Blog

7 Favoriete speeltjes van Lucas (baby van een half jaar)

20170808_161624Favoriete speeltjes voor een baby vinden is een leuke zoektocht. Wat wil je je kindje aanbieden in deze fase? Hilarisch als je je bedenkt dat wij de eerste maanden ‘bang’ waren dat Lucas zich zou gaan vervelen! Goed, laten we niet verder op ons beginnersfoutje ingaan, want we hebben inmiddels vrolijke speeltjes voor Lucas verzameld waar hij dol op is. Meneer Haas – zijn lievelingsknuffel – hebben we er even buiten gelaten, maar uiteraard staat hij op de eerste plek (dat we voor de 3 van dezelfde knuffels hebben gekocht voor de zekerheid, dat vertellen we hem pas als hij meerderjarig is natuurlijk…). 7 favoriete speeltjes heb ik in dit artikel uitgelicht. Lees je mee?

Ontdekdoosje van Fisher Price – Dit speeltje is een vrolijk gekleurde kubus die goed vast te pakken is door Lucas. Aan elke kant zit er iets waar een baby wat leuks mee kan doen. Een knop die geluid maakt, een spiegeltje, een luikje die een afbeelding onthult en meer. Lucas tilt deze graag op en met zijn handjes voelt hij aan alle materialen en ontdekt hij wat er met elke kant gedaan kan worden. Hij kan er gefascineerd naar kijken en moet steeds lachen naar de leeuw.

Houten telraam (van de kringloop) – Als Lucas iets fantastisch vindt, dan is het wel het houten telraam in allerlei kleurtjes.  Het maakt geluid, is kleurrijk, kan draaien en er gebeurt zoveel als je het omkiept! Lucas is er dol op en beweegt met zijn handjes graag over de kralen om deze te verschuiven.

Zacht balletje – Het is altijd dolle pret als het zachte balletje voorzien van politiehond tevoorschijn komt. Hij pakt de bal, probeert het in z’n mond te stoppen en geeft het dan aan je terug. Als je de bal vervolgens pakt en hem teruggeeft en alsjeblieft zegt, krijg je van hem een begin van een schatterlach en pakt hij het glunderend weer aan en begint het riedeltje opnieuw. Of hij gaat op zijn buikje liggen en gooit het balletje van zich af, wanneer ik dan ook op mijn buik lig, rollen we de bal een beetje naar elkaar toe. Soms leg ik het balletje net wat verder weg, zodat hij moeite moet doen om het te pakken. Net als het autootje van hout, dat rolt hij ook graag naar je toe zodat je het terug kunt duwen. Een groot succes!

Boekjes – Lucas is nieuwsgierig aangelegd en vindt het fijn om boekjes te kijken. Hij slaat dan zelf de bladzijde zo goed als hij kan om en daarom gebruiken we boekjes met dikke bladzijden of boekjes die knisperen. De boekjes met flapjes om te ontdekken wat erachter zit vindt hij erg interessant. Zijn favorieten? Het knisperboekje van Dick Bruna en avonturen van De kikker, maar ook de boekjes met dikke bladzijden zoals Rupsje nooit genoeg en Weet je wel hoeveel ik van je hou. En natuurlijk is deze mama hier onwijs blij dat hij nu al enthousiast wordt van boekjes, daar kan je niet vroeg genoeg mee beginnen…

Muisvriendje van VTech – Omdat hij zoveel speeltjes had zonder geluid, leek het mij leuk om een speeltje te geven waarmee hij meer kan beleven. Ik kocht daarom een muisje van VTech, waar ik al eerder leuks over had gelezen. VTech noemt het een muisvriendje en wij moeten er vooral erg om lachen, omdat ik niet wist wat voor geluid eruit zou komen en de muis zingt over kaas. Had ik kunnen weten als ik de beschrijving beter had gelezen… Jord vindt kaas smerig, waardoor het een geweldige match is zoals je je kunt voorstellen ;) Bovendien zingen Jord en ik nu regelmatig het deuntje van de muis, omdat het zo blijft hangen. Alleen al als ouders beleven we er dus behoorlijk veel plezier aan, maar Lucas vindt het ook een fijn speeltje en daar gaat het natuurlijk om. Er brandt een lampje, er zit een soort bijtring aan, je kunt twee ringetjes verschuiven en de oren van de muis bewegen. Hij moet al glimlachen als hij muisje ziet! Je begrijpt dat wij enthousiast meezingen: Ik heb honger ik wil kaas, lust jij ook wat? Jammie jammie kaaaaas! Hap hap alles oooooooop

Bellenblaas – De bellenblaas is een ontdekking die we recent hebben gedaan. Hoe groter de bellen, hoe groter de ogen van Lucas worden. Hij vindt het zo indrukwekkend! Met zijn vingertje probeert hij in de bellen te prikken en hij vindt het maar vreemd dat ze dan verdwijnen. Hij zoekt de verdwenen bel, maar als er weer meer verschijnen dan wiebelt hij met zijn beentjes van enthousiasme. Yes, de bellenblaas is absoluut een grote favoriet!

Rammelaar – Als het herrie maakt dan is het feest! Lekker rammelen! Luc heeft twee rammelaars, ze zijn gekleurd en zacht en hij vindt ze prachtig. Zeker als hij aan tafel bij ons zit, dan hebben we een privé concert terwijl we aan het eten zijn. Romantisch? Nee, niet echt. Maar wel onwijs gezellig!

Je kunt je baby nog zoveel leuke speeltjes geven, maar… er gaat niets boven labeltjes! Of frutseltjes aan het tapijt en touwtjes aan kleding. Lang leve labeltjes!

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.