds kort helpt Lucas uit zichzelf ook vaak mee. We kijken soms vol verbazing toe met hoeveel plezier hij de vloer dweilt en duimen mee dat het geen fase is. We zijn overigens niet zo strak met per se bepaalde huishoudelijke taken doen op een dag, als we maar fijn en lekker kunnen leven in ons huis. We hebben een soort ongeschreven regel dat je doet wat je tegenkomt op het moment dat je daar de ruimte en energie voor hebt. Het effect ervan overtrof al onze verwachtingen; je doet daardoor de grote en kleine klusjes wanneer je tijd en zin hebt. Daardoor lukt de uitvoering veel beter dan wanneer je met tegenzin aan de slag gaat.

Huishoudelijke snufjes om de taken makkelijker te maken

De afgelopen tijd hebben we wat huishoudelijke snufjes in huis gehaald die het eenvoudiger maken om ons thuis nog beter schoon te houden en te organiseren. Denk aan een vloerreiniger waardoor onze vloer niet eerder zo schoon oogde, lekker ruikende wc-blokjes en een fijne allesreiniger. Omdat we overwegen om van de zolder onze slaapkamer te maken, leek het ons ook praktisch om na te denken over een wasdroger. Een wasdroger zorgt ervoor dat de schone was eigenlijk direct de kasten in kan, wat een uitvinding! Aangezien onze zolder nu een verkapte washok is, zou een wasdroger zeker geen overbodige luxe zijn. Als je eenmaal een wasdroger hebt, kan je denk ik ook niet meer zonder. Regelmatig hangt onze zolder vol met was wat gelukkig in de zomer lekker snel droogt. In de winter is het een ander verhaal, maar blijft het ook langer hanger omdat we er toch niet vaak komen. Met een wasdroger kunnen we dat voorkomen, omdat je dan gemakkelijk en snel alle was in de kasten kunt opbergen. Een warmtepompdroger zou ook een uitkomst kunnen zijn, want deze droger is de meest energiezuinige droger. Dat komt doordat de warme lucht die de trommel ingeblazen wordt, hergebruikt wordt door de ingebouwde warmtepomp. We zijn er nog niet helemaal over uit wat we gaan doen, omdat de keuze gigantisch is maar we zijn een wasdroger of een warmtepompdroger wel aan het overwegen. Wanneer we van de zolder echt een slaapkamer gaan maken, zou het waarschijnlijk een geweldige toevoeging zijn voor ons huishouden.

Dit gaat de goede kant op…

Onze tuin ligt er netjes en kleurrijk bij, de kasten zijn gevuld met gestreken (!) kleding en het aanrecht staat nooit vol met vaat. We liggen graag en vaak in verse bedjes, we maken regelmatig de badkamer en toiletten schoon en de vloer is zelden zo schoon geweest. Garantie om van de vloer te eten geef ik liever niet, maar dat we tegenwoordig zelfs de ramen lappen is toch wel een ‘dingetje’. De ene keer is het schoner dan de andere keer, logisch ook; we vieren het leven in en om het huis en genieten volop van deze fijne plek. Natuurlijk is er altijd ruimte voor verbetering, maar als jong gezin met een ondernemende en levenslustige houding genieten we volop van het hier en nu. Dat we het nu zo goed redden met elkaar hadden we 6 jaar geleden never nooit verwacht.

Ik hoop dat je het leuk vond om over onze huishoudelijke visie en verdeling te lezen. Bij ons is het niet perfect, sterker nog; we doen ook maar wat en soms gaat dat wat beter dan de andere keer. Bij ons thuis tref je geen VT Wonen scenario aan, maar meer een gezellige leefomgeving waar plezier wordt gemaakt en daar is ook alle ruimte voor.

Ben jij een held in het huishouden?

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.