Blog

11 X Ik ben een echte jongensmama geworden, omdat…

Ik tegenwoordig enthousiast naar het raam vlieg met Lucas op mijn armen als er een vrachtwagen door onze straat rijdt, zodat hij vanaf het aanrecht het voertuig kan bewonderen. En als hij niet bij mij is en ik een vrachtwagen spot, ik hetzelfde enthousiasme voel opborrelen en het dan met een glimlach wegdruk. Ja, ik ben een echte jongensmama geworden dankzij Lucas en dat vind ik helemaal niet erg. Sterker nog: ik vind het fascinerend en mooi hoeveel positieve invloed hij uitoefent op ons als ouders. En dat ik daardoor jongensstreken leer kennen, interesses van jongens mag ontdekken en ik door zijn ogen de wereld mag bewonderen vind ik prachtig. Ik weet dat ik een echte jongensmama ben geworden, omdat…

 1. Ik dankzij Lucas vol verwondering ben gaan kijken naar voertuigen. Zijn enthousiasme werkt zeer aanstekelijk en hij geniet zichtbaar als er vrachtwagens, vuilniswagens, graafmachines en politiewagens worden gespot. Van tractors tot brandweerwagens en bussen; hoe groter, hoe beter! Normaal keek ik hier dus echt nooit naar, maar nu ga ik helemaal mee in zijn enthousiasme en geniet ik van zijn geluk als hij zo’n voertuig kan bewonderen.
 2. Yes, het beruchte staan op een LEGO-blokje is inmiddels een feit. Er worden hier torens tot het plafond gebouwd waar ik ook aan meewerk en ik heb de klassieker mogen ervaren: het is geen aanrader om op zo’n steentje te staan.
 3. Stoeien, kussen gevechten en de kieteldood. Het behoort tot mijn dagelijkse kost en ik doe er met veel plezier en liefde aan mee. Gelukkig is Lucas ook een echt knuffelkontje en die momenten kunnen mij niet lang genoeg duren!
 4. Timmeren, boren, schroevendraaiers… Ik wist niet dat ik het in mij had om zo technisch mee te kunnen spelen op dit gebied. Lucas is daarnaast ook erg zorgzaam en hij speelt bijvoorbeeld net zo zoet en lief met poppen en knuffeltjes, maar actief aan de slag met gereedschap mag niet ontbreken tijdens ons dagje samen.
 5. Lekker eerlijk is mijn kleinste vriendje. Hij geeft al goed aan wat hij mooi, lekker en gezellig vindt. Ook wanneer dit niet het geval is, laat hij het merken en spreekt hij het uit. Dat kan ik echt waarderen, zo weten we allebei waar we aan toe zijn en kan ik als ouder nog beter inspelen op zijn behoefte. Eerlijkheid duurt het langst!
 6. Met twee mannen in huis word ik overladen met liefde. Als Lucas in zijn bedje ligt en voordat hij zich omdraait ‘Love you, tot maan en terug’ zegt, dan kan je mij opvegen.
 7. De andere kant van de medaille: scheten en boeren zijn hilarisch. Daar denk ik dus echt anders over…
 8. Ik tijdens een avondje uit altijd een tractor of graafmachine in mijn tas aantref.
 9. Stenen en takken verzamelen is echt ‘een ding’. Sinds Lucas zijn broekzakken heeft ontdekt, moet ik deze dan ook goed controleren voordat de broekjes in de wasmachine verdwijnen.
 10. Snoertjes, knoppen en stekkers hebben een magische aantrekkingskracht op deze jongen. Als jongensmama heb ik al snel ontdekt dat Lucas maar al te graag wil bewonderen hoe alles werkt, draait, beweegt en geluid maakt. Die nieuwsgierigheid juich ik heel graag toe, maar liever niet door middel van het ontleden van de stofzuiger. Dank u.
 11. Insecten zijn héél interessant. Ik kan er persoonlijk totaal geen band mee smeden, maar jongens denken daar anders over. Gefascineerd kunnen zij naar deze krioelende beestjes kijken. Geniet deze mama ondertussen lekker zen van een me-time minuutje…

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.