Blog

De betekenis achter de voornamen van onze zoon

Tijd voor blauwe muisjes! Onze zoon Lucas Pieter is begin december geboren en wij zijn als kersverse ouders ontzettend trots en blij dat hij nu ons leven verrijkt. Het kiezen van de naam van je zoon of dochter is bepalend voor de rest van zijn/haar leven. Ook wij hebben goed nagedacht over de voornamen die wij onze zoon hebben gegeven. In dit artikel vertel ik je meer over de betekenis achter de voornamen van onze zoon. 

Een leuk detail om te weten is dat we gelijk de voornaam al wisten als we een zoontje zouden krijgen. Een dochter vonden we ontzettend lastig om te verzinnen, al had ik wel snel een naam in mijn hoofd maar daar moest ik Jord nog echt van overtuigen als we een dochter zouden krijgen. Maar voor een zoon wisten we de voornamen al toen we begonnen met fantaseren over de kleine op onze reis naar Thailand. En daar leg ik gelijk het bruggetje naar het feest van het licht: Loi Krathong. Loi Kratong is het Thaise festival van het licht en dit feest wordt op de avond van de volle maan in november gevierd. Tijdens onze reis naar Thailand mochten we dit prachtige festival beleven. Terwijl de hemel gevuld was met duizenden wenslampionnen, deden ook wij een wens.

We made a wish and you came true!  

zwanger

Deze foto is gemaakt door de getalenteerde en lieve  Elsa Schaddelee

Lucas is een Latijnse naam voor jongens. De betekenis van zijn naam is licht, wat heel toepasselijk is aangezien wij op het festival van het licht in Thailand onze wens hebben uitgesproken. Bovendien ervaren wij hem als ons lichtpuntje dat ons leven verrijkt; we hadden heel erg gehoopt dat onze kinderwens uit zou komen, maar dit was niet vanzelfsprekend met mijn gezondheidssituatie. Dat hij nu in onze armen ligt en we hem kunnen knuffelen is daardoor het beste cadeau dat ons is overkomen en waar we levenslang van zullen genieten. Leuk detail: tijdens de zwangerschap spraken wij regelmatig over ons lichtpuntje en dit heb ik ook online gecommuniceerd. Een hint die gelukkig niemand is opgevallen, maar waar Jord en ik veel plezier aan hebben beleefd. De naam Pieter betekent rots en het staat symbool voor betrouwbaarheid en vastheid. Zijn tweede voornaam vormt een verwijzing naar zijn opa, de allerliefste vader van Jord.

Deze foto is gemaakt door de getalenteerde en lieve Aniek

Bij het kiezen van de namen hadden we als vereiste dat de namen ook in het Pools goed uit te spreken zijn in verband met mijn familie die in en rondom Kraków woont. Dit is helemaal gelukt en ook mijn Poolse familie vindt de namen erg mooi.  Ik hoop dat je het leuk vond om meer te lezen over de betekenis van de voornamen van onze zoon en hoe wij tot deze keuze zijn gekomen. We wisten stiekem al heel erg lang dat we voor deze voornamen zouden gaan en het was heel erg lastig om niet per ongeluk onze mond voorbij te praten, omdat het voor ons tijdens de zwangerschap al zo als vanzelfsprekend voelde. Toch is het gelukt om dit geheimpje voor ons te houden, maar we hebben regelmatig op onze tong moeten bijten. En nu ga ik gezellig verder knuffelen met mijn kleine vriendje. Een mooie dag toegewenst!

Liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.