Blog

De blauwe wolk – De eerste maand met Simon

Hieperdepiepklein feestje, want lieve Simon is vandaag een maand oud! Een maand geleden kwam onze zoon na een voorspoedige en snelle bevalling ter wereld. Na weken aftellen konden we hem eindelijk in de armen sluiten en met veel liefde verwelkomen. En nu is hij al een maand oud, ongelooflijk hoe snel we wenden aan deze nieuwe gezinssamenstelling. We genieten met volle teugen van elkaar en het gaat hartstikke goed met ons. Simon verrijkt nu al onze levens en we zijn ongelooflijk dankbaar dat we in goede gezondheid mogen genieten van ons gezin. Het is een tijd die natuurlijk erg dubbel voelt door de wereldwijde impact van het virus, maar tegelijkertijd koesteren we extra deze waardevolle periode met elkaar. De dagen zijn lang, maar de jaren kort!

De eerste maand met Simon is voorbijgevlogen en de bevalling voelt als de dag van gisteren. Het was zo’n ongelooflijk mooie en intense ervaring waar ik veel kracht uit mag putten. Het was een bevalling waar je niet eens op durft te hopen dat het zo voorspoedig mag gaan en waar ik met veel dankbaarheid en met een grote glimlach op terug mag kijken. Ondanks deze gekke tijd met het Corona-virus is het droomscenario werkelijkheid geworden voor ons gezin; we mochten een vliegende start ervaren in goede gezondheid en propvol liefde.

Het gaat fantastisch met lieve Simon. Hij drinkt en groeit goed en hij is bovendien een geweldige slaper (sterker nog: ik slaap meer dan ik de afgelopen maanden heb gedaan). Simon is een heerlijk mannetje dat tevreden en met nieuwsgierige oogjes de wereld in kijkt. Hij huilt alleen wanneer hij trek heeft en doordat het zo goed gaat met hem, lukte het mij ook om meer te focussen op het herstel. En met succes: ik voel mij energiek en ervaar geen klachten na de zwangerschap en bevalling. Ik knijp mijzelf regelmatig even in de arm vanwege deze wonderlijke ervaring.

We hebben deze eerste maand extra genoten van de speciale tijd die we samen mochten beleven. Door het ontbreken van kraambezoek hadden we alle rust en ruimte om elkaar te leren kennen en in te spelen wat we als gezin nodig hadden. Natuurlijk misten we dierbaren en wil je dit grote geluk met elkaar delen, maar tegelijkertijd is het ook een onvergetelijke ervaring om deze eerste mijlpalen en dagen zo intens van elkaar te kunnen genieten. We zijn hartstikke trots dat we een gezin van vier mochten worden en dat we de eerste maand zo voorspoedig zijn doorgekomen. Deze maand heeft werkelijk waar alle verwachtingen overtroffen en we hadden deze droomstart nooit voor mogelijk gehouden.

De eerste ontmoeting met Lucas, het eerste badje, de liefdevolle kraamweek, beschuit met muisjes, het versturen van de geboortekaartjes, kraamtranen, geven van borstvoeding, de eerste wandelingen, met z’n vieren dineren aan tafel, luiers en babybilletjes, heel veel foto’s van de boys, knuffelen en koesteren. Deze eerste maand was magisch mooi!

Omdat het zo goed met ons mag gaan, is Jord eerder begonnen met werken en geniet ik volop van de boys. De dagen zijn intensief, maar een blik op de jongens en de energie begint te stromen. We gaan elke dag naar buiten om zonnestralen te vangen en de lentedagen te plukken. Ook verzin ik steeds nieuwe activiteiten in en om het huis zodat Lucas genoeg uitdaging mag krijgen en zich kan blijven ontwikkelen in de richting die goed voelt voor hem. Het verdelen van de aandacht gaat eigenlijk erg natuurlijk en het wordt mij makkelijker gemaakt doordat Simon een rustig en tevreden mannetje is. Ook is Lucas dol op zijn broertje en hij helpt op zijn eigen, lieve manier mee waar mogelijk. We zijn zo trots op hem, want we begrijpen helemaal dat ook zijn wereld op de kop staat. Het wegvallen van de opvang en het missen van vriendjes, papa die opeens dagen vanuit huis werkt en dan ook nog eens gezinsuitbreiding in een tijd waarin wereldwijd veel onzekerheid heerst. Wij zijn niet perfect, onze dagen verlopen niet vlekkeloos, maar we doen alles om onze lieve jongens te voeden vanuit liefde, warmte, aandacht en oog voor elkaar. Aan het einde van de dag blik ik trots terug op wat we allemaal voor elkaar hebben gekregen samen.

Deze eerste maand voelt als een gigantisch cadeau vol liefdevolle momenten, een goede gezondheid, energie en fantastische mijlpalen. Ik kijk met veel warmte en dankbaarheid terug op de mooie eerste herinneringen die we samen mochten maken. We durfden niet te hopen op dit scenario, maar we kregen een droomstart als gezin. Simon maakt ons gezin compleet en wat zijn we blij dat we zijn ouders en broer mogen zijn. Zoals je kunt lezen genieten we nog volop van de blauwe wolk en we koesteren deze goede dagen. Heel erg bedankt voor alle lieve felicitaties, het meeleven, de mooie reacties en jullie betrokkenheid bij de zwangerschap, bevalling en deze eerste tijd met onze twee boys!

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.