Blog

Binnen en buiten activiteiten met een peuter (in tijden van Corona)

bouwen Brikkon spelen

Door de Corona maatregelen, zijn we genoodzaakt veel tijd in en rondom het huis te spenderen. Met een energieke peuter en newborn is het bij ons nooit saai. Inmiddels hebben we onze draai gevonden en hoewel de omstandigheden veel impact hebben op het dagelijkse en ongelooflijk heftig zijn, maken we er een fijne periode van. Juist nu hebben we extra rust en ruimte om extra tijd met elkaar door te brengen, dit koester ik elke dag. We proberen onze peuter dagelijks spelenderwijs uit te dagen om te groeien in de richting die goed is voor hem. Zo hebben we bijvoorbeeld deze periode benut om hem zindelijk te maken en probeer ik hem te leren fietsen. Ook pakken we elke dag Squla erbij om samen te oefenen en te leren. In het begin vond ik het best pittig om gezellige en nieuwe activiteiten te blijven verzinnen voor zijn niveau, maar inmiddels hebben we een leuke lijst aan ideeën waar we uit kunnen kiezen. We worden met de dag creatiever! Lees je mee?

Activiteiten met een peuter voor binnen

Elke dag vragen we aan Lucas wat hij graag zou willen doen en laten we hem kiezen uit verschillende activiteiten. Onze peuter is dol op knutselen en schilderen, maar ook kleien is een hit. Daarnaast zijn we ook regelmatig samen in de keuken te vinden, waar we lekkers bakken. Denk aan taart, pannenkoeken, brood en cake. Vooral de mixer is een groot succes en het is ook nog eens hartstikke leerzaam voor kids om samen te bakken en te koken. Geef hen verantwoordelijkheden die passen bij de leeftijd en ontwikkeling, maar blijf er altijd bij om het samen te realiseren. We kletsen met elkaar tijdens deze gezellige momenten of zetten een vrolijk muziekje op de achtergrond om ondertussen te dansen en te zingen. We maken er graag een feestje van!

Knutselen doen we met wc-rolletjes (een konijn bijvoorbeeld) of een grote doos (maak er een boot of hut van!) en watjes (een schaap). Ik ben echt geen heldin met creatieve ideeën wat knutselen betreft, maar samen maak je er altijd wel een grappig geheel van. En als je gaat schilderen, dan kun je het kunstwerk versturen naar een dierbare waardoor je er anderen mee kunt verrassen.  Dansen is heerlijk om samen te doen en wat dacht je van bouwen met blokken, puzzelen, spelen met auto’s of een tent maken van kussens en dekens. Ook worden er bij ons thuis veel boekjes gelezen. Voor een rust momentje kiezen we ook graag voor Squla op de tablet of een filmpje op de televisie. Genoeg variatie voor een onvergetelijke dag!

Activiteiten met een peuter voor buiten

Deze activiteiten die je met een peuter kunt doen, kun je in de buurt van thuis realiseren. Bijvoorbeeld in de tuin, op de stoep of het speeltuintje in de buurt. Wij proberen elke dag even naar buiten te gaan, bijvoorbeeld voor een wandeling in de omgeving of door in de tuin te ontdekken en te spelen. Onze peuter vraagt ook elke dag om even naar buiten te gaan en hij kan er lekker rennen en racen met zijn skelter. Ook gaan we de dieren bij de kinderboerderij eten geven of maken we foto’s met zijn camera (van VTech) van de natuur. Stoepkrijten is ook favoriet, net als spelen in de zandbak om zandkastelen te maken. En wat dacht je van waterpret beleven? De watertafel is populair en met de laarzen in plassen stampen is ook een succes. De plantjes water geven (zelfs als het heeft geregend) wordt ook graag gedaan en een watergevecht mag niet ontbreken in dit lijstje. Kortom: water zorgt voor veel plezier bij onze peuter. Hopelijk ook bij die van jou!

We wandelen graag dagelijks met onze kinderen en we gaan dan ook op berenjacht. In de ramen zie je bij veel huishoudens knuffelberen staan en onze peuter vindt het fantastisch om die te zoeken. En het spelletje ‘ik zie, ik zie wat jij niet ziet’ is ook favoriet. De bouwplaatsen bewonderen zijn overigens ook een succes, maar picknicken is ook hartstikke gezellig. Zo geven we elke dag een creatieve draai aan het buiten spelen. Tikkertje, voetballen en verstoppertje maken het spelen compleet.

Ik hoop dat je leuke ideeën hebt opgedaan om te ondernemen met jouw peuter, geniet van elkaar en maak er ondanks alles een mooie en waardevolle tijd van!

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.