Blog

5 X Gezellige herfstactiviteiten met kinderen, doe je mee?

Herfst, herfst, wat heb je te koop? Duizend kilo bladeren op een hoop. En laat bladeren nou net verrassend knutselmaterialen zijn om kunstwerken mee te maken. Of doorheen te rennen met laarzen aan. Ook kun je mooie herfststukjes maken met allerlei elementen zoals kastanjes, eikeltjes en takken. De herfst is een gezellig seizoen waarin er genoeg te doen is voor én met kinderen. Ik heb 5 tips voor je op een rij gezet om zowel binnen als buiten te ondernemen, heel veel plezier!

Knutselen met herfstelementen

Deze herfst is misschien anders dan anders, omdat er op sociaal gebied maatregelen getroffen zijn. Dat neemt niet weg dat er genoeg wél kan. Knutselen met herfstelementen bijvoorbeeld! Samen ontdek je buiten mooie bladeren, eikeltjes, takken en herfstbloemen. Deze leg je allemaal op tafel neer en met iets lekkers erbij kan het knutselplezier beginnen. Bereid van te voren lijm, touw, glitterstiften of stickers voor, zodat er genoeg te knutselen valt. Maak poppetjes van kastanjes, plak bladeren op een groot vel of knip zelf bladeren uit die je met een touw aan de tak kunt vastmaken. Of koop oase in een rondje waar je een mooi herfstukje mee kunt maken. Verras opa of oma ermee of maak de buren blij met dit cadeau. Heel veel plezier met knutselen!

Herfstkleurplaten kleuren en schilderen

Op verschillende websites kun je mooie kleurplaten downloaden zodat je deze kunt printen. Samen met jouw kind(eren) kun je de kleurplaten kleuren. Bijvoorbeeld met potloden, krijtjes, stiften of zelfs verf. Lucas is de laatste tijd helemaal weg van Paw Patrol, Frozen en kabouters.  Ook de Eftelingkleurplaten zijn populair bij ons. In plaats van kleurboeken kopen, mag hij zelf een kleurplaat uitkiezen die hij mooi vindt en komt deze uit de printer rollen. Hij maakt het proces van kiezen tot printen mee, waardoor hij ook meer moeite stopt in het kleuren. Sinds we meer thuiswerken, bestellen we vaker een toner, gelukkig wordt deze snel thuisbezorgd en kan er weer geprint worden.  Dit is niet alleen voor de kleurplaten erg handig, maar ook voor de werkzaamheden! Zeker voor mijn werk als tekstschrijver kan het fijn zijn om teksten op papier te redigeren. Dat leest toch anders dan via een scherm. Elk merk heeft zijn eigen toner, maar we kiezen meestal voor de toner brother die in alle kleuren verkrijgbaar is. En wat we doen met al die kleurplaten? Die plakken we vrolijk op de koelkast, waardoor je bij ons inmiddels kunt genieten van een heuse expositie.

Dansen door de plassen

Niets is zo gezellig als dansen door de plassen. Trek de laarzen maar aan en het feest kan beginnen! De spetters vliegen je om de oren, maar dat hoort er allemaal bij. Dansen, zingen en plezier maken. Dat kan perfect tijdens en na de regen door de regenplassen te benutten. Geniet ervan!

Spelletjes spelen

Spelletjes spelen, kopje thee op tafel en een warme appeltaart uit de oven.. Niets fijner dan een spelletjesavond. Onze favorieten gezelschapsspellen kan je hier bekijken, maar Rummikub is nog steeds de klassieker die we graag en vaak spelen. En ken je De Kwakzalvers van Kakelenburg al? Echt een aanrader, veel speelplezier!

Samen bakken in de keuken

Op een druilerige dag samen iets moois creëren, lekker proeven en nagenieten? Dat kan perfect in de keuken! Zet een gezellig muziekje op, shop de ingrediënten en zet alles klaar. Bakkers klaar? Bakken maar! Denk aan lekkere appeltaart, cake of een mooi brood. Of maak samen stamppot of een ovenschotel; geniet van het bakproces en het opeten van deze lekkernij!

Hutten bouwen en herfstboekjes lezen zijn natuurlijk ook ontzettend gezellig om te doen met kids. Bovendien is het een ideale activiteit als de regen tegen de ramen tikt en het te fris is om naar buiten te gaan. Elke dag even een frisse neus halen is hartstikke gezond en lekker, maar er kan niets op tegen een stoere hut bouwen onder de tafel met kleden of de bank omtoveren tot een kasteel. Pepernootjes erbij en een mooi herfstverhaal; dat maakt deze setting compleet! Ik wens je een stralend seizoen toe boordevol mooie momenten en herinneringen om te creëren.

Maak er mooie herfstdagen van!

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Instagram

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.