Blog

Bescherm jouw peuter tegen zon op een leuke manier

Dagmar valerie gezin Rhodos

Zonnestralen vangen en genieten van de mooie dagen. Wij vinden het heerlijk om met onze kinderen lekker naar buiten te gaan zodra het weer dit toe mag laten. Zorgeloos genieten van de natuur en het buitenleven, daardoor ervaren wij ultieme ontspanning en oplaadmomenten. Elk seizoen heeft iets wonderlijks waar we ons door laten verrassen. Waar we ons niet door willen verrassen zijn de impact en gevolgen van zon. We vinden het belangrijk om onze kids en onszelf goed te beschermen tegen de zon. Maar hoe pak je dat op een leuke manier aan bij een peuter? We betrekken hem graag bij keuzes en activiteiten, daar hoort het belang van zonbescherming ook bij. Lees je mee hoe wij het als ouders aanpakken?

Aantrekkelijke zonnebrandcrème voor het hele gezin

Voordat we naar buiten gaan, smeren we ons even in. Vooral het gezicht, nek en de armen zijn cruciaal, die zijn immers niet altijd bedekt. We proberen in de communicatie naar Lucas toe altijd uit te leggen wat en vooral waarom we iets doen. Zo ook met het ritueel om onszelf in te smeren voordat we naar buiten gaan. Dat heeft ervoor gezorgd dat Lucas nu uit zichzelf de zonnebrandcrème pakt en zijn gezichtje insmeert. En onze kleine man is erg streng; zodra hij door heeft dat we het zelf nog niet hebben gedaan, krijgen we het teruggekaatst. “Mam, je gezicht gaat straks verbranden door de zon. Smeren maar!”. Om van het insmeren een feestje te maken, gebruiken we fijne producten die voor kids extra aantrekkelijk zijn. Zo zijn we fan van de Kruidvat Solait collectie, omdat daar onder andere een te gekke foam voor kids met SPF50+ tussen zit die Lucas fantastisch vindt om te gebruiken. Het product is nieuw, maar nu al favoriet bij ons! Het is een feestje voor kids om de sun foam te smeren, terwijl ze zich ondertussen goed beschermen tegen de zon. De groene, vrolijke schuim op de handen zorgt ervoor dat het wordt gezien als een grappige en vooral leuke activiteit. Ook de Kruidvat Solait Kids SPF50+ Sun Spray biedt hoge bescherming voor de zeer lichte huid. De zonnebrandspray bevat vitamine E en een combinatie van uv-filters voor directe bescherming. Het product is bovendien uitgeroepen tot Beste Koop door de Consumentenbond. Ook door ons wordt de spray als een aanrader bestempeld, we gebruiken het veel en graag. De spray is dan ook onmisbaar voor ons gezin, aangezien we dagelijks genieten van het buitenleven. De extra voordelen? De spray is waterresistent én plakt niet. Daar wordt deze mama blij van, love it!Kruidvat Solait

Het hoofd beschermen tegen de zon: een goede pet en zonnebril

Naast het gebruiken van goede zonnebrandcrème die de huid mag beschermen, is het ook belangrijk om het hoofd extra bescherming te bieden. Bijvoorbeeld door een goede pet en zonnebril. Zo hebben we Lucas zelf een pet laten uitkiezen waar hij blij van werd, daardoor draagt hij het met veel plezier. Tegenwoordig is het er eentje uit de collectie van Jord (een golfpet), maar dat nemen we voor lief gezien we het veel belangrijker vinden dat hij er graag eentje draagt zodra de zon feller schijnt. Ook is Lucas hartstikke trots op zijn stoere zonnebril waardoor het geen strijd is om die op te zetten zodra het nodig is. De zonnebril wordt trouwens ook vaak genoeg door hem opgezet wanneer de zon ver te zoeken is, maar dat terzijde.

Genieten van schaduw

In de volle zon spelen en het buitenleven ervaren is zeker niet altijd nodig. Het is natuurlijk hartstikke lekker om even op te warmen en gezellige activiteiten te beleven in het zonnetje. Denk aan waterpret, wandelen, fietsen, in de zandbak spelen, de natuur bewonderen, ijsjes eten… Daar kunnen we het zonnetje goed voor gebruiken! Maar genieten in de schaduw kan minstens zo lekker zijn. Zoek dan ook regelmatig even de schaduw op zodra je kunt, want in de volle zon zitten, spelen en bewegen is voor de langere momenten niet handig. Ook in de schaduw kun je heerlijk vertoeven en vooral uren speelplezier ervaren!.

Genoeg drinken en verkoeling

Wanneer de temperaturen omhoog schieten en het zonnetje lekker schijnt, is het belangrijk om voldoende te blijven drinken en ook verkoeling op te zoeken. Dit kan door het dragen van de juiste kleding, het genieten van waterpret en regelmatig even wat water drinken of genieten van een ijsje. Door het glas van je kindje gevuld te houden, kan hij/zij het zelf pakken zodra hij zin heeft. Ook is het goed om jouw peuter regelmatig even aan het drinken te herinneren, omdat kids zich kunnen verliezen in het spelen en daardoor de tijd sneller vergeten. En denk niet alleen aan de kids, maar ook aan jezelf!

Ik hoop dat je het leuk vond om bovenstaande tips te lezen. Ze zijn niet alleen van toepassing op kinderen, maar natuurlijk ook belangrijk voor jezelf om toe te passen. Genieten van zonnestralen is heerlijk, maar je kunt pas echt zorgeloos van zon profiteren wanneer je anderen én jezelf op de juiste manier blijft beschermen. Maak er mooie, zonnige dagen van!

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.