Blog

Wat heb je nodig voor een geslaagd tuinfeest?

tuinkachel dagmar valerie

Wij houden van een feestje, maar ook van organiseren. Vaak genieten we van lieve vrienden en familie die we uitnodigen voor een barbecue, spelletjesavond of etentje bij ons thuis of in de tuin. Een goede voorbereiding is het halve werk en daarom deel ik graag mijn tips waar je op kunt letten bij het organiseren van een geslaagd tuinfeest. Het lastige daarvan zijn namelijk de weersomstandigheden, die kan je niet bestellen en daar hangt toch veel vanaf. Ik deel mijn tips voor een geslaagde party in jouw tuin. Maak er een onvergetelijk feest van!

Maak de tuin partyproof!

Hoe maak je jouw tuin klaar voor een goed feest? Door de tuin op te ruimen, het onkruid overal uit te halen, de tuinmeubels schoon te maken en te vegen waar nodig. Zorg dat het er allemaal lekker fris en verzorgd uitziet, dan is de eerste indruk al feestje.

Check de weersvoorspellingen

Zoals ik in de intro al beschreef, de weersvoorspellingen zijn cruciaal bij het organiseren van een tuinfeest. Je wilt niet eindigen met een zwemfeestje door de hoeveelheid regen waar je niet op had gerekend. Hou daarom de weersomstandigheden in de gaten, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Ook is het goed om altijd een plan B achter de hand te hebben bij een tuinfeest. Zo weten we dat we altijd last minute het feest naar binnen kunnen verplaatsen als we moeten. Maar ook daarbij geldt; hou er rekening mee dat dit gebeurt, zodat je jouw gasten niet in de rommel moet verwelkomen bijvoorbeeld. Pas daarom het feest aan op het weer of hou er rekening mee met alternatieve opties, zodat het voor iedereen een feestje is en blijft.

Plan: Partytent

Ga je een tuinfeest geven? Dan mag een partytent niet ontbreken. Je kunt deze gemakkelijk opzetten en je rolt de zijwanden met mooi weer eenvoudig op voor frisse lucht. ’s Avonds kan je deze juist laten zakken om de warmte te behouden. Als ik denk aan partytent, dan denk ik automatisch aan Heel Holland Bakt, maar ook aan onze eigen achtertuin waar een tent niet mag ontbreken tijdens onze feestjes. Een partytent kopen hoeft niet ingewikkeld te zijn. Bedenk welke ruimte je nodig hebt en welke functie de tent heeft tijdens jouw tuinfeest. Een partytent hoeft niet gigantisch groot te zijn, soms is een partytent 3 X 3 al voldoende. Het is een compact formaat waardoor het vrijwel in elke tuin handig te plaatsen is. Deze partytenten zijn ideaal voor het beschutten van gedeeltes waarbij de ruimte beperkt is. Mocht het dan toch een beetje gaan regenen, dan zitten jouw gasten lekker droog.

Lekkere hapjes en drankjes

Een feest kan niet zonder lekker eten en drinken. Liever teveel dan te weinig gerechtjes en drankjes als dat tot jouw mogelijkheden behoort. Waar houden je gasten van? Kies je ervoor om zelf te koken en alle voorbereidingen te treffen of neemt iedereen iets mee? Worden de kosten gedeeld of is alles voor jouw eigen rekening? Bedenk deze facetten van te voren, zodat je de juiste instructies mee kunt geven. Bij ons is het een soort gewoonte geworden bij familie en vrienden dat we allemaal wat meenemen en moeite doen om het elkaar naar de zin te maken. We houden graag rekening met allergieën of speciale wensen, zodat iedereen een heerlijke middag en/of avond mag beleven. Organiseer je een barbecue? Zet alle benodigdheden alvast klaar zodat je ook de tijd en ruimte hebt om gasten te verwelkomen en echt samen te zijn. Dat is ook bij het benutten van een tuinkachel het geval. Tijdens het feest is het namelijk wel zo fijn om je handen zoveel mogelijk vrij te hebben en elkaar oprechte aandacht te schenken.

Klaar voor een spelletjesavond!

Tijdens een spelletjesavond mogen de favoriete spellen natuurlijk niet ontbreken. Echt waar, voorbereiding is het halve werk. Je wilt niet tijdens de avond nog moeten zoeken naar bordspellen of andere items die je nodig hebt; leg alles van te voren klaar en geniet lekker van elkaar tijdens het tuinfeest. Zorg je ook voor voldoende licht? Denk aan kaarsen of lantaarntjes als je buiten spelletjes wilt spelen? Als het sneller donker wordt, dan is het wel zo fijn om het spel goed te kunnen zien. Hou trouwens met de spelletjeskeuze rekening met de gasten die op jouw feest komen. Houden ze juist van tactische spelletjes of meer van behendigheid? Genieten zij van bordspellen of liever kaarspelletjes? Mag het lang duren of liever kort? Denk hier alvast over na, zodat het voor iedereen een gezellige tijd mag worden.

Decoreer jouw tuinfeest

Het tuinfeest kan je helemaal aankleden met gezellige accessoires en decoraties. Is het een themafeest? Dan kan je natuurlijk losgaan op het onderwerp dat centraal staat. Vergeet ook niet de dekentjes en kussens, mochten gasten het kouder krijgen dan kunnen ze onder een kleedje zitten. Genoeg zitplekken vormen ook een must om jouw tuinfeest te laten slagen.

Ik hoop dat je het leuk vond om over mijn tips voor jouw tuinfeest te lezen. Heel veel succes met alle voorbereidingen en maak er een geslaagde tijd van!

Liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

 

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.