Blog

4 weken met Lucas – verwondering & bewondering

4wekenlucas
Vandaag is Lucas precies 4 weken oud. Het is de mooiste, meest intensieve, liefdevolle, intense, verantwoordelijke, warme, leerzame en prachtigste maand geworden die we ooit hebben beleefd. De komst van Lucas heeft ons als mens, maar ook als paar verrijkt. We zijn anders naar onszelf, elkaar en de wereld om ons heen gaan kijken. Onze harten zijn vervuld met liefde voor onze lieve zoon die we deze eerste maand van zijn leven elke dag een beetje beter mochten leren kennen. Deze eerste maand zat vol verwondering en bewondering.

Vanaf het moment dat Lucas na de geboorte op mijn buik werd gelegd tot hoe hij nu in de armen van Jord in slaap is gevallen; we beseffen maar al te goed hoe wonderlijk zijn komst is en we kijken vol bewondering naar zijn prachtige gezichtje en mooie bewegingen. Zijn uitdrukkingen, het vrolijke neusje, die mini handjes die zich om je vinger vastklemmen en deze niet meer los willen laten… Alles is zo klein, zo kwetsbaar en zo puur.

Deze eerste maand was een maand waarin ontdekken centraal stond. Eerst met de kraamhulp en toen steeds zelfstandiger door samen als ouders er voor hem te mogen zijn. De eerste dagen waren heel onwennig en wat waren we onzeker; we hadden vanaf de eerste seconde dat hij bij ons was alles voor hem over, dan wil je ook op de beste manier handelen en dat verloopt niet altijd zo soepel als de wens is. Want wat betekenen de huiltjes en wat zou hij ons willen vertellen? Heeft hij het wel warm genoeg en ligt hij lekker? Hoe kunnen we hem gelukkig maken? We leren elkaar steeds beter kennen en genieten van het ritme dat we samen hebben opgebouwd. Waar we in het begin nog helemaal zonder ervaringen van luiertjes, het badderen en het voeden alles moesten leren en erg onhandig bezig waren, gaat het ons inmiddels al een stuk natuurlijker (en sneller!) af. Om een grappig voorbeeld te noemen: al die te gekke outfitjes bleken helemaal niet zo fantastisch te zijn in het begin, want wat vonden we het ingewikkeld om het aan te doen bij Lucas! Probeer die dansende beentjes en armpjes maar eens in de shirtjes en broekjes te krijgen, wat een uitdaging bleek dat te zijn. Heel bijzonder hoe je dit in een relatief korte tijd snel eigen weet te maken. Het wereldje van Lucas wordt elke dag groter en samen ontdekken we steeds een stukje meer van de omgeving. Waar de dagen van Lucas eerst bestonden uit het voeden, verschonen en slapen merken we nu al op dat hij steeds bewuster rondkijkt en meer herkenning ervaart. Zijn wakkere momenten zijn al iets langer en als hij je aankijkt smelten we helemaal weg. Dat gaat nog wat worden als hij straks zijn eerste lachjes zal tonen, wat blijft er dan nog van ons over…

We wisten niet dat… je in 4 weken zóveel luiertjes er doorheen kon jagen met een baby. Ook wisten we niet dat we toch relatief veel zouden kunnen slapen, heerlijk die nachtrust; die koesteren we maar al te graag, want zo vanzelfsprekend is dat niet met een kleine. In 4 weken tijd kwamen we erachter dat je toch nog meer hydrofiele luiers nodig hebt dan wij hadden ingeslagen en dat het geven van borstvoeding een heel mooi cadeautje is wanneer dit lukt. En in de afgelopen 4 weken zijn we elke dag meer en meer van elkaar gaan houden. Onvoorwaardelijk en oneindig.

Deze eerste maand zat vol overweldigende indrukken, eerste keren, bijzondere mijlpalen, elkaar leren kennen, ontdekkingen en vooral verwondering & bewondering. Zijn eerste feestdagen mochten we samen beleven en we voelden ons completer dan ooit. De liefde die we met elkaar mogen delen is onvoorwaardelijk en Lucas is onze nummer één. Vier weken oud en het voelt alsof hij al zo lang deel uitmaakt van ons leven en alsof het niet anders is geweest. We zijn overduidelijk tot over onze oren verliefd op ons kleine mannetje!

Wat een klein, groot geluk ☆

Liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.