Blog

7 X Genieten van waterpret met kids

Wij genieten volop van de stralende lentedagen, jij ook? De tuin hebben we opgeknapt na de winterse maanden en we zijn helemaal klaar voor lekker veel waterpret in de tuin met onze kids. Simon zal er niet veel van meekrijgen gezien hij veel en vaak slaapt, maar Lucas is volop aan het ontdekken, spelen en vooral genieten van de tuin. Met de zonnestralen en hoge temperaturen in het vooruitzicht mag waterpret natuurlijk niet ontbreken. Met zijn nieuwe laarsjes stampt hij door de plassen na het sproeien van de bloemen. En wat dacht je van het opzetten van het badje vol zomerse accessoires zoals een opblaasbare zwaan? En de plantjes watergeven met zijn gieter hoort er ook bij. Wij zijn klaar voor veel waterpret, doe je mee?

Spetteren met waterballonnen

Hoe lekker is het om verkoeling te zoeken en plezier te maken met waterballonnen? Lekker spetteren met het water en opdrogen in de zon. Bellen blazen is natuurlijk ook een feestje, maar een heus watergevecht is next level genieten!

Afwassen is een feestje!

Afwassen voor je plezier? Yes, kids vinden het heerlijk om met een teiltje en een sponsje te doen alsof er afgewassen moet worden. Laat zien hoe je sop kunt maken en geef wat plastic borden en bekers mee zodat er enthousiast afgewassen kan worden. En laat de kids maar flink oefenen, misschien heb je er in het huishouden straks ook profijt van!

De wasstraat voor auto’s

Hoe gaaf is het om je eigen wasstraat te maken? Pak mooie speelgoedauto’s die je op kunt poetsen en zorg dat ze weer helemaal glimmen. Spoel de auto’s af met water, droog ze netjes af en geniet van deze zelfgemaakte wasstraat. En zijn speelgoedauto’s niet interessant genoeg? Misschien mag de echte auto van papa of mama schoongemaakt worden. Uiteraard onder toezicht!

Swim essentials

Zwembad met accessoires

Denk je aan waterpret, dan denk je aan een zwembad! Een opblaasbaar bad staat tijdens de warmere maanden in onze tuin, want lekker spetteren in het zonnetje is een feestje. En om het feest compleet te maken, genieten we komend seizoen van te gekke accessoires voor het hele gezin die we hebben gekregen van Swim Essentials. Zo zie je mij natuurlijk dobberen in de zwemband met luipaardenprint óf in de gouden zwaan; love it! Dit maakt het vakantiegevoel helemaal compleet, terwijl we gewoon vanuit huis kunnen genieten. En ook de boys zijn goed verwend met de mooiste zwembandjes in Lucas favoriete thema’s ‘Dino’ en ‘Circus’. En Simon kan heerlijk zwemmen dankzij de baby float ‘Happy Yellow’. Waterpret beleef je pas echt als je zorgeloos met elkaar kunt genieten. Daarom vinden we veiligheid en kwaliteit een must als het gaat om zwemplezier. Dankzij deze accessoires kunnen we met de boys ontspannen momenten beleven in het zwembad, omdat de kwaliteit top is en we weten dat de kids veilig kunnen spelen in het water (waar we uiteraard altijd bij zijn). Lucas is dol op zwemmen en we hopen dat we deze zomer ook met Simon voor het eerst kunnen gaan genieten in het zwembad. Op een veilige manier waterpret beleven met de twee boys; wat een droom die uitkomt! Kom maar door met de zonnestralen en hoge temperaturen!

De tuinslang

Waterpret beleef je pas echt wanneer de tuinslang wordt aangezet! Deze slogan vergeten we snel weer, maar de waterpret die we komend seizoen gaan beleven niet! Terwijl de bloemetjes en planten worden voorzien van water zodat het de groei mag bevorderen, kunnen we tussendoor met laarzen in de plassen stampen en elkaar nat maken met de tuinslang als het écht lekker weer is. Gillen van plezier gegarandeerd! En leg je in een veilig hoekje droge handdoeken neer? Die heb je achteraf vast en zeker nodig!

Gieter genietmomentjes

Kids genieten van klein en groot geluk. Ze kunnen uit het niets verwonderen en bewonderen, bijvoorbeeld knopjes aan bloemen en planten of het ontdekken van insecten. Bekijk de tuin eens door hun ogen en geniet. Geef de kids een gieter en geef samen de bloemen en planten water. Vertel over de natuur en beleef samen de gieter genietmomentjes.

Waterpret met de watertafel

Last but zeker not least is het beleven van waterpret met de watertafel. Je kunt er eentje kopen of zelf een watertafel maken. Een watertafel kan je op verschillende manieren maken en het heeft als belangrijkste functie om lekker onbezorgd met het water te kunnen spelen. Bijvoorbeeld met bootjes, badeendjes of een emmertje. Een watertafel hoeft overigens niet duur te zijn, terwijl kids er graag mee spelen.

Wij vinden het heerlijk om veel tijd door te brengen in de tuin. Zeker wanneer de temperaturen omhoog schieten, is het lekker voor kids om met water te kunnen spelen. En wat maakt het uit dat kleding nat wordt? Het droogt vanzelf wel in het zonnetje. Vergeet de kids en jezelf niet in te smeren, want zeker in combinatie met het water kan het snel gaan. Bescherm elkaar daarom goed door regelmatig en voldoende te smeren zodat je nog langer plezier mag beleven. Geniet van waterpret én elkaar!

Ben je ook zo dol op waterpret? Maak er een feestje van!

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.