Blog

4 maanden met Lucas – Forever young, mini mijlpalen en lachen

20170330_205329Is onze kleine al 4 maanden oud? Ja! Hoe bizar, want enerzijds is het ‘pas’ 4 maanden en anderzijds ‘al’. Er is zoveel gebeurd in de afgelopen periode als kersvers gezin, maar aan de andere kant voelt het ook alsof we altijd al met z’n drieën met Lucas in ons midden zijn geweest. Ondenkbaar om nu nog een leven zonder hem voor te stellen, dat is echt niet te doen! We zijn al zo op elkaar ingespeeld, genieten met volle teugen van elkaar en onze harten stromen over van liefde voor hem. Lief kleintje, stay forever young

De afgelopen vier maanden hebben we als cadeautjes beschouwd, hij maakt elke dag nog meer de moeite waard om alles eruit te halen en voor hem het allerbeste te bieden. Wij mogen weliswaar vol liefde voor hem zitten, maar we krijgen het ook dubbel en dwars terug van hem. Knuffelen, lachen, pretoogjes… Lucas heeft het allemaal en geniet met volle teugen van al het kleine geluk waardoor hij wordt omringd. Dan word je als kersverse mama nog bewuster van het wonderlijke als je middels zijn nieuwsgierige oogjes mag kijken naar de wereld om ons heen. We hebben gedurende deze vier maanden zoveel mogen leren van Lucas, daar is hij misschien nog niet eens bewust van, maar het is echt waar. Zo hebben we geleerd wat echt belangrijk is, wat prioriteit heeft en hoe een stevige basis van groot belang kan zijn. Ook laat hij ons meegenieten van alle ontdekkingen die hij ervaart, geluk in de puurste vorm.

Lucas is nog zo klein, maar wordt ook heel snel groot. Newborn kan ik hem echt niet meer noemen. Knuffelbeertje, lichtpuntje, leeuwtje en vooral mijn grootste schat gelukkig wel. En dat zal altijd blijven, hoe groot of klein hij ook is. Zijn ademhaling, lach en stem vormen de mooiste geluiden die ik ooit heb mogen horen en hij verwarmt mijn hart. Voorheen deed hij dat van binnenuit, toen hij nog veilig en beschermd in mijn buik groeide. Nu doet hij dat al door zijn nieuwsgierige blik, vrolijke lach en hoe hij met zijn handjes op ontdekkingsreis gaat. Hij is mijn alles, waarvoor ik ook alles op zal geven om hem gelukkig te zien opgroeien. Nu al in maatje 62, maar ook deze kledingstukken worden al gauw korte broekjes en naveltruitjes. We grappen soms dat Lucas groeit waar je bij staat, maar stiekem is het waar. Het geluk om en met hem wordt met de dag groter, ik word met de dag verliefder en mijn hart blijft overstromen van trots en warmte voor hem.

Please stay forever young. Bijna kan hij deze prachtige items van Little Indians aan en ik kan niet wachten om hem deze mooie kledingstukken te laten dragen. Ook leuk: binnenkort vertel ik meer over het eerste fruithapje van Lucas, want… hij is er dol op en eet nog net niet de lepel erbij op! Ook op de opvang en de combinatie met werk verloopt erg goed, hij vermaakt zich super op de opvang en is heel erg geïnteresseerd in de andere kindjes waar hij naar lacht en continu bij wil zijn om niks te missen. Echt lief. Dit eerste levensjaar van Lucas bestaat nu al alleen uit het vieren van al zijn mooie mijlpalen. Heerlijk om dit van dichtbij mee te mogen maken. Hij is ons allermooiste cadeautje. Een wonder. Ons lichtpuntje. Altijd ☆

Liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.