Blog

5 X Meer me-time voor extra rust en ontspanning

OliviaBurtonDagmarValerieVliegen van de ene afspraak naar de andere, een ontploffende agenda en tussendoor nog even multitasken op de telefoon. Ben jij ook altijd met tien activiteiten tegelijkertijd bezig? En loopt je hoofd over van de 1001 gedachten? En kan je je het laatste momentje voor jezelf niet meer herinneren? Dan is het echt tijd voor extra rust en ontspanning. Me-time klinkt heerlijk, maar in de meeste agenda’s schiet het erbij in. Met deze tips wordt het weer haalbaar, enjoy!

Wat vind jij écht belangrijk? 
Beschik je over een to-do lijst van hier tot aan Tokio? Herkenbaar! De dag bevat standaard te weinig uur, maar toch rekt een dag zich niet uit. Jammer! Bepaal per dag waar je voorkeur naar uitgaat en wat belangrijk is om aan te pakken. Dat momentje rust hoort ook bij de belangrijke ’taken’, zodat je kunt opladen. Waar liggen jouw prioriteiten vandaag? Wees realistisch en pak je moment!

Plan me-time in jouw agenda
Heb jij ook zo’n bomvolle agenda? Het is (vooral in het begin) erg lastig om me-time in te plannen. Anderen vullen eenmaal graag de tijd voor je in en er kunnen natuurlijk ook onverwachte afspraken ontstaan. Zo makkelijk is het niet om een momentje voor jezelf te vinden op een dag tussen de activiteiten door. Vind je het lastig om aan te geven dat je even niet kunt, omdat je tijd voor jezelf nodig hebt? Noem me-time bijvoorbeeld een vergadering of huishoudelijke klus wanneer je dit noteert in jouw agenda. Jij weet zelf goed wat je ermee bedoelt en dat is het belangrijkste. Red je het niet om een uurtje voor jezelf vrij te maken op een dag? Kies dan in het begin voor tien minuten ongestoord genieten en probeer het uit te bouwen. Elke minuut is winst!

Zeg een keer ‘nee’ 
Jezelf opofferen voor anderen en altijd voor iedereen klaar staan; het is ontzettend lief, maar natuurlijk mag je er ook voor jezelf zijn. Als jij lekker in je vel zit, kan je er immers ook beter voor anderen zijn. Anderen kiezen regelmatig voor zichzelf, jij mag dat ook doen! En als iemand echt om je geeft, dan is het horen van een ‘nee’ echt geen issue. Just do it!

Zet sociale media uit
Dit is misschien een lastige tip om uit te voeren, maar oh zo fijn als het lukt! Het klinkt namelijk erg eenvoudig om je social media even on hold te zetten tijdens jouw ontspanningsmoment, maar eenvoudig is het niet. Denk aan het resultaat: eindelijk ongestoord kunnen genieten en opladen. Hoe heerlijk klinkt dat? Social media zorgt voor afleiding waardoor je ook sneller geneigd bent om weer aan anderen te denken, terwijl je juist even mag genieten voor én van jezelf. Wees niet bang dat je belangrijke updates mist, want als het echt van levensbelang is dan bereikt het nieuws je ongetwijfeld snel genoeg.

Relax!
Voel je even niet schuldig dat je op dit moment niet 24/7 voor anderen klaarstaat. Iedereen heeft een momentje voor zichzelf nodig om op te laden, dus jij ook! En voel je je er toch niet helemaal goed over? Omdat jij nu de tijd hebt om te ontspannen en op te laden, kan je er straks weer extra fris en fruitig voor anderen zijn. Geniet en verwen jezelf, want je verdient het. Doe lekker een maskertje op, maak een heerlijke wandeling, lak je nagels in een vrolijke kleur en neem de tijd om dat boek uit te lezen dat al maanden op je nachtkastje ligt. Doe datgene waar jij energie van krijgt en waardoor jij even ultiem kunt ontspannen.

Time has a wonderful way of showing us what really matters. 

Op bovenstaande foto zie je mijn nieuwe horloge van het merk Olivia Burton dat ik heb gekregen. Het vormde voor mij het ultieme cadeau om als reminder te gebruiken; ook ik moet me-time blijven inplannen om op te laden. Wil je de dagelijkse hectiek en ritme volhouden? Dan heb je regelmaat, rust, ruimte en ontspanning nodig. Het is eenvoudig om het even te skippen wanneer het niet uitkomt, maar vormt het beste cadeautje dat je jezelf kunt geven. Geniet van het nu, de energieke flow en het kleine geluk waardoor je wordt omringd.

The bad news is time flies. The good news is you’re the pilot.

Waardoor ervaar jij rust en ontspanning?  Zijn het bepaalde gedachtes of is het juist een plek? Creëer jij rust door het lezen van bepaalde boeken of luisteren naar muziek? Of ontspan je bijvoorbeeld helemaal van lekker eten of een mooie wandeling? Wat kan jij in je eentje doen (echt even zonder anderen) om op te laden en bij te komen? Geniet van meer me-time voor extra ontspanning en rust.

You do enough. You are enough. You have enough. Relax! Take a deep breath and just enjoy your life. 

Liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.