Blog

De eerste keer naar een Sinterklaasintocht

De eerste keer naar een Sinterklaasintocht vond ik echt een mijlpaal. Afgelopen weekend bezochten wij met onze tweejarige zoon de eerste keer een intocht van Sinterklaas. Deze intocht van Sinterklaas vond plaats in Nieuwegein waar wij erbij waren om de Sint in ons land te verwelkomen. Met muziek, dansjes en heel veel andere kindjes genoten we van dit spektakel. Want een feest dat was het zeker! Waarom ik dan toch met tranen in mijn ogen naar het podium zat te kijken, vertel ik je in dit artikel. Lees je mee hoe wij de eerste keer naar een Sinterklaasintocht met onze zoon hebben ervaren?

Vroeger was ik bang voor Sinterklaas…

En nu zit ik de glunderen van trots dat wij als gezin de Sint verwelkomen in ons land. Dit besef moment dat we al bijna twee jaar van Lucas mogen genieten als ouders, kwam flink binnen. Lucas is geboren op 6 december en toen vol verwachting het hartje van heel veel kindjes klopte op Pakjesavond braken mijn vliezen. De weeën kwamen niet veel later op gang en de volgende dag werd ons gezonde mannetje begin middag geboren. Ik had veel moeite om het droog te houden, omdat ik zo genoot van dit speciale moment. Ik ben dan ook erg trots, blij en dankbaar dat we deze gelegenheid zo feestelijk met elkaar mochten inluiden en ik verheug mij er nu al op dat Lucas dit jaar zijn schoentje mag zetten.

Wat Lucas van de eerste intocht van Sinterklaas vond

Het was een koude, maar droge Sinterklaasintocht dus we hebben onszelf extra goed ingepakt zodat we het niet koud hadden. Gelukkig scheen het zonnetje volop, want de wind was behoorlijk pittig. Lucas vond de intocht erg indrukwekkend en hij keek dan ook zijn ogen uit. De muziek stond erg hard, maar hij danste en zwaaide met zijn vlaggetje enthousiast mee op de maat van de muziek. Alle kindjes riepen, juichten en dansten mee en ik zag dat Lucas het allemaal in zich op nam. Alleen het pepernoten gooien vond hij wat vreemd, hij is dol op koekjes en noemde het ‘vies’ toen er pepernoten de grond raakten. Gelijk heeft hij, want het is ook een vreemde traditie als je er wat langer over nadenkt. Ik ben heel blij dat het droog is gebleven en we deze eerste intocht met elkaar mochten beleven in Nieuwegein. Ze hadden er een mooi programma van gemaakt en het was erg goed georganiseerd.

Leuke Sinterklaas activiteiten

Lucas is de dag na Pakjesavond jarig en daardoor willen we het dit jaar nog een beetje behouden vieren. Lucas mag zijn schoen zetten en krijgt ook een groter cadeau dit jaar. Hij is dol op vrachtwagens, tractors en kranen en daarom geven we hem dit jaar een hijskraan cadeau waarmee hij lekker kan spelen. Daarnaast willen we ook een paar keer naar de stad waar allerlei activiteiten worden georganiseerd rondom Sinterklaas. Zo begint het dit jaar bij ons gezin al wat meer te leven, wij genieten mee met en van ons kleine Pietje!

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.