Blog

7 X Favoriet speelgoed van Lucas (dreumes van 1 jaar)

speelgoed_Lucas
Lucas is inmiddels 1 jaar oud en daarom leek het mij leuk om in een artikel stil te staan bij zijn favoriete speelgoed. De vorige keer dat ik over zijn speelgoed schreef, was Lucas een half jaar oud (klik hier voor het artikel) en er is inmiddels veel veranderd. Hij heeft grote sprongen gemaakt in zijn ontwikkeling en probeert zelfs al zelfstandig te staan. Hij trekt zichzelf aan alles op en zat gisteren opeens halverwege de trap! Mijn kleine jongen is nu een echte dreumes en ik vertel je meer over zijn favoriete speelgoed. 

Puzzelen – Of het nu een blokkendoos is waar je de juiste vormpjes van blokken door de deksel moet duwen (deze heeft Lucas van geliefde Woezel & Pip en vindt hij fantastisch) of de houten puzzelplankjes van Ravensburger; Lucas is er dol op. Tijdens het puzzelen ontdekken kinderen hun grootse vaardigheden. Ze ontdekken niet alleen nieuwe vormen en kleuren, maar oefenen ook hun fijne motoriek. Zo is deze puzzel met vijf stukjes en het ‘Nijntje in de dierentuin thema’ een groot succes bij Lucas. Alles wat met Nijntje te maken heeft, vindt hij fantastisch en hij begint al te zwaaien naar Nijntje als hij haar ziet. De stukjes zijn goed bestand tegen de kleine kindermondjes en Lucas vindt het erg leuk om de figuurtjes te ontdekken. Hij kijkt dan aandachtig naar het puzzelstukje en probeert deze dan in het plankje te krijgen op de juiste plek. Dit gaat de ene keer wat beter dan de andere keer, maar ik ben echt verbaasd over de snelheid van zijn ontwikkeling. Hij gaat met sprongen vooruit en kan zoveel meer!

Boekjes – Ook de boekjes zijn echt een succes bij Lucas. Voorlezen doe ik heel graag en hij kijkt aandacht naar de plaatjes of wijst iets aan. Alles wordt met ‘die’ benoemd en als het flapjesboeken zijn, kijkt hij nieuwsgierig naar wat zich achter het flapje bevindt en hij slaat deze ook zelf om. Bijvoorbeeld dit leuke boekje van populaire Sophie de giraf, de flappen zijn van dikker materiaal en dat is extra handig met zo’n enthousiaste kleine die het maar al te graag zelf wat ruiger omslaat. Ook Nijntje blijft ontzettend populair en Woezel & Pip zijn ook niet meer weg te denken in ons huis. Gezellig!

Bal – De bal mag niet ontbreken in dit rijtje, het blijft een favoriet item die overal mee naartoe gaat. Met een bal kan hij heerlijk zelfstandig spelen, hij gooit de bal weg en kijkt er geïnteresseerd naar voordat hij er zo snel mogelijk naartoe kruipt. De Woezel & Pip bal behoort absoluut tot zijn favorieten!

Stapelbekertoren – Herken je deze bekers nog van vroeger? Lekker stapelen en omgooien maar! De bekertjes vliegen bij ons door de woonkamer als ik ze uit de speelgoedkist heb gehaald en worden met veel enthousiasme ontvangen. Lucas heeft erg veel plezier tijdens het spelen met deze stapelbekertoren in verschillende kleurtjes. Maar het allerleukste? Dat is toch echt het omgooien van de toren.

Loopfietsje en activiteitenrollator – Lucas staat al uit zichzelf op en probeert steeds beter rond te stappen. Dit doet hij onder andere achter zijn activiteitenrollatortje waar hij enthousiast op de knopjes drukt terwijl hij vooruitkomt. Wat een multitasker! Ook heeft hij een aandoenlijk loopfietsje, maar bij beiden sta ik nog achter hem om hem op te vangen wanneer nodig. Hij kan er al ontzettend goed mee overweg, maar… iets met loslaten en een fase. Ook voor deze mama ;)

Snijgroente en fruit in mandje – Lucas is een erg goeie eter, daar hebben we gelukkig nooit problemen mee ondervonden. Ook is hij gefascineerd door groente en fruit, daarom hebben we hem deze vrolijke rieten mand gegeven waarin snijgroente en fruit zit. Er zitten 8 verschillende soorten in die je in twee stukken kunt snijden met een houten mesje. De stukjes zitten aan elkaar met klittenband en Lucas maakt steeds nieuwe creaties die hij trots laat zien. Ik dacht dat hij er nog iets te jong voor zou zijn, maar hij vindt het geweldig en mede dankzij dit mandje zijn fruit en groente één groot feest! Mocht je je afvragen waar ik dit leuke houten speelgoed kocht; bij Babyplein.nl. Daar bestel ik ook de Nutrilon babyvoeding voor Luc, nadat het vaak was uitverkocht in de supermarkt. Je hebt het de volgende dag in huis én de zekerheid dat het er is.

Lekker badderen – In bad is het een groot feest, dan spettert Lucas met zijn handjes in het rond en blijft de vloer zelden droog. Hij moet dan heel hard lachen en dat is echt onbetaalbaar. Ook vindt hij het heel leuk om te spelen, bijvoorbeeld met een emmertje of visnetje waar hij enthousiast de speelgoedvisjes in gooit. Dat mikken gaat hem erg goed af tegenwoordig! Bovendien drijft er meer in het bad, onder andere een gezellige octopus, een bootje en ook moest zijn favoriete boekje natuurlijk mee in bad; Rupsje Nooitgenoeg. Het badboekje blijft drijven in water en om de pret nog te vergroten zit er een waterspuitertje bij in de vorm van de gezellige rups. Lucas is er helemaal weg van!

Ik hoop dat je het leuk vond om meer over de favoriete speeltjes van Lucas te lezen. Hij heeft flinke sprongen voorwaarts gemaakt in zijn ontwikkeling en kan steeds beter zelfstandig spelen als dreumes. We bieden hem graag afwisselende speelgoed aan, maar liever niet teveel tegelijkertijd zodat hij de speeltjes ook zelf echt kan ontdekken. Het is zo bijzonder om van dichtbij te ervaren hoe hij de wereld om zich heen spelenderwijs ontdekt!

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.