Blog

Coronaproof activiteiten met kinderen tijdens lockdown

wandelen met jongens

De verlenging van de lockdown is een feit, we moeten volhouden om deze periode gezond en goed door te komen. Hopelijk mag hier ook het woord ‘gelukkig’ bij, zodat je er ondanks alles met elkaar een gelukkige tijd van mag maken. Het is intens, heftig en ingewikkeld. Tegelijkertijd is het ook een onvergetelijke periode, omdat we niet eerder zoveel samen zijn geweest. Alles is anders dan verwacht, we moeten meebewegen met wat er op ons pad komt. Deze aanpassingen kosten veel energie en vragen veel van iedereen. Als werkende moeder van twee boys wil ik deze weken zo goed mogelijk benutten om er te zijn voor de kinderen. Hen voldoende uitdagen, gezond eten, samen in beweging blijven, een schoon huis, met elkaar groeien en ontwikkelen. Tegelijkertijd verlang ik ook naar focus voor mijn werk, tijd voor dierbaren en mijzelf. Balanceren tussen deze activiteiten is niet niks, we moeten nog even volhouden. Hoewel er veel dicht is en anders moet, focussen we ons liever op wat wél kan. Om tijdens deze lockdown alsnog leuke en coronaproof activiteiten te doen met onze kinderen, maken we er elke dag het beste van. Mijn tips voor coronaproof lockdown activiteiten met kinderen deel ik graag met jou!

☆ Wie wint er met ‘Buiten Bingo’? Maak zelf een bingokaart door elementen van buiten op de kaart te zetten. Denk aan de kinderboerderij, een brug, een rotonde, een bus, een vogel of een lantaarnpaal. Je kunt grote en kleine elementen toevoegen, net wat past bij de leeftijd van jouw kind. Je kunt plaatjes gebruiken of de woorden opschrijven. Met ‘Buiten Bingo’ haal je een frisse neus, kom je in beweging, vergroot je de woordenschat van jouw kind(eren) en geef je de dagelijkse wandeling een verrassende twist. Veel plezier!

☆ Musea zijn gesloten, maar er worden veel thuisactiviteiten door hen georganiseerd. Zo kun je bijvoorbeeld op de website van Naturalis een tour doen met Freek Vonk. Ook kun je zelfs een kijkje nemen bij de dino’s! En zo kun je op de website van Museumkaart veel activiteiten vinden die de moeite waard zijn om te proberen. Ontdek de virtuele tours, maak kleurplaten, bouw droomkastelen en nog veel meer. Probeer, leer en geniet!

☆ Duik de keuken in en bak de lekkerste taarten, cupcakes en brownies. Of ontdek hoe je een echt brood bakt! Samen kun je leren over de ingrediënten, het recept en de handelingen die er nodig zijn om tot een lekker eindresultaat te komen. Laat perfectie los en go with the flow. Bakkers klaar? Bakken maar! En na afloop kun je anderen een groot plezier doen met deze verrukkelijke traktatie. Deel de taart bijvoorbeeld uit aan de buren of geef een stukje aan de pakketbezorger. Veel plezier met maken, proeven en geven!

☆ Wist je dat je via de bibliotheek boeken kunt reserveren en deze mag ophalen? Bekijk samen het online aanbod, reserveer boeken die aansluiten bij de thema’s van school of het interessegebied van jouw kind(eren) en maak er een ‘uitje’ van. Wandel samen naar de bieb om er de boeken te lenen, zo kom je in beweging en ben je mooie boeken rijker. En wil je boeken kopen? Steun de lokale boekhandel door online bij hen te bestellen.

☆ Blijf in beweging, zo voel je je energieker en positiever. Ga lekker naar buiten, dans in de plassen, speel verstoppertje, wandel naar de kinderboerderij, neem een bal mee of pak de fiets om nieuwe plekken in de omgeving te ontdekken. Wil je even tussendoor in beweging komen? Doe lekker mee met de Home workout filmpjes van Nathan Rutjes en zijn zoontje Lavezzi!

☆ Wist je dat je (bijna) gratis luisterboeken kunt downloaden? Wil je met de kids van alles meemaken, ook als je thuisblijft? Ontdek dan coole, digitale lees- en luisterboeken en beleef een avontuur vanaf je eigen bank. En dat voor maar 1 cent! Allemaal nieuwe verhalen staan voor je klaar, dus er zit vast iets voor je bij. Veel lees- en luisterplezier!

☆ Maak van deze thuisperiode een gezellige staycation door bijvoorbeeld te logeren in de woonkamer. Prik een datum, maak een aftelkalender en geniet van dit logeerfeestje! Haal iets lekkers in huis, verschuif de matrassen of blaas een luchtbed op, kijk een film of doe een spelletje op bed. En om het logeerfeestje gezellig af te sluiten, mag een kussengevecht natuurlijk niet ontbreken! Maak herinneringen met elkaar waar de kids nog lang met veel plezier op terug zullen kijken.

☆ Hoe spannend en leuk is het om een speurtocht te doen? Teken een schatkaart, hang linten op die je kunt volgen en bedenk leuke opdrachten om tussendoor uit te voeren. Verstop een kleinigheidje op de eindbestemming, denk aan een kleurboek, een puzzel of wat lekkers. Vergeet je zaklamp niet!

Lieve jij, deze lockdown kost veel energie en vraagt veel van jou en mij. Je mag trots zijn op jezelf, want je houdt vol. Omarm de goede dagen en focus op wat wél lukt tijdens de dagen dat er veel in de soep loopt. Deel wat je voelt, durf om hulp te vragen waar je dat nodig hebt, laat los wat niet goed is voor jou en probeer tussendoor op te laden. Let goed op jezelf, geniet van jouw kind(eren) en maak er samen mooie dagen van, je kunt het!

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook  Bloglovin  Instagram

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.