Blog

8 X Tips voor originele en mooie kraamcadeaus

kraamcadeau_dagmarvalerie
Wat is de kraamtijd toch een onvergetelijke periode. Wij waren als kersverse ouders van Lucas ontzettend blij, dankbaar en trots dat de kleine bij ons was en onze omgeving genoot met volle teugen met ons mee. Ik vond het intens, emotioneel, intensief en indrukwekkend; er komt eenmaal zoveel nieuws op je af en ik wou alleen maar het aller allerbeste voor Lucas. Ouders worden overtrof al onze verwachtingen en we vonden het extra bijzonder dat er zoveel lieve mensen langs zijn gekomen om Lucas te ontmoeten. Inmiddels is iedereen al helemaal aan ons leeuwtje (hij is momenteel zijn stem aan het ontdekken en vindt zichzelf hilarisch als hij brult) gewend en kunnen we ons geen leven meer zonder hem voorstellen. We zijn de afgelopen weken overspoeld met de mooiste en liefste kraamcadeaus en daar willen we iedereen ontzettend voor bedanken. Het was echt zo overweldigend om al die prachtige kaarten, lieve woorden en mooie presentjes te ontvangen. Ik had voor de komst van Lucas helemaal niet stilgestaan bij het feit wat nu leuke en originele kraamcadeaus zijn om te geven (wij zijn de eerste in onze familie- en vriendenkring met een kleine) maar nu heb ik er een beter beeld bij en deel ik mijn tips graag met jou. Veel leesplezier!

☆ Babykleertjes – Oh wat zijn babykleertjes toch onwijs schattig, daar kan je toch nooit genoeg van kopen/krijgen? Precies! Kleding voor de allerkleinsten heeft een zeer hoge smeltfactor en vormt een ontzettend lief cadeau om te geven (en is bovendien een feestje om aan te schaffen). Maar natuurlijk is het extra bijzonder als de kleine het ook daadwerkelijk zal dragen. Daarom is het belangrijk om te weten welke stijl de ouders zullen hanteren, want je wilt hen oprecht blij maken. Ook is het een idee om na te denken over de maat die je koopt, want de kleinste maatjes zijn heel lief maar wellicht hebben de ouders al ontzettend veel kleding in deze maat. Handiger is om dan bijvoorbeeld de kleding een paar maatjes groter te kopen (houd hierbij rekening met het seizoen en de leeftijd van de kleine) zodat hij/zij het echt kan dragen.
15875898_729875290499237_4673059108222402560_n

☆ Wie de schoen past… – The littlest feet make the biggest footprints in our hearts.  Natuurlijk wil jij happy feet voor de kleine! Hoe leuk is het om daarom mooie schoentjes aan te schaffen als kraamcadeau? Wij werden onwijs verwend door lieve vrienden middels schattige babyblauwe Adidas sneakers en prachtige TOMS. Deze staan nu nog even te pronken op zijn babykamer, maar straks zal hij deze met veel trots kunnen dragen. Zo leuk!

☆ Luiertaart – Wist je dat een kindje bijna 5.000 luiers gebruikt voordat hij/zij zindelijk is? Dat zijn ongelooflijk veel luiers! Voordat ik zwanger werd, kende ik het idee van het geven van een luiertaart helemaal niet maar het is handig, leuk om te geven en een feestje om te krijgen. Luiers vliegen er bij ons in huis doorheen, waardoor we extra blij waren met de prachtige luiertaart die wij ontvingen. Bovendien vond ik het zo lief en bijzonder dat er zoveel tijd en moeite in was gestoken om ons dit te geven. Echt geweldig!

☆ Boeken – Als boekliefhebber vond ik het prachtig om de eerste boekjes voor Lucas  te krijgen als kraamcadeau. Zo kwamen er mooie klassiekers voor kids voorbij die mij vroeger werden voorgelezen en ik vind het nu al heel gezellig momentjes om met Lucas de boekjes te lezen. Daar kan je niet vroeg genoeg mee beginnen!

☆ Cadeaus voor mama – De baby krijgt prachtige cadeaus, maar misschien is het ook leuk om aan de mama te denken. Zij houdt immers zo goed mogelijk alle ballen in de lucht en is herstellende na de bevalling. Een zwangerschap vraagt veel van haar en dit nieuwe hoofdstuk in haar leven kan wel wat me-time gebruiken. Een tijdschrift, maskertje of bon om naar een sauna te gaan toveren hoogstwaarschijnlijk een grote glimlach op haar gezicht!

☆ Cadeau voor mannen / kersverse superdaddy – Ook de papa verdient het om in het zonnetje gezet te worden. Als kersverse vader komt er ook veel op hem af en staat zijn leven volledig op zijn kop. Extra origineel om hem daarom met een presentje te verrassen. Bij cadeaus voor mannen kan je bijvoorbeeld denken aan cadeautjes om hem te laten ontspannen (denk aan een doucheset, een boek, bioscoopbon). Ook kreeg Jord – hij is fan van speciaalbiertjes én de wereld ontdekken – een geschenkdoos waarin een bierwereldreis zat: heel erg gaaf als cadeau voor mannen. Om in het thema reizen te blijven, kreeg Jord ook een wereldkaart van kurk (klik hier om naar de wereldkaart te gaan) waarbij wij als ouders gaan bijhouden welke reizen we met Lucas hebben gemaakt. Deze krijgt een prachtig plekje in (nu nog) onze slaapkamer, want de punaises zijn niet zo kindvriendelijk. Als hij dan wat ouders is dan komt deze uiteraard op zijn eigen kamer te hangen. En nu? Reizen maar!

☆ Relatieredder – Als ouders komt er onwijs veel op je af. Bovendien zijn de nachten korter en de dagen intenser. Je moet aan duizend-en-een-dingen denken en daarbij schiet af en toe de relatie er een tikkeltje bij in. Als de nieuwigheid van deze levensveranderende mijlpaal er een beetje af is, is het extra leuk om er ook even met z’n tweeën op uit te gaan. Al is het maar voor een avondje; dit doet al snel wonderen. Daarom is het leuk om bijvoorbeeld een bioscoopbon of dinerbon te geven met als bonus dat jij komt oppassen zodat de kersverse papa en mama gezellig kunnen daten!

☆ Personaliseren – Wat ik ook echt geweldig vond om te krijgen, waren de gepersonaliseerde cadeautjes. Dit vond ik zo bijzonder! Zo kan je bijvoorbeeld houten blokken geven met de naam erop, maar we kregen ook een prachtige houten trein van tante Anne & Stephen met daarop Lucas. Ook een rompertje, beker en stoel met de naam van de kleine is een mooi en origineel kraamcadeau. Omdat ik zo van lezen houd, vond ik het ook te gek om een voorleesboek te krijgen waarin de naam ‘Lucas’ was opgenomen.

14566794_1100799036699560_8652291873550893056_n

Komt er bij jou kraambezoek langs of houd je een kraamfeest? Dan geef ik je graag de tip mee om een babybezoekboek aan te schaffen waarin iedereen iets liefs voor de kleine kan schrijven. Extra leuk voor hem/haar om later doorheen te bladeren en te lezen. Wij hebben het babybezoekboek in dezelfde stijl gehouden als ons geboortekaartje. Deze zijn beiden afkomstig van de webshop Pimpelmees. Nieuwsgierig naar het geboortekaartje? Neem dan een kijkje bij dit artikel, enjoy!

Heb jij nog tips voor een leuk en origineel kraamcadeau? 

Liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.