De namen Simon Jordy voor ons tweede zoontje

De namen Simon Jordy voor ons tweede zoontje

Wat een geluk dat we ons zoontje Simon Jordy mochten verwelkomen. We zijn heel erg dankbaar en blij dat we mogen genieten van onze twee jongens. Met veel plezier vertel ik je in dit artikel waarom we hebben gekozen voor de namen Simon Jordy die we onze tweede zoon hebben gegeven. Lees je mee?

Meteen een goed gevoel bij de jongensnaam

Nog voordat ik zwanger werd van Simon, wisten we zijn naam. Toen we samen fantaseerden over ons tweede kindje, hadden we allebei meteen een jongetje in gedachten. Niet dat het onze voorkeur was, maar omdat het zo voelde. En toen ik net zwanger was, bleef dit gevoel sterk aanwezig en werd het bevestigd tijdens een extra echo die we kregen. Heel bijzonder! Voor de zwangerschap hadden we uitgesproken naar elkaar dat we Simon een prachtige naam vonden en het voelde meteen goed voor ons toekomstige kindje. Met een meisjesnaam hadden we daarentegen veel meer moeite en we konden het eigenlijk ook niet goed verzinnen. We vonden het een beetje vreemd om echt alleen van een jongen uit te gaan, vandaar dat we toch maar enkele meisjesnamen in ons achterhoofd hielden. Meer voor de zekerheid, dan dat we er een gevoel bij hadden om eerlijk te zijn. De naam Simon kwam bij ons op voordat ik daadwerkelijk zwanger van hem werd, negen maanden later ligt lieve Simon in onze armen.

Waarom we hebben gekozen voor de naam Simon

We hadden een paar eisen waar de naam aan mocht voldoen. Een internationale naam vinden we prettig vanwege familie in het buitenland en het idee dat iedereen de naam kan uitspreken zonder complicaties. Ook houden we van een klassieke naam die jongensachtig klinkt. De naam moet goed passen in elke levensfase; van kind tot volwassene. Bovendien hadden we als extra uitdaging om de naam ook aan te laten sluiten op Lucas, zonder het Jip & Janneke gevoel te veroorzaken. In de auto onderweg naar opa luisterden we het liedje van Lucas & Steve en zo ontstond de bijnaam van ons tweede kindje waarover we fantaseerden. We lachten erom, maar vonden de letter S hartstikke mooi aan het begin van de naam. We vonden twee lettergrepen ook lang genoeg en extra mooi als de naam (net als bij Lucas) 5 letters zou hebben. Dit was geen must, maar wel een leuke extra. Niet veel later kwamen we op de naam Simon uit en die naam hebben we sindsdien altijd aangehouden. Het voelde meteen goed bij het uitspreken en Lucas zei de naam niet veel later ook. We kregen toen een heel warm gevoel en besloten dat dit de naam mocht worden van ons tweede zoontje.

Simon is vernoemd naar zijn vader

Lucas heeft twee namen (Lucas Pieter) en Simon heeft ook twee namen (Simon Jordy). Lucas is vernoemd naar zijn opa en Simon hebben we vernoemd naar zijn vader, Jordy. We vonden deze naamcombinatie erg mooi staan en zijn heel erg blij dat we voor deze namen hebben gekozen. Erg bijzonder ook om het proces terug te lezen, want eigenlijk hadden we direct een goed gevoel bij Simon Jordy. Overigens betekent de naam Simon ‘luisteren’, nu duimen dat hij het ook gaat doen haha. Dat de namen zo goed zouden aansluiten bij ons lieve zoontje voelt als de ultieme bevestiging. Welkom op de wereld lieve Simon Jordy!

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram

Dit bericht heeft 2 reacties.

  1. Romy

    Wat een prachtige namencombinatie! En hoe bijzonder dat jullie deze namen eigenlijk al hadden voordat Simon was geboren. Uit alles blijkt dat jullie de namen met veel liefde hebben gekozen. Ik vind de combinatie van Lucas en Simon trouwens ook erg mooi.

  2. Wat leuk om te weten waarom jullie voor de naam Simon hebben gekozen! Mijn moeder heeft vroeger ook altijd deze naam genoemd, ook Corwin en Boaz. Rachèl heeft mijn vader gekozen anders had ik Merel of Mees geheten haha.
    Rachel Kromdijk onlangs geplaatst…Lilly Lashes AlinaMy Profile

Geef een antwoord

CommentLuv badge