Blog

Vijf tips om jouw woning te beveiligen

Lucas 1,5 jaar

Het kan iedereen overkomen: terwijl je eventjes niet thuis bent of geniet van een vakantie in het buitenland, kan je woning het doelwit worden van een inbreker. Thuis wil je je veilig en comfortabel voelen. Je wil vol vertrouwen in en om het huis leven. Er zijn gelukkig genoeg mogelijkheden om inbrekers buiten de deur te houden. Met deze vijf tips bieden we je inspiratie om onbezorgd te leven in een goed beschermde woning. Bijvoorbeeld door eens te kijken naar een alarmsysteem woning met digitale camera of door het plaatsen van extra goede sloten op de deuren. Wij vinden het bijvoorbeeld belangrijk om goed af te sluiten, ramen ook dicht te houden als we weg zijn en op te bergen wat waardevol kan zijn. Zo zijn er meer trucjes om het inbrekers minder makkelijk te maken.

1. Investeer in een alarmsysteem

Met behulp van slimme digitale videocamera’s met bewegingssensoren en een sirene is jouw woning gemakkelijk beveiligd. Een alarmbeveiliging is een geweldig hulpmiddel die je in kunt zetten in de strijd tegen inbraak. Het plaatsen van een alarminstallatie woning is tegenwoordig zo gedaan. Op die manier weet je zeker dat ongewenste indringers direct opgemerkt en afgeschrikt worden, ook wanneer je zelf even van huis bent.

2. Sluit de woning goed af

Naast een alarmsysteem is het ook belangrijk dat potentiële inbrekers geen kans maken om überhaupt de woning binnen te komen. Zorg ervoor dat deuren en ramen voorzien zijn van stevig hang-en-sluitwerk. Ook is het aan te raden om oudere sloten eens te vervangen door nieuwe cilindersloten. Wil je helemaal veilig zitten? Plaats dan ook een anti-inbraakstrip bij de deur. En niet onbelangrijk: doe alles ook echt op slot zodra je het huis verlaat.

3. Leg geen reservesleutel neer

Als je een reservesleutel onder de deurmat of in een plantenbak legt kun je makkelijk je woning in wanneer je eens een keer je sleutel bent vergeten. Helaas zijn inbrekers ook op de hoogte van dit handige trucje. Bewaar dus absoluut geen extra sleutel vlak buiten het huis, maar leg liever een reservesleutel neer bij vrienden of familie.

4. Berg kostbare spullen op

Om een inbraak niet uit te lokken is het verstandig om kostbare spullen zoals computers, camera’s en sieraden niet in het zicht te laten liggen. Ga je van huis weg, berg deze spullen dan snel even op. Nog beter is het om een kluis in huis te hebben. Op die manier maak je het inbrekers moeilijk om er vandoor te gaan met jouw kostbare eigendommen.

5. Zet tuinmeubels goed vast

Heb je een tuin? Zorg er dan voor dat er geen losse ladders, containers of andere meubelstukken bij je woning staan die een dief zou kunnen gebruiken om via het dak of bij je raam naar binnen te komen. Zet je container dus vast in je tuin en berg de ladder op in je schuur of berging, zodat je indringers niet op verkeerde ideeën brengt.

Vreselijk dat er mensen zijn die zulke nare intenties hebben, maar hopelijk kun je met bovenstaande tips zorgeloos blijven genieten van een heerlijk en veilig thuis.

Veel liefs,

Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Instagram

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.