Blog

Favoriet recept – De lekkerste hamburger maak je zo

Hamburger luxe salade zoete aardappel

We hebben een nieuw favoriet recept en die móet ik gewoon met jullie delen. Het smaakt naar… alsof je heerlijk uiteten bent in een restaurant! Samen met Anne dook ik de keuken in, want Anne is echt een kooktalent en heeft altijd de allerlekkerste en leukste ideeën voor heerlijke maaltijden. En dit recept is er eentje om vanavond nog te proberen! Het is een recept voor een lekker diner; een hamburger met zoete aardappel en een luxe salade. Zelfs Lucas likte zijn vingertjes erbij af en wou vervolgens beginnen aan mijn hamburgerbroodje… 

Het gerecht: lekkere hamburger met zoete aardappel en een luxe salade

Het was ontzettend gezellig om samen dit recept te mogen maken. De hamburger, de luxe salade en de zoete aardappel vormden echt een gouden combinatie. Heb je al een keer zoete aardappel gegeten? We vertellen je niet alleen hoe je de hamburger en luxe salade zelf kunt maken, maar ook hoe we de zoete aardappel bereiden. Bovendien is het opeten met elkaar op deze manier nóg leuker! Anne is absoluut mijn culinaire heldin en heeft echt oog voor styling, waardoor de tafel werd omgetoverd tot een mooie eetplek en we genoten van deze lekkere maaltijd. De restaurantbeleving zat in de heerlijke smaak van de burger, de knapperige zoete aardappels, de gezellige gesprekken aan tafel en de luxe salade. Ik heb ervan genoten en ik hoop dat jullie het leuk vinden om met dit recept aan de slag te gaan. Het is niet ingewikkeld én ongelooflijk lekker. De bereidingstijd bedraagt slechts een half uurtje! De ingrediënten zijn afgestemd op een diner voor vier personen. Eet smakelijk!

De ingrediënten voor dit recept (voor 4 personen)

  • 4 x Hamburgerbroodjes (1 per persoon)
  • 4 x Burgers (1 per persoon)
  • 1 x Komkommer
  • 400 gram tomaatjes
  • 400 gram sla naar keuze
  • 1 kg zoete aardappel (dit is voor 4 personen)
  • 1 x Mango
  • 1 zakje sladecoratie
  • Honingmosterddressing
  • Paprikapoeder
  • Olijfolie
  • Wortel julienne reepjes
  • Extra opties: kaas, paprika, ui en ei

Het recept bereiden (stap voor stap koken)

De bereidingstijd van dit lekkere recept, bedraagt ongeveer een half uurtje. De tijd zit voornamelijk in het bereiden van zoete aardappel. Voor 4 personen heb je ongeveer een kilo zoete aardappel nodig. Het is daarom handig om te beginnen met het voorverwarmen van de oven. Tien minuten op ongeveer 230 graden is ideaal. Schil de zoete aardappels en snij deze in frietjesvorm. Verdeel de frietjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi de zoete aardappel met paprikapoeder, een beetje peper en zout. Besprenkel de aardappels met olijfolie en zorg ervoor dat de zoete aardappels gelijkmatig verdeeld worden over de plaat. De frietjes worden op deze manier ongeveer in een half uurtje gaar, waarbij er elke 10 minuten even van kant wordt gewisseld. Na een half uurtje is de zoete aardappel klaar, in de tussentijd kunnen de hamburgers en de salade worden gemaakt.

luxe salade mango

Voor de salade is het leuk om een mooie bak op tafel te zetten en daar doe je vervolgens jouw favoriete soorten sla in. Wij gebruikten romaine sla en veldsla. Rucola of eikenbladmelange vormen ook populaire soorten die erg lekker smaken. Een mango zorgt voor een heerlijke twist in de salade, snij deze in blokjes en mix het door de salade heen. Julienne reepjes zien er leuk uit door een salade, door de vrolijke kleuren. Bijvoorbeeld door er wortel aan toe te voegen! Ook komkommer en de tomaatjes zijn een lekkere opvulling. Als dressing maakten wij gebruik van honingmosterdsaus, deze behoort tot onze favorieten. Door sladecoratie te gebruiken (pitten, noten en zaden) krijgt de salade een extra bite. Delicious! Tip: zet de zoete aardappel in de oven en maak dan de salade, zodat de smaken goed in kunnen trekken.

De hamburgerbroodjes snij je door midden en vervolgens kan je deze even in de pan leggen. Op deze manier karamelliseert de binnenkant, waardoor er een knapperig randje ontstaat. Wij hebben gebruik gemaakt van magere grillburgers. Deze zijn wat dunner en eten daardoor makkelijk weg (de burger valt daardoor niet zo zwaar). Ook zijn de burgers zo klaar om te eten! De burger kan je zonder olie bakken; van de burgers komt voldoende vet af. Laat iedereen aan tafel de burger zelf bouwen, bijvoorbeeld met tomaat, komkommer, kaas, gebakken ui, ei en saus. Augurk, cheddar (smeltkaas) en sla maken de hamburger helemaal compleet!

Dit recept geeft mij het ultieme vakantiegevoel. Als we bijvoorbeeld naar het strand gaan, dan eten we na afloop saté of een heerlijke burger. Dat maakt de dag helemaal compleet en ik kan daar erg van genieten. We gaan bijvoorbeeld graag naar Scheveningen, daar zitten vlakbij de Pier strandtentjes met voortreffelijke burgers om de stranddag af te maken.  Dank je wel voor het maken én bereiden van dit heerlijke recept Anne! We hebben ervan genoten en het gerecht behoort nu al tot onze favorieten. Gelukkig heb ik nu ontdekt hoe ik het ook zelf kan maken en het is echt geen hogere wiskunde. Ik weet zeker dat ook jij dit heerlijke gerecht in een handomdraai kunt bereiden. Geniet ervan en eet smakelijk!

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.