5 X Meer me-time voor extra rust en ontspanning

5 X Meer me-time voor extra rust en ontspanning

OliviaBurtonDagmarValerieVliegen van de ene afspraak naar de andere, een ontploffende agenda en tussendoor nog even multitasken op de telefoon. Ben jij ook altijd met tien activiteiten tegelijkertijd bezig? En loopt je hoofd over van de 1001 gedachten? En kan je je het laatste momentje voor jezelf niet meer herinneren? Dan is het echt tijd voor extra rust en ontspanning. Me-time klinkt heerlijk, maar in de meeste agenda’s schiet het erbij in. Met deze tips wordt het weer haalbaar, enjoy!

Wat vind jij écht belangrijk? 
Beschik je over een to-do lijst van hier tot aan Tokio? Herkenbaar! De dag bevat standaard te weinig uur, maar toch rekt een dag zich niet uit. Jammer! Bepaal per dag waar je voorkeur naar uitgaat en wat belangrijk is om aan te pakken. Dat momentje rust hoort ook bij de belangrijke ‘taken’, zodat je kunt opladen. Waar liggen jouw prioriteiten vandaag? Wees realistisch en pak je moment!

Plan me-time in jouw agenda
Heb jij ook zo’n bomvolle agenda? Het is (vooral in het begin) erg lastig om me-time in te plannen. Anderen vullen eenmaal graag de tijd voor je in en er kunnen natuurlijk ook onverwachte afspraken ontstaan. Zo makkelijk is het niet om een momentje voor jezelf te vinden op een dag tussen de activiteiten door. Vind je het lastig om aan te geven dat je even niet kunt, omdat je tijd voor jezelf nodig hebt? Noem me-time bijvoorbeeld een vergadering of huishoudelijke klus wanneer je dit noteert in jouw agenda. Jij weet zelf goed wat je ermee bedoelt en dat is het belangrijkste. Red je het niet om een uurtje voor jezelf vrij te maken op een dag? Kies dan in het begin voor tien minuten ongestoord genieten en probeer het uit te bouwen. Elke minuut is winst!

Zeg een keer ‘nee’ 
Jezelf opofferen voor anderen en altijd voor iedereen klaar staan; het is ontzettend lief, maar natuurlijk mag je er ook voor jezelf zijn. Als jij lekker in je vel zit, kan je er immers ook beter voor anderen zijn. Anderen kiezen regelmatig voor zichzelf, jij mag dat ook doen! En als iemand echt om je geeft, dan is het horen van een ‘nee’ echt geen issue. Just do it!

Zet sociale media uit
Dit is misschien een lastige tip om uit te voeren, maar oh zo fijn als het lukt! Het klinkt namelijk erg eenvoudig om je social media even on hold te zetten tijdens jouw ontspanningsmoment, maar eenvoudig is het niet. Denk aan het resultaat: eindelijk ongestoord kunnen genieten en opladen. Hoe heerlijk klinkt dat? Social media zorgt voor afleiding waardoor je ook sneller geneigd bent om weer aan anderen te denken, terwijl je juist even mag genieten voor én van jezelf. Wees niet bang dat je belangrijke updates mist, want als het echt van levensbelang is dan bereikt het nieuws je ongetwijfeld snel genoeg.

Relax!
Voel je even niet schuldig dat je op dit moment niet 24/7 voor anderen klaarstaat. Iedereen heeft een momentje voor zichzelf nodig om op te laden, dus jij ook! En voel je je er toch niet helemaal goed over? Omdat jij nu de tijd hebt om te ontspannen en op te laden, kan je er straks weer extra fris en fruitig voor anderen zijn. Geniet en verwen jezelf, want je verdient het. Doe lekker een maskertje op, maak een heerlijke wandeling, lak je nagels in een vrolijke kleur en neem de tijd om dat boek uit te lezen dat al maanden op je nachtkastje ligt. Doe datgene waar jij energie van krijgt en waardoor jij even ultiem kunt ontspannen.

