Blog

Bakkers klaar? Bakken maar! Vaker in de keuken door HHB

kitchenaid keukenmachine dagmar valerie

Het seizoen van HHB is weer begonnen! En als fanatieke kijker mag ik vast de afkorting gebruiken voor Heel Holland Bakt. Met veel plezier kijken we trouw en genieten we van de prachtige creaties die de bakkers ook dit seizoen met bevlogenheid klaarmaken. De lat ligt hoog en het blijft magisch hoe de bakkers zichzelf overtreffen. Het gaat niet altijd even soepel, maar dat maakt het tv-programma ook leerzaam om te volgen, want je ontdekt op deze manier hoe het wel en niet moet. Heel Holland Bakt was eerst altijd op de zondagavond, maar is nu verplaatst naar de zaterdagavond en ik werd zelfs door het programma geïnspireerd om de beroemde keukenmachine van KitchenAid aan te schaffen. En het is echt waar, door Heel Holland Bakt ben ik weer meer in de keuken te vinden. Wat ik daar doe, lees je in deze blog!

Vers brood bakken

De geur van vers brood valt niet te omschrijven. Het is namelijk zelfs beter dan magisch te noemen. Ik kan daar ontzettend van genieten, want alleen al het proces met de kids doorlopen om het te maken is een feestje. Mijn liefde voor brood maken werd aangewakkerd door het tv-programma en al snel vond ik zo’n keukenmachine echt onmisbaar. En de keuken moest er natuurlijk net zo netjes uitzien om het beste resultaat te krijgen. Hoe geordend ze bij HHB te werk gaan, hoe chaotisch wordt het bij mij met de kids erbij maar de herinneringen aan deze bakmomenten zijn goud waard. En daarna kunnen we genieten van de smaakbeleving en heerlijke geuren van vers brood.

Taarten, koekjes en cake

Het blijft niet bij brood bakken, want we zijn ook fan van taarten maken en koekjes bakken. Vooral appeltaarten zijn favoriet, maar ook de brownies mogen niet ontbreken. Naast al deze heerlijke baksels, sta ik ook graag in de keuken om zelf soep te maken. Ik lunch graag met soep of we eten het als voorgerecht bij het avondeten. In soep kun je lekker veel groentes kwijt en ik vind een warme maaltijd heerlijk smaken. Het geeft mij energie en we vinden het als gezin ook erg lekker om het te combineren met een broodje die je in de soep kunt dippen. Van tomatensoep tot pompoensoep, maar ook broccolisoep en zoete aardappelsoep; wij krijgen er geen genoeg van.

Onze keuken

Door het programma sta ik dus echt veel meer in de keuken en dat vind ik eigenlijk heel erg fijn. We hebben een moderne keuken met lekker veel aanrechtblad waar ik ook graag steeds meer kom. Het aanrechtblad ligt wat hoger dan gemiddeld en we hebben recent een nieuwe combi-oven aangeschaft. Binnenkort volgt het lichtproject want het lijkt ons erg mooi om inbouwspots keuken te plaatsen. Deze spots maken de keuken compleet en ze zorgen voor het juiste licht op het juiste moment. De lichtspots laten de keuken stralen, je kunt zelf bepalen hoe fel of zacht de lichtbundel schijnt waardoor je het licht kunt afstemmen op de gewenste sfeer. Een keuken blijft maatwerk en zo maak je het extra persoonlijk en stijlvol. De inbouwspots en de juiste led dimmers zorgen voor een prachtig resultaat. Waar ik een paar jaar geleden nog geen tosti kon maken en amper een ei kon bakken, toveren we toch elke avond een verse maaltijd op tafel. En de kids vinden het (meestal, laten we eerlijk blijven) ook nog eens lekker! Met een gezin moet je wel wat meer rekening houden met de wensen van elkaar, maar eigenlijk gaat het ons erg goed af en zitten we met z’n vieren aardig op één lijn waardoor we niet vier verschillende gerechten hoeven klaar te maken. Ik krijg steeds meer plezier in het bakken en koken en ik verheug mij op alle nieuwe gerechten die we de komende tijd gaan maken, proeven en beleven. Op naar nog meer keukenplezier!

Nieuwe maaltijden en gerechten

We doen steeds meer kook- en bakervaring op en we vinden het zo leuk om te bedenken dat het allemaal werd aangewakkerd door Heel Holland Bakt. We doen er inspiratie op, leren bij door de gezellige tips en natuurlijk kijken we niet zonder dat we er wat bij eten. Zien bakken en eten… ja dan eten we graag mee. Chefkok of meester bakkers zullen we niet snel worden, maar onze keukenavonturen om nieuwe maaltijden te proberen en lekkere baksels te creëren vinden we steeds meer een feestje. Samen met de kids koken en ontdekken wat er allemaal gemaakt kan worden, vinden we ook heel gezellig. Zo leren zij dat wij ook niet alles weten en mogen leren, we zijn als ouders niet perfect en ondertussen beleven we gezellige momenten met elkaar. Daarna kan het smullen beginnen!

Kook en bak jij graag?

Veel liefs,

Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Instagram

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.