Blog

Genieten van een gezonde picknick? Dit mag je niet vergeten!

strand

Het seizoen met zonnige dagen is aangebroken; tijd om lekker buiten te beleven. Ik kan daar ontzettend van genieten, zo hebben we de eerste kanotocht al achter de rug en mocht het picknicken in het park ook niet ontbreken. Van heerlijke dagen aan het strand tot mooie wandelingen in het bos, we zijn zo blij dat het lente is. Wij zijn in de lente en in de zomer heel graag buiten. We hebben een fijn picknickkleed en we kunnen niet wachten om meer mooie herinneringen te maken. En deze essentials nemen we graag mee!

Picknickkleed en zonnebrandcrème

Natuurlijk mag het picknickkleed niet ontbreken en er gaat vaak een grote shopper mee waar we handige spulletjes in plaatsen. Van eten en drinken tot zonnebrandcrème en leuke spelletjes of een boek. Een bal, schepje en emmer gaan ook mee als er een strandje of zandbak is. Schijnt de zon fel? Dan stop ik altijd de petjes van de kids in de tas, zodat de hoofdjes van de boys goed beschermd zijn.

De koelbox

Voor een picknick aan het strand, mag de koelbox niet ontbreken deze zomer. We hebben een compacte box waar we de drankjes in bewaren en ook vers fruit nemen we mee. Door het in deze koelbox te bewaren, blijft het langer goed en is het lekker verfrissend.

Drinken

Natuurlijk is het belangrijk om voldoende te drinken tijdens de picknick. Denk bijvoorbeeld aan waterflessen of een lekkere smoothie (die je ook in de koelbox kunt plaatsen). Ik vind het ook erg lekker om een thermosfles mee te nemen als het wat kouder is, dan doe ik er thee in en Jordy geniet van koffie. Hij maakt zijn koffie graag thuis en neemt het mee voor onderweg of op locatie. Hij kiest vaak voor kwalitatieve koffie, van Segafredo bijvoorbeeld. Ook oploskoffie kan ideaal zijn wanneer we ergens naartoe gaan. Warm water zit dan in de thermoskan en dan heb je in een handomdraai een heerlijk bakje koffie.

Eten

Van fruitstokjes tot gesneden meloen, gezellig belegde broodjes, een bakje chips en nootjes; tijdens het picknicken genieten we volop van lekkere hapjes. Je kunt thuis ook pannenkoeken maken die je vervolgens op kunt eten op het kleed of een taart meenemen als heerlijk toetje. Wat een verwennerij!

Muziek

Geniet je van een picknick in de natuur? Dan zijn de mooie achtergrondgeluiden van vogeltjes in het bos of de golven op het strand al een ontspannende en mooie beleving. Maar misschien hou je van een lekker deuntje en neem je bijvoorbeeld een speaker mee waardoor je met elkaar naar muziek kunt luisteren. Enjoy!

Spelletjes

Wij zijn fanatieke spelletjesliefhebbers die graag compacte spellen meenemen tijdens een picknick. Denk aan Duizend bommen en granaten, Regenwormen en onze nieuwe favoriet Keer op keer. Maar we waarschuwen je graag; het laatst genoemde spel is echt verslavend!

We kunnen niet wachten om deze gezellige momenten buiten te beleven. Op naar een stralend picknickseizoen!

Veel liefs,

Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Instagram

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.