Time has a wonderful way of showing us what really matters. 

Op bovenstaande foto zie je mijn nieuwe horloge van het merk Olivia Burton dat ik heb gekregen. Het vormde voor mij het ultieme cadeau om als reminder te gebruiken; ook ik moet me-time blijven inplannen om op te laden. Wil je de dagelijkse hectiek en ritme volhouden? Dan heb je regelmaat, rust, ruimte en ontspanning nodig. Het is eenvoudig om het even te skippen wanneer het niet uitkomt, maar vormt het beste cadeautje dat je jezelf kunt geven. Geniet van het nu, de energieke flow en het kleine geluk waardoor je wordt omringd.

The bad news is time flies. The good news is you’re the pilot.

Waardoor ervaar jij rust en ontspanning?  Zijn het bepaalde gedachtes of is het juist een plek? Creëer jij rust door het lezen van bepaalde boeken of luisteren naar muziek? Of ontspan je bijvoorbeeld helemaal van lekker eten of een mooie wandeling? Wat kan jij in je eentje doen (echt even zonder anderen) om op te laden en bij te komen? Geniet van meer me-time voor extra ontspanning en rust.

You do enough. You are enough. You have enough. Relax! Take a deep breath and just enjoy your life. 

Liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Youtube

Dit bericht heeft 7 reacties.

 1. Femke

  Nee zeggen is iets wat ik echt heb moeten leren, maar het geeft zo veel meer rust en ontspanning. Ook weten waar jij totaal door ontspant is een goed begin.. Bij mij is dat het kijken van een serie of film!
  Femke onlangs geplaatst…Review: Etos Hand SoapsMy Profile

 2. Romy

  Oh ja, nee zeggen…dat is echt mijn eeuwige grote struikelblok. Ik krijg die drie letters maar niet over mijn lippen heen ;) Misschien toch maar wat meer oefenen! Social media uitzetten is wel iets wat ik vaker zou moeten doen. Het scheelt al zoveel om een paar dagen niet op Twitter of Instagram te kijken.
  Romy onlangs geplaatst…Zo kan creativiteit je een oppepper geven!My Profile

 3. Sophie

  Gelukkig zit ik nu in een relaxte fase. Dat zal over twee weken, tijdens het afstuderen, wel totaaal anders zijn. Tips om stress te vermijden zijn dus van harte welkom haha!
  Sophie onlangs geplaatst…De tofste foto’s van IJsland #1My Profile

 4. Oh een relaxte fase is zo heerlijk, maar op dit moment is dat bij mij alles behalve het geval. Ik heb net samen met mijn vriend een huis gekocht waarin volop geklust wordt en ik zit midden in mijn scriptie. De stress slaat me dus zo nu en dan flink om de oren!!
  Lindsey Beljaars onlangs geplaatst…Etos Radiance CC Cream in LightMy Profile

 5. Lilian

  Volgens mij herkennen ook veel mensen gewoon hun ‘me-time’ niet. Zoals wanneer je in de auto zit van werk naar huis en je lekker heel hard mee kan zingen met de radio. Of – zoals bij mij – tijdens de afwas waarin ik lekker weg kan dromen. En elke avond als m’n meisje op bed ligt dan ga ik even mediteren en een stukje schrijven in m’n dagboek. Me-time genoeg :-)
  Lilian onlangs geplaatst…Waarom ik (voorlopig) stop met bloggenMy Profile

 6. Vivian

  Goeie tips! Ik vind het ook heel belangrijk om elke dag even een paar uur voor mezelf te hebben, los van mijn to do lijst van die dag. Even een spelletje spelen, lekker een poosje lezen, televisie kijken, zoiets. Dat voelt ook gewoon natuurlijk en het is zo’n lekkere manier om op te laden!
  Vivian onlangs geplaatst…365 days of self improv | 12 30 day challenges voor 2017!My Profile

Geef een antwoord

CommentLuv badge