Blog

Verliefd op de Scandinavische woonstijl

Mijn favoriete plekje in huis: hoekje in de slaapkamer ❤️ #interior #happy #cozy #green #natural #new #home

Mijn liefde voor de Scandinavische woonstijl is groot. Ik hou van de basic tinten, natuurlijke elementen en licht in huis. De stijl kenmerkt zich door de rustige en simplistische uitstraling waardoor je echt op kunt laden. Nu is ons huis iets kindvriendelijker geworden de laatste tijd in plaats meer Scandinavisch, maar we proberen de look toch zoveel mogelijk terug te laten komen. En ondertussen droom ik lekker verder over deze prachtige woonstijl die mijn hart heeft veroverd. 

De Scandinavische woonstijl is te herkennen aan de neutrale tinten in huis. Het kleurenpalet bestaat onder andere uit wit, bruin, grijs en kalme tinten. Door lichte kleuren te gebruiken, ontstaat er ruimte en een open sfeer. De nadruk komt daardoor te liggen op andere objecten, bijvoorbeeld specifieke meubelstukken of opvallende woonaccessoires. In Scandinavië zijn ze dol op natuurlijke elementen en ik hou daar ook van. Vooral hout en planten, I love it! Hopelijk las je trouwens niet ‘houten planten’, want dat is een beetje vreemd. Een urban jungle is mijn stijl niet te noemen, maar een mooie balans aan groen in huis spreekt mij erg aan. Niet alleen doen planten het goed in huis voor een natuurlijke sfeer, ook zorgen ze voor een verbeterde luchtkwaliteit. Er zijn namelijk een aantal kamerplanten die in staat zijn de lucht binnenshuis te zuiveren. Daarbij is het handig om rekening te houden met de planten die geschikt zijn voor het leefklimaat in huis. In de Scandinavische woonstijl zie je wisselend grote en kleinere planten terugkomen, in goede harmonie met de ruimte waarin deze staan. Ik ben dol op planten en verzorg deze heel graag. Overal in huis zie je passende kamerplanten en stekjes staan, ik ben er helemaal weg van!

Ik noemde al even dat houtelementen terug te vinden zijn in de woonstijl, in Scandinavië hebben ze hout in overvloed vandaar dat je het veel terugziet in huis.  Zo zie je het hout veel gebruikt in de meubels, vloeren, muurbekleding en het plafond. De woonstijl is inmiddels ook bij ons in Nederland ontzettend in populariteit toegenomen, waardoor je wellicht meer elementen herkent dan je in eerste instantie verwacht had bij deze stijl. Zo hoort een natuurlijke beits over de houttint ook bij de Scandinavische stijl, maar de opvallende patronen zijn ook kenmerkend. Je moet het maar durven om die patronen en geometrische vormen toe te passen in huis, het effect valt meteen op. Spannend nieuws! Ik ga binnenkort de hal voorzien van zo’n gedurfd patroon door het stuk te behangen. Ik ben erg benieuwd hoe het uit zal pakken, maar ik kan niet wachten om het eindresultaat te bewonderen en ik heb hier al mooi fotobehang gespot. Deze patronen mogen misschien wat opvallend zijn, maar in het algemeen tref je vooral strakke, moderne lijnen in het design aan. Een Scandinavisch interieur creëert ruimte en is simplistisch, omdat de huizen niet groot waren. Inmiddels worden deze groter, maar de stijl is nog steeds herkenbaar minimalistisch. Vooral dit laatste matcht nog niet bepaald met ons huis, vanwege de kindvriendelijke elementen die wij nu hebben aangebracht. Maar ik blijf lekker wegdromen en op een dag zal de Scandinavische woonstijl vast verder verwerkt worden. En dromen