Blog

Woon wishlist – Boekenkast, lievelingsplant en schilderen

Hola lieve allemaal, ik hoop dat je volop geniet van de zomerse temperaturen. Is het in huis aangenaam en goed vol te houden? Geen last gehad van noodweer de afgelopen tijd? Ik vind het altijd zo heerlijk ruiken buiten als het even heeft geregend. Ik ben dan ook regelmatig na zo’n tropische bui met Lucas gaan wandelen. Bijvoorbeeld hier naar de kinderboerderij om de hoek waar de geitjes gezellig geaaid kunnen worden. Ook nemen we dan een kijkje bij de pasgeboren lammetjes. We waren erbij toen zij geboren werden, dat was zo’n speciaal en bijzonder moment! In huis ben ik druk bezig om te minimaliseren. Zo maak ik ruimte voor spullen die energie geven en die we écht mooi vinden! Natuurlijk mag je altijd dromen, vandaar dat ik mijn woon wensenlijstje deel! Dit staat er op mijn wishlist voor in huis…

Een nieuwe boekenkast – Zo’n grote, heerlijke boekenkast waarin ik alle must reads en lievelingsverhalen kan plaatsen lijkt mij fantastisch. Dat vind ik zo sfeervol en gezellig staan in huis! Alle favoriete auteurs op een rij, boeken die mij raakten en die ik echt kan aanraden in het zicht… En nu ik toch mag fantaseren: een grote witte boekenkast met zo’n laddertje er tegenaan maakt het natuurlijk helemaal af. Het lijkt mij prachtig om zo’n eyecatcher in de woonkamer te plaatsen. Daar hebben we nu geen ruimte voor, maar wie weet op een dag. Op de slaapkamer kan er wel zo’n mooie boekenkast staan of op mijn kantoor. Hmm… dit laatste is helemaal niet zo’n gek idee! Tijdens het schrijven van dit artikel doe ik nieuwe inzichten op, ideaal! Over kasten gesproken: ik denk erover om schuifdeuren te plaatsen in de kast van onze kledingkamer. We hebben daar een hele grote kast staan en deze schuifdeuren van Kastengigant lijken mij erg stijlvol.  Nu nog even goed oriënteren welke opties er allemaal zijn qua materiaal en tint. Zo leuk! Ik werd geïnspireerd door de stoere, maar sierlijke schuifdeuren die als inspiratietip door VT Wonen werden gedeeld.

Ficus Lyrata – De vioolbladplant staat echt op mijn woon wishlist! Ik ben een plantaholic, dat geef ik toe. Toch kan ik deze mooie plant niet weerstaan. Ik hoop deze dan ook binnenkort in ons huis een mooi plekje te kunnen geven. De Ficus Lyrata heeft schitterende vioolvormige bladeren, waardoor het ook een vioolbladplant wordt genoemd. In de bladeren zit een prachtig nerfstructuur die goed zichtbaar is. Het is een plant die zo mooi geplaatst kan worden in een plantenmand, die staat dan ook op mijn wensenlijst voor woonaccessoires. Deze Ficus Lyrata kan een flinke groeispurt maken bij de juiste verzorging. De bladeren worden dan extra groot en de plant mooi hoog. Ik ben fan!

Schilderen – De komende tijd ga ik benutten om enkele kamers te voorzien van een likje verf. Bij de trap, het toilet en op zolder ga ik aan de slag met de nodige verfkwasten om de ruimtes op te frissen. Dat maakt de woning tot een mooi geheel en zo zetten we de puntjes op de i. We hebben gekozen voor de tint Forel van Histor, omdat het aansluit bij de rest van het huis. Deze natuurlijke kleur staat heel warm en rustgevend bij ons interieur. Ik vind schilderen helemaal geen straf, lekker creatief bezig in huis om tot een mooi eindresultaat te komen.

Een ronde spiegel van hout – Ook zoek ik nog voor het toilet een mooie, houten spiegel. Een ronde heeft mijn voorkeur. We hebben er nu een zwarte hangen, maar daar ben ik een beetje op uitgekeken. Bovendien staan natuurlijke kleuren en elementen beter in combinatie met de rest van het interieur. Ook het toilet krijgt daarom een mini make over.

Kuipjesstoelen – Deze beauties mogen we binnenkort verwelkomen! Ik kan niet wachten totdat we deze stoelen in huis hebben. Na heel lang twijfelen, zijn we er toch voor gegaan en ik heb er geen seconde spijt van. Het zal straks prachtig staan in huis én heerlijk zitten. Heel blij met deze keuze!

Wat staat er op jouw woon wishlist?

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.