Blog

Waardoor voel jij je thuis?

Zijn het de persoonlijke spulletjes of is het vooral de sfeer? Zijn het de meubels of juist de herinneringen? De afgelopen weken speelde de vraag wat een huis tot een thuis maakt regelmatig op. Mijn vriend en ik zitten midden in een flinke verhuizing en hebben net onze eerste woning gekocht. Ook jaren terug dacht ik vaak na over deze vraag…

Mijn halve familie komt uit Kraków (Polen) en deze stad heb ik altijd als mijn tweede thuis beschouwd. We gaan er dan ook nog regelmatig terug;  flink knuffelen met mijn opa en oma en mooie plekken bezoeken. Ik kom er altijd helemaal opgeladen en vol energie weer van terug inclusief mooie herinneringen die ik koester. Haha ik beken; natuurlijk kan ik bijna een nieuwe harde schijf aanschaffen van alle foto’s die ik er elke keer maak. Maar wat maakt deze stad tot mijn tweede thuis? Is het mijn familie of juist de mooie cultuur? Zijn het de prachtige gebouwen of juist de mensen die er wonen?

Ook bij mijn moeder voel ik mij volledig thuis, zij woont ontzettend leuk en ik heb heel veel bewondering voor haar. Mijn moeder is echt mijn voorbeeld én beste vriendin door dik en dun. We hebben samen veel meegemaakt en staan klaar waar nodig om het lachen, maar ook de tranen met elkaar te delen. Wat maakt dat ik mij altijd bij mijn moeder thuis voel? Is het de overload aan liefde en warmte?

Nu mogen mijn vriend en ik van een huis een thuis maken en dat is nog een flinke klus. Verhuizen moet je écht niet onderschatten en het klussen al helemaal niet. Een intensieve periode is aangebroken, maar je krijgt er ook energie voor terug als je ziet dat het huis elke dag een beetje meer onze plek begint te worden. En wat extra leuk is? Iedereen die binnenkomt voor het eerst om ons huis te bekijken, voelt en zegt hetzelfde: het huis heeft ‘iets’ waardoor je je er gelijk goed voelt.  En dat terwijl het helemaal leeg staat op emmers met verf, tape, kwasten en eten & drinken na! Dat ‘iets’ hebben wij ervaren als een onmiddellijke klik, een huis gevuld met positieve energie en warmte. Je doet de deur open, stapt naar binnen en je wordt erdoor omringd. Gelukkig zijn wij niet de enige die dit hebben ervaren, maar voelen anderen het ook zo.

house is made of walls and beams; A home is built with love and dreams. 

We zijn nu druk bezig om ons thuis te creëren en op te bouwen, maar dat doen we niet alleen. We worden ontzettend goed geholpen door lieve vrienden en familie die spontaan langskomen om een steentje bij te dragen door te klussen of te koken of lekker bij te kletsen en van alle kanten krijgen we steun. Daar ben ik ontzettend dankbaar voor, het geeft energie en het huis voelt alsof het van ons allemaal is en dat voelt goed. Waar ik achter ben gekomen? Samen maken we het tot een thuis!

Home is where the heart is!

Wat maakt dat jij je ergens thuis voelt? 

Liefs Dagmar

Follow me on Facebook  Bloglovin  Twitter  Instagram  Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.