Blog

Wij wonen al een half jaar in ons ‘nieuwe’ huis!


Waar blijft de tijd? Een half jaar geleden ondertekenden wij ons koopcontract van ons eerste huis, die dag zal ik nooit vergeten! Inmiddels hebben we het echt tot een thuis gemaakt en voelt het heerlijk. Alles hebben we naar wens in kunnen richten en af en toe zijn we bezig met de puntjes op de i. Home is where the heart is! 

De sleuteloverdracht
Pfoe wat vond ik die dag toch ontzettend spannend. Opeens was het zo officieel en definitief: we hadden het echt gekocht en alles was geregeld! Ik heb die periode als heel intens ervaren, ondanks het feit dat we alles ontzettend efficiënt en effectief hebben aangepakt. Qua planning kon het niet beter; verspilling van energie, tijd of moeite zat er daardoor niet bij. We hebben ook heel veel hulp gekregen van vrienden en familie, samen vlogen we er doorheen en dat was fantastisch. Elke dag werd het een beetje meer thuis en nu genieten we volop. Maar ik zal de dag van de sleuteloverdracht nooit vergeten, toen voelden we opeens zo volwassen! Extra grappig? De eerste bezichtiging aan dit huis vond plaats tijdens de zonsverduistering haha. Het was supermistig en grauw, zelfs toen voelde het goed. En de tweede bezichtiging voelde dan ook nog beter, maar het was liefde op het eerste gezicht en we genieten nog elke dag volop!

Puntjes op de i
Ik vind het heel erg leuk en gezellig om ons huis aan te kleden met seizoensgebonden items en eyecatchers. Dit hoeven zeker niet allemaal dure items te zijn, ik hou juist van budgetproof en vind het leuk om te variëren. Zo zie je nu meer kaarsjes en herfstkleuren bij ons in huis die zorgen voor een warme uitstraling. Toch vind ik een blikvanger op z’n tijd ook heel erg leuk. Ik ben bijvoorbeeld heel erg blij met onze nieuwe gebreide poef die Poes gelukkig niet ziet als haar nieuwe krabpaal (daar was ik wel even bang voor), gelukkig is deze inmiddels geaccepteerd.

Deze stond trouwens ook al ontzettend lang op mijn lijstje, maar ik twijfelde heel erg vanwege Poes. Ook ligt er eindelijk een tapijt in onze woonkamer waardoor we nu warme voetjes hebben. Over Poes gesproken, zij ligt hier 23/7 op (dat ene uurtje per dag kan ik niet laten om haar plat te knuffelen).

En wat dacht je van deze sierladder in het wit (deze heb ik gekregen van de webshop Eyoba waar ik mijn ogen uitkeek vanwege het heerlijke assortiment aan o.a. eettafel, fauteuils, en mooie accessoires)? Deze zocht ik al heel lang, maar ik kon steeds maar niet de perfecte versie vinden. Nu gelukkig dus wel en ik ben er heel erg blij mee. We zijn er nog niet helemaal uit of we de eetkamerstoelen gaan vervangen (deze hebben we nog meegenomen uit onze vorige woning), voor nu zijn deze prima en fijn. En ik ben natuurlijk ook nog steeds heel erg blij met onze slaapkamer!

Verhuisboek
Ik krijg nog regelmatig hele leuke reacties op het verhuisboek dat ik heb gemaakt. Je moet er wel even de tijd voor nemen (en tussendoor lekker veel foto’s maken), maar achteraf is het echt een feestje om er doorheen te bladeren. En dan ook om die gigantische verschillen te zien! Als je bezig bent met verhuizen, dan merk je wel gauw resultaat, maar zo op de foto’s zie je eigenlijk pas echt wat voor bergen je ondertussen hebt verplaatst, heel leuk! En misschien ken je mij langer dan vandaag, ik vind het leuk om moeite te doen voor mooie foto’s, toch had het juist zo z’n charme dat in het boek niet zulke pretty perfect foto’s staan. Alsof je er tijdens een verhuizing bij moet lopen als op de catwalk; ik dacht het niet. Verfspetters overal, kluskleding aan en makkelijk eten: mooier kunnen we het niet maken, maar gelukkig wel heel gezellig!

En nu?
Nu genieten we volop van het huis en zijn we nog wat ‘mini’ projectjes aan het oppakken. Althans, de achtertuin is alles behalve mini te noemen, maar het scheelt dat we het hele huis niet door hoeven te gaan. Dat is namelijk helemaal af! Alleen de achtertuin is nog een grijze, kale en saaie massa. Inmiddels hebben we de definitieve ontwerpen klaar en gaan we in het voorjaar – nu is de grond te koud – aan de slag en alles tot een mooi geheel maken. Er komen onder andere twee terrasjes, een stuk gras, mooie tegels, bloemetjes en planten in. Ik kan niet wachten!

Wat is jouw favo interieurstijl? 

Liefs Dagmar

Follow me on Facebook ♧ Bloglovin ♧ Twitter ♧ Instagram ♧ Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.