Blog

41 X Gedachtes tijdens mijn zwangerschapsverlof

15337130_339920943055772_6845373624312922112_nMijn zwangerschapsverlof zit erop! Het is – cliché maar waar – voorbijgevlogen,  aan de andere kant kan ik ook eerlijk toegeven dat je er ook naartoe groeit om deze stap naar het werkende leven te zetten. Het is pittig, maar het valt mij tegelijkertijd ook mee. Als je maar vooruit blijft denken en wat beter plant (je bent net een logistiek bedrijfje) is het echt te overzien én zelfs fijn om ook weer lekker aan de slag te gaan met mooie projecten, lieve collega’s en persoonlijke ontwikkeling door te kunnen maken. Het leek mij leuk om terug te blikken op mijn vier maanden aan zwangerschapsverlof middels 41 gedachten die ik had. Lees je mee?

1e maand van mijn zwangerschapsverlof
1. Wauw, vier maanden verlof! Wát een lange tijd vol rust, zo relaxt. Het voelt net als een méga lange vakantie.  Waar zal ik eens mee beginnen? 2. Lief klein wondertje, we kunnen niet wachten om jou te ontmoeten. We zijn zo nieuwsgierig naar jou! 3. Ik had nooit gedacht dat ik zó rond zou worden! Kledingcrisis to the max, help wat kan ik nog aan?  4. Zoveel vrije tijd, wat zal ik nu gaan doen tijdens mijn laatste maand als niet-mama, het kan elk moment voorbij zijn!  Ik móet ontspannen, ik móet genieten van het nu, ik móet… oké al dat moeten is misschien niet handig inderdaad. Dat werkt een tikkeltje averechts. Oeps! 5. Waar blijft die nesteldrang nu ik alle tijd van de wereld heb? 6. Ik wil mijn voeten weer zien, waar zijn mijn happy feet?! 7. OH WAUW! Mijn eerste loon voor niks doen. Of is Netflixen een werkwoord? 8. Die buik zit nu echt in de weg #spektakel 9. Oké, duurt lang. Ik tel de dagen af! 10. Ik kan nu extra lang uitslapen, maar ik vind het niet echt logisch van de natuur dat je als hoogzwangere uitgerekend (há slechte woordgrap) in deze periode klaarwakker kunt liggen. Why? 11. Nog 3 dagen. OMG nog 2 dagen! MORGEN MORGEN MORGEN! …

2e maand van mijn zwangerschapsverlof
1. Als ik maar actief genoeg ben, dan komt de kleine vast niet op deze minder mooie datum. #ramenzemen #wasjesdraaien #bergenwegstrijken #nieuwegerechtenuitproberen 2. Ik wil zó graag dat hij 6 december bij ons zal zijn! Alhoewel, hoe eerder hoe beter. Alsjeblieft kom gauw bij ons! 3. Help/hoera mijn vliezen zijn gebroken het gaat beginnen! 4. Onvoorstelbaar, onze allerliefste zoon Lucas is bij ons. We zijn compleet. Tranen van geluk, wat ben je mooi. Je allereerste ademhalingen mee mogen maken is het meest ontroerende wat ik ooit mocht ervaren. 5. Wat heerlijk dat je bij ons bent, dankjewel dankjewel dankjewel! 6. Wat ben je klein, schattig, lief, sterk, dapper, mooi en puur. 7. Ik ben zo verliefd op jou. Wat een overstijgende ervaring, ik kan nu al niet meer zonder jou. 8. Dat bevallen, beviel niet zo. Oké het beviel he-le-maal niet eigenlijk, wat een verschrikking! Maar alle clichés zijn meer dan waar: wat houden wij onvoorwaardelijk veel van jou en wat zijn wij trots dat wij jou ouders mogen zijn. Dan is de bevalling zo vergeten. 9. Heel leuk al die fancy kledingsetjes, maar wat is het toch lastig om dat bij jou aan te krijgen. We leren het wel, maar sorry alvast dat het wat meer tijd kost. Dankjewel voor je engelengeduld. 10. Hoera, het record luiertje verwisselen verbroken, we leren het wel!

3e maand van mijn zwangerschapsverlof
1. Wauw, hoe doen ouders dit met twee kindjes? Ik ben al blij als ik gedoucht en ontbeten met een schoon en gevoed kind de dag door ben gekomen!  2. Ongelooflijk veel bewondering voor alle moeders. Gewoon. Allemaal. 3. OMG ik wist niet dat die luiers zó efficiënt gevuld konden worden. Daar ging de aankleedkussenhoes… 4. Het mooiste moment van de dag? Als Lucas wakker wordt en zich uitrekt; wat een cadeautje. 5. Wanneer zijn hand zich om mijn vinger klemt #hogesmeltfactor 6. Zo bijzonder dat Lucas al die tijd in mijn buik mocht groeien, heel onwerkelijk, wonderlijk en speciaal tegelijkertijd. 7. Kan iemand de tijd even stilzetten? 8. Voor het eerst op datenight zonder Lucas. Slik! Maar ook weer heel erg fijn om even alleen ‘man en vrouw’ te zijn.  9.  Voor iedereen die aan heeft gegeven dat je nooit genoeg hydrofiele doeken in kan slaan; jullie hebben gelijk. 10. Lucas sliep voor het eerst op zijn eigen slaapkamer, bijzondere mijlpaal en hele trotse mama hier!

4e maand van mijn zwangerschapsverlof
1. Lucas is al twee maanden bij ons, waar blijft de tijd? Zijn geboorte leek als de dag van gisteren. 2. Grappig dat we tijdens de kraamtijd niet eens wisten hoe je een baby vast moet houden (laat staan verschonen en voeden) en het nu zo vanzelfsprekend voelt, gelukkig heeft de natuur dat goed geregeld! 3. De laatste weken van mijn verlof extra goed benutten om met elkaar te knuffelen. 4. We leren elkaar steeds beter kennen en zijn inmiddels een goed team, extra leuk om samen op stap te gaan en onze grenzen te verleggen. 5. Wat groei je snel, lief vriendje. Het is tijd om de kleinste maatjes in de herinneringenbox te stoppen. 6. De eerste wendag op de opvang is een feit! Even me-time en heerlijk uitgebreid onder de douche. Toch even af en toe om het hoekje luisteren of Lucas niet huilt, terwijl hij er niet eens is… 7. Dagen met jou zijn zo kostbaar en wonderlijk mooi. Je bent echt al onderdeel van ons gezin en we kunnen ons nu al geen leven meer zonder jou voorstellen. 8. Het werkende leven? We zijn er klaar voor! 9. Heb ik vier maanden de tijd gehad om mijn zwangerschapsfotoboek te maken… Tsja. 10. Een lach en een traan, mijn zwangerschapsverlof zit erop en we openen een nieuw hoofdstuk. We zijn er als gezin klaar voor. Mijn verlof was intens, leerzaam, uitdagend, heftig, ontroerend, liefdevol en vooral voorzien van een blauwe wolk. Op naar de volgende stap, let’s go!

Hoe heb jij jouw zwangerschapsverlof ervaren?

Liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.