Blog

Van brandblusser naar thuisbakker – mijn nieuwe hobby

appeltaart dagmar valerie

Een jaar geleden stond de brandblusser paraat wanneer ik ging bakken en koken. Toch was het een wens van mij om meer gevoel te krijgen voor het creëren van lekkere gerechten en baksels. Het leek mij fantastisch als je met het gezin kon genieten van heerlijke taarten en maaltijden en daarom ben ik mij erin gaan verdiepen. Ik begon bij de basis van de basis. Na heel veel oefenen, vallen en weer opstaan en vooral blijven proberen is het toch gelukt; inmiddels staat er zelfs een luxe keukenmachine op het aanrecht! Ik mag mijzelf officieel thuisbakker noemen en geniet met volle teugen van het maken van taartjes, broden en andere lekkernijen. Maar nog meer geniet ik van mijn gezin wanneer zij smullen van de zelfgemaakte broden, taarten en gerechten.

Uren investeren loont!

Natuurlijk weet ik dat doorzetten belangrijk is, maar het werkt nogal demotiverend wanneer je keer op keer een gerecht voor dummies alsnog laat aanbranden. Nu kan ik het mij minder goed voorstellen dat dit scenario nog een jaar geleden plaatsvond. Inmiddels ben ik heel wat uren in de keuken verder en wordt het oefenen beloond met heerlijke geuren en smaken. Er zijn zelfs liefhebbers die willen proeven wat ik heb gemaakt en het ook nog eens goedkeurend verder eten! Het wonder waar iedereen op hoopte is nu dan toch echt een feit en het voelt heel fijn om eindelijk het gevoel voor koken en bakken onder de knie te hebben. Omdat ik de smaak nu pas echt te pakken heb, wil ik mijzelf blijven uitdagen met nieuwe recepten en ingrediënten. Ik heb er zin in!

Maar hoe begin je als thuisbakker?

Zelf ben ik begonnen bij het ontdekken wat je allemaal met ingrediënten kunt doen. Zo was dit een van de eerste appeltaartjes die ik maakte (zie foto bij het artikel). Waar worden de ingrediënten voor gebruikt en hoe kom je tot het gewenste resultaat? Door goed te lezen en verschillende recepten voor beginners te volgen, ontdekte ik dat het lukte om echt wat moois neer te zetten. Zo leerde ik mijzelf aan om broden te bakken aan de hand van filmpjes op YouTube en handige gebruiksaanwijzingen op de verpakkingen. Ik bakte eerste met kant-en-klare-bakmixen en het gaf veel voldoening toen steeds meer producten uit mijn handen kwamen. Vervolgens lukte het om de benodigde ingrediënten af te wegen en in te zetten om tot lekkere eindresultaten te komen. Tegenwoordig smult iedereen mee! En zo ging het ook bij het koken. Eerst ben ik begonnen met basisrecepten en toen dit eenmaal lukte, pakte ik toegankelijke kookboeken van Jamie erbij. Daarin stond stap voor stap uitgelegd wat je allemaal moet realiseren om te komen waar je graag wil staan: bij het aanrecht met een heerlijk gerecht in handen waar je met het gezin van kunt genieten. Het werken met mooie materialen en producten vergroot het bak- en kookplezier. Ik droom dus even verder van een mooi kookeiland… Of ik kijk stiekem wat vaker op Budgetplan.nl voor meer keukeninspiratie. Op die kookplaten wil ik graag op een dag de lekkerste gerechten bereiden! Bakkers en chefkoks klaar? Bakken maar!

Makkelijke gerechten op een rij

Mocht je ook bij het begin willen beginnen en jezelf willen leren koken, dan heb ik in dit weekmenu 7 makkelijke én feestelijke recepten op een rij gezet die de moeite waard zijn om te maken. Bovendien zijn ze ook nog eens heel betaalbaar, waardoor het haast niet mis kan gaan. Heel veel succes toegewenst, lees voortaan extra goed de recepten door en geniet van het proces. En wonderen bestaan, als je geen heldin in de keuken was dan kan je dat nog steeds worden! Geniet ervan en eet smakelijk!

Kan jij koken en bakken?

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.