Blog

Recept – Zelf lekkere broccolisoep maken (voor 4 personen)

zelf broccolisoep maken dagmar valerie recept goedkoop

Ik deel heel graag een verrassend lekker recept met jou, want ik heb recent ontdekt hoe je zelf broccolisoep kunt maken. De broccolisoep smaakte zo goed, dat ik het recept graag met je wil delen. Het is een goedkoop en makkelijk recept, waardoor ik zeker weet dat jij het ook snel op tafel kunt zetten. Keukenprinses of niet; het gaat je lukken om dit recept SOEPel te maken. Het recept voor de broccolisoep die ik hieronder beschrijf, maak je voor 4 personen en ik betaalde €2,50 voor de ingrediënten (buiten het broccoliseizoen). Ik vertel je er heel graag meer over!

Hoe ik broccolisoep ontdekte

In mijn eerste week als vegetariër (her)ontdekte ik het zelf maken van lekkere soepjes. Zodoende kwam ik bij broccolisoep uit die ik nu heel graag en regelmatig op tafel zet. Het is een toegankelijk soepje dat je snel tussendoor kunt maken en waar weinig bereidingstijd voor nodig is. Dat maakt de soep heel praktisch, bovendien smaakt de soep erg lekker. Natuurlijk overheerst de broccolismaak dus is het wel echt een must om broccoli ook lekker te vinden. Ik deel graag de benodigdheden en het recept met jou!

Ingrediënten die je nodig hebt om broccolisoep te maken

Ik gebruikte zo’n 500 gram broccoli en 750 ml water voor de soep. Ik heb ook een ui, twee kruimige aardappels, een groentebouillontablet en 3 eetlepels crème fraîche gebruikt. De staafmixer is ook onmisbaar wanneer je deze soep maakt.

Het recept voor lekkere broccolisoep

Zet een soeppan op het vuur en gebruik een beetje olie of bakboter. Snij de ui in kleine stukjes en fruit het uitje op laag vuur. In de tussentijd kan je de broccoli snijden en de aardappel(s) schillen. Snij deze ook in blokjes en doe zowel de broccoli als de aardappels in de soeppan. Voeg het groentebouillontablet toe en schenk 750 ml water in de pan. Vervolgens laat je het ongeveer een kwartiertje staan zodat de aardappels en broccoli gekookt worden. Neem af en toe een kijkje en roer de soep door. Vervolgens pak je de staafmixer erbij en kan het pureren beginnen. Maak er een mooie soep van en breng het eventueel verder op smaak met wat peper en zout. Vind je de soep te dik? Dan kan je er altijd wat meer water aan toevoegen.  Ik heb een eetlepel crème fraîche gebruikt per kommetje soep, maar je kunt er ook ongeveer 3 in de soeppan doen en deze mengen. Wanneer je wacht totdat de soep goed warm is, kan je alvast lekkere broodjes op tafel zetten om straks te kunnen dippen bijvoorbeeld of de tafel dekken. In een korte tijd heb je een lekkere lunch of een heerlijk voorgerecht klaargemaakt!

Ik vond de soep een lekkere ontdekking en had niet verwacht dat ik er zo van zou kunnen genieten. Het is ook een aanrader om er mosterd in te doen of te experimenteren met kruiden, waaronder basilicum. Je kunt  dus ook de crème fraîche in de soepkommen plaatsen om het mooi te serveren.

Heb jij al een keer zelf soep gemaakt? En lijkt broccolisoep je lekker?

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.