Blog

Woonkamer make-over – Aardetinten verwerken in ons interieur

Interieur landelijk dagmar verhoeven boek

Terwijl de regen tegen de ramen tikt, geniet ik van een warme chocolademelk met slagroom om het begin van de herfst te vieren. Het was lang een seizoen waar ik erg tegenop keek, vanwege de dagen die snel korter en donkerder werden. Ook hadden de weersomstandigheden impact op mijn gezondheid, de hoeveelheid vocht in de lucht zorgde voor meer pijn (bij fibromyalgie) en ik ben erg dankbaar dat ik al een jaar pijnvrij mag zijn waardoor ik ook anders naar de herfst ben gaan kijken. Ik vind het een prachtig seizoen waarbij we meer naar binnen keren. Letterlijk beleven we buiten op een andere manier en komen we vaker thuis. Maar wat maakt het gevoel van thuis zijn compleet? Na een flinke opruimsessie om het begin van een nieuw seizoen in te luiden, besloot ik om onze woonkamer en hal een make-over te geven. Ik vertel je welke keuzes we hebben gemaakt!

Van een landelijk interieur naar urban jungle en Ibiza!

Ons interieur bestaat uit lichte kleuren en aardetinten, waarbij we regelmatig natuurlijke materialen terug laten komen in de accessoires en meubels. Toen we het huis net kochten, besloten we voor een landelijke uitstraling te gaan en we hebben de look doorgetrokken in alle kamers. Nu we het huis vullen met meer mooie herinneringen die we op deze fijne plek mogen maken, hebben we besloten om voor een warmere uitstraling te gaan. Gouden accessoires, natuurlijke materialen en warme tinten maken de ruimtes af. We begonnen met een gouden kandelaar die helemaal past bij de urban jungle trend en niet veel later kwam er een tafellamp en een gigantische kamerplant bij om het jungle thema aan te vullen. Luipaardenonderzetters, een zacht kleedje en ten slotte een bruine fauteuil om heerlijk in weg te dromen. Het Nederlandse merk Jesper Home is echt een aanrader als je comfortabele zitmeubelen zoekt. We zijn zo blij met deze nieuwe eyecatchers!

Van een huis een thuis maken

Het bleef kriebelen, waardoor we ook de hal een make-over hebben gegeven. We kozen voor een aanwezige muurtint in de kleur bruin; Spiced Honey. Een gewaagde keuze die gelukkig erg goed is uitgepakt, want iedereen kijkt zijn ogen uit dankzij de transformatie in de hal. Mooie verlichting voorzien van rotan zorgde meteen voor veel sfeer zodra het ging schemeren. De kast kreeg gouden knoppen en we plaatsten er nieuwe accessoires op; dankzij een paar handelingen stappen we voortaan met een grote glimlach het huis binnen.

Wat betekent thuis voor jou?

Boven de eettafel hangt een nieuwe lamp voorzien van rotan en we hebben cognackleurige eetkamerstoelen gekozen. De aardetinten die we hebben verwerkt in huis in combinatie met natuurlijke materialen zorgen voor een zachte uitstraling waar ik dagelijks plezier van mag beleven met het hele gezin. Het bekijken van de interieurtrends voor dit najaar op Sohome gaf mij veel inspiratie voor onze woonkamer en ondertussen droom ik nog even verder over wanddecoratie in Ibiza style. Thuis is een plek waar je mag opladen en ontspannen, waar je letterlijk de ruimte mag voelen om jezelf te zijn en te genieten van het nu. Je mag er zijn en in ons huis ben je altijd goed genoeg.

De komende maanden zijn we meer binnen te vinden en hebben we behoefte aan warmte. Lekker cozy! Met dekentjes op de bank, een kruikje erbij en een heerlijk kopje thee; maak er onvergetelijke herfstdagen van!

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Instagram

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.