Blog

5 x Leuke musea om met een peuter te bezoeken

nijntje museum

Regelmatig bezoek ik met Lucas een museum en plannen we gezellige dagjes uit. We genieten met elkaar van leuke activiteiten en maken mooie herinneringen als gezin. Omdat ik niet altijd een auto voor de deur heb staan, pakken we vaak het openbaar vervoer. Meestal zijn dit de tram of een bus om te komen waar we graag willen zijn. Voor een peuter is dit vaak al een te gekke activiteit die zorgt voor nieuwe indrukken. Om de activiteiten betaalbaar en toegankelijk te houden, hebben we een Museumkaart die we regelmatig goed benutten. Daardoor kunnen we zo veel en zo vaak als we willen een leuk, interactief en inspirerend museum bezoeken. Ik heb leuke musea voor peuters op een rij gezet in de regio Utrecht, omdat we hier vaak naartoe gaan. Wie weet ben je er ook binnenkort te vinden, veel plezier!

Interactief Nijntje Museum – Het leukste museum voor peuters

Kruipen, zoeken, ruiken, dansen; spelenderwijs leer je zoveel meer!  Het allerleukste museum voor peuters en kleuters vind je in Utrecht. We zijn al op jonge leeftijd met Lucas regelmatig bij het Nijntje Museum geweest en het blijft bijzonder om te ontdekken dat hij steeds meer kan. Lekker fietsen, kleuren en luisteren naar de mooie verhalen van Nijntje of spelen in de Nijntje dierentuin of het beroemde huisje. Kinderen stappen hier écht in de wereld van Nijntje en haar vriendjes.

Het Spoorwegmuseum leuk voor jong en oud!

Beleef in het museum de spannende wereld van het treinreizen met jouw peuter! Dit museum maakt veel indruk en zorgt voor prachtige herinneringen met elkaar. Geniet van historische treinen, bezoek het theater en geef een hand aan de conducteur. Voor kinderen maar ook voor volwassenen is het Spoorwegmuseum een geweldige plek om te kunnen ontdekken en beleven.

Museum Speelklok voor muziekliefhebbers

Hou jij of jouw peuter van muziek? Dan is het ontzettend leuk om een kijkje te nemen in Museum Speelklok. De locatie is al een plaatje om te bewonderen, want het museum zit midden in het centrum van Utrecht. Stap in de wondere wereld van de zelfspelende muziekinstrumenten en laat je verrassen door de vrolijke muziek! Al doende en al luisterend leer je meer over alle instrumenten: van het kleinste speeldoosje tot het grootste draaiorgel. Wij genoten onder andere van de muzikale rondleiding die ook voor onze peuter ongelooflijk leuk en leerzaam bleek te zijn.

Nationaal Militair Museum Soest voor stoere peuters

Heb jij een stoere peuter in huis? Dan is het Nationaal Militair Museum Soest een beleving waar je kunt dwalen tussen tanks en vliegtuigen. Je kunt er zitten in de voertuigen en de collectie bewonderen. Ook de omgeving van het museum is heel mooi. Er liggen wandelroutes die echt de moeite waard zijn!

Kasteel de Haar; een sprookjesachtige beleving voor peuters

Dit kasteel is echt een aanrader voor jouw peuter prins of prinses! Waan je in een sprookjesachtige omgeving en ontdek hoe het is om in een kasteel te wonen! Maak een mooie wandeling door het prachtige park en geniet van de indrukwekkende tuin. Sluit het bezoek lekker af met pannenkoeken in het Koetshuis!

Ook Paleis het Loo, Hortus Botanicus Utrecht en het Paleis op de Dam maakten veel indruk op onze peuter toen wij deze plekken bezochten. In het Openluchtmuseum in Arnhem zijn we ook geweest, hier komt het verleden tot leven. Het is echt een dagje uit voor de hele familie. Hij keek er zijn ogen uit en was erg onder de indruk. Binnenkort willen we heel graag Aviodrome in Lelystad een bezoekje brengen, aangezien Lucas dol is op vliegtuigen en hier veel interesse in toont. Het Kinderboekenmuseum in Den Haag lijkt ons ook een feestje. Het museum staat hoog op ons lijstje om te bewonderen met onze peuter. Heel eerlijk; ik was in het begin een beetje sceptisch of een Museumkaart wel echt iets voor ons was. Maar juist nu we een peuter hebben kunnen we ongelooflijk veel interessante en leerzame uitstapjes maken. Of de zon nu schijnt of dat het erg hard regent; we maken mooie herinneringen met elkaar op unieke plekken.

We beleven veel plezier in musea met onze peuter. Heb jij nog leuke aanraders?

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.