Wij gaan… niet verhuizen!

Wij gaan… niet verhuizen!

Vaak lees je over verhuisupdates. Bij ons is een verhuizing voorlopig niet aan de orde en dat is – vinden wij – heel erg leuk nieuws! We hebben lang gedacht dat we in deze woning tussen de 5 en 10 jaar zouden wonen, maar daar komen we heel graag op terug. Het huis voelt zo goed en de omgeving nog duizend keer beter, waardoor we hebben besloten om hier te blijven wonen. In ieder geval nog lekker lang zonder een bepaalde einddatum of tijd(perk) in gedachten. Wist je dat we hier al 4 jaar wonen? We genieten volop van het nu en het huis, waar we ons helemaal thuis voelen.

De mooie huis herinneringen

Toen we hier net kwamen wonen, stapten we samen een indrukwekkend jaar in. We kregen de sleutels van onze woning, verloofden ons, raakten zwanger, trouwden en bevielen van onze lieve Lucas. We veranderden van huisgenoten in verloofden, echtpaar en ouders. En waar we eerst dachten een stijlvol, natuurlijk interieur te creëren is het nu iets kindvriendelijker (lees: en dus ook kleurrijker) dan we ooit dachten dat het zou worden. Dat vinden we helemaal niet erg, het is juist heerlijk dat het huis nu helemaal tot haar recht mag komen en die warme uitstraling ook onze zoon mag bereiken. Dat onze tuin bijvoorbeeld een heerlijke plek mag zijn waar familie en vrienden kunnen ontspannen en opladen, maar waar ook ruimte is voor het laten groeien en bloeien van de natuur en onze kleine veilig en lekker kan spelen. We hebben al veel meegemaakt in en met het huis waar we ontzettend veel van zijn gaan houden. Hoe het ons mag beschermen tegen wind en regen, tegenslagen en teleurstellingen, maar ook waarin we zoveel vreugde, voorspoed, lachbuien, geluk en goede gezondheid mogen beleven. En het idee dat we nog meer mooie herinneringen gaan maken op deze fijne plek vinden we een geweldig vooruitzicht.

Ons woonplezier en gemak vergroten

Om hier te kunnen wonen op de langere termijn, vonden we het belangrijk om realistisch te kijken naar de staat van de woning. Toen we hier kwamen wonen, hebben we relatief weinig aan het huis gedaan omdat we dachten dat we hier niet voor heel lang zouden wonen. Dan ben je ook minder bereid om tot een grote investering over te gaan. Nu we weten dat we hier voor veel langer zullen blijven, voelt het ook heel fijn om na te denken over hoe we ons woonplezier kunnen vergroten. Zo willen we graag ons huis verduurzamen en hebben we net onze nieuwe bank binnen. Hij zit zó lekker en past bovendien perfect bij onze inrichting. Ook willen we ein-de-lijk eens wat mankementen aanpakken: de lamp in de woonkamer vervangen door een mooie lamp van Lampdirect, de voorraadkast netjes indelen en investeren in goede ventilatie en ramen. Ook de kozijnen zijn aan vervanging toe waardoor we ons aan het oriënteren zijn om dit stuk aan te pakken. Zo kunnen we nog meer én langer woonplezier beleven in dit heerlijke huis.

We dachten al die tijd dat we hier relatief kort zouden wonen, maar we weten nu simpelweg niet in welk huis we nog meer geluk zouden kunnen vinden dan wat we nu al hebben. We zijn heel blij met de ruimte, de warme uitstraling, de Scandinavische woonstijl, de heerlijke tuin en vooral de liefste en leukste buren die we ons maar konden wensen. Stiekem spelen zij de allergrootste rol; we hebben er geweldige vrienden bijgekregen en we zijn dankbaar dat we door hen worden omringd. Op naar onvergetelijke jaren propvol woonplezier en mooie herinneringen zonder verhuisbericht van ons!

Voel jij je helemaal thuis in jouw huis? En heb je er mooie herinneringen mogen maken?

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

 

 

Dit bericht heeft 5 reacties.

 1. Romy

  Wat fijn om te horen dat jullie huis zo goed bevalt en dat jullie hier zeker nog lange tijd niet weg willen gaan. Het klinkt ook als een heerlijk huis. Hopelijk kunnen jullie er (zeker met de kleine veranderingen) nog heel lang met veel plezier wonen.

 2. Nikita

  Volgens mij is het alleen maar positief als je niet weg wilt van je huisje. Dan heb je wel echt een thuis gevonden! En ik denk dat dat alleen al iets is waar je dankbaar voor kan en mag zijn. Ik wens jullie nog vele mooie herinneringen toe in jullie huisje! En mocht het eens wat minder gaan, dan wens ik veel sterkte en geluk!
  Nikita onlangs geplaatst…Life | ’t Verleden is geweestMy Profile

 3. Eline

  Nee Dagmar

  Waar hebben jullie die mooie fotolijst (laten) maken? Zo leuk en toch stijlvol!

 4. Anouk

  Hi Dagmar,

  Mocht je een referentie willen voor nieuwe ramen, ventilatie en kozijnen, ik heb 10+ jaar bij een glashandel gewerkt, regio haaglanden / rotterdam.
  Sens glasgroep (voorheen sterkglas).

 5. Sanne

  Klinkt als een heel fijn huisje! Wij zitten voorlopig ook nog goed in ons huis. Ik heb dit huis nu bijna twee jaar geleden gekocht en inmiddels wonen we hier samen. Het is niet ons ultieme droomhuis, maar wel een fijn huis op een fijne plek en de woonlasten zijn ook nog eens laag. Ideaal om dus nog even hier te blijven en te kunnen sparen dus.

Geef een antwoord

CommentLuv badge