Blog

Zelf fotoboeken maken – Een foto zegt meer dan duizend woorden

Fotoboek By Dagmar Valerie

Ik stel het steeds uit, maar ondertussen is het een van mijn grootste angsten. Dat de foto’s van de kinderen verloren gaan en ik hen de beelden later niet tastbaar mee kan geven. Het maken van de fotoboeken voor de kinderen is inmiddels opgeschaald naar formaat ‘project’ en staat al maandenlang op mijn to-do lijstje. En daarom krijgt het vanaf vandaag de hoogste prioriteit, want ik kan niet wachten om de foto’s aan de jongens te laten zien. Samen foto’s bekijken vinden ze geweldig en zelf beleef ik ook veel plezier tijdens het uitzoeken. Het is alleen erg veel werk en daar moet ik een start mee maken. Hoe ik ‘project fotoboek’ aan ga pakken? Je leest het in deze blog!

Het maken van fotoboeken en unieke wanddecoratie

Recent heb ik 20.000 (!) foto’s van mijn telefoon naar mijn computer verhuisd. Niet zo gek dat de telefoon iets trager werd… Gelukkig kan ik nu weer volop foto’s maken en heb ik een plan bedacht hoe ik er ook daadwerkelijk mooie fotoboeken van ga maken. En van de mooiste foto’s wil ik wanddecoratie maken. Een foto op aluminium behoort tot mijn wensen om de woonkamer te personaliseren en verder aan te kleden. Het ziet er stijlvol uit en je kunt deze decoratie eindeloos combineren omdat het past in elk interieur. Ik ga dan denk ik voor sprekende portretten in zwart-wit. Ik verheug mij op het bestellen, zodat we onze woonkamer compleet kunnen maken. Het grootste werk zit in het selecteren van de mooiste foto’s om deze te plaatsen in de boeken en op de wanddecoratie. Ik wil namelijk de fotoboeken op een dag overhandigen aan de boys, zodat ze zelf kunnen bekijken wat we allemaal hebben beleefd in hun jeugd. Hopelijk selecteer ik daarbij de belangrijkste momenten en mooiste beelden; daar mag ik op vertrouwen. Op deze manier maken we hun herinneringen tastbaar.

Fotoboek By Dagmar Valerie

De mooiste herinneringen herbeleven

Mijn probleem bij het maken van de fotoboeken? Dat ik bij al die mooie foto’s en herinneringen blijf ‘hangen’. Ik word in het verleden gezogen en denk dankbaar terug aan de fijne tijden die we hebben beleefd. En zo duurt het maken van fotoboeken nóg langer natuurlijk. Anderzijds heeft het proces ook iets moois. Je mag deze periode herbeleven en ik haal extra voldoening uit het zien van de groei die we met elkaar mochten doormaken. Ik ben mij nog meer bewust van het nu, dankzij de terugblik waar we vandaan komen. En als je al die mooie herinneringen kunt bundelen in een uniek fotoboek dan voelt dat als een groot cadeau.

Waardevolle fotoboeken voor het leven

Samen door de foto’s bladeren, herinneringen herbeleven en nagenieten van de tijd die achter ons ligt. De inzichten meenemen waarmee je bent verrijkt en bewust nu beleven omdat je beseft hoe de tijd door de vingers glipt. Onvergetelijke herinneringen creëren is iets wat we het liefste doen. En ik vind het ook heerlijk om de kids vast te leggen zodat we later kunnen nagenieten dankzij de foto’s. En die tijd gaat er echt komen, want ik heb mijzelf voorgenomen om de fotoboeken en de wanddecoratie te maken. De fotoboeken per levensjaar voor zowel Lucas als Simon. Het is een proces om dankbaar voor te zijn, omdat je mag ontdekken welke reis je samen hebt afgelegd. Hoe wonderlijk alle gebeurtenissen zijn die achter ons liggen die eigenlijk helemaal geen vanzelfsprekendheid zijn. Het kost tijd om uit duizenden foto’s een selectie te maken, maar hoe bijzonder is het dat we zoveel foto’s van mooie, ontroerende of bijzondere momenten mochten maken? Deze waardevolle foto’s bundelen we in een fotoboek. Voor nu en later.

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Instagram

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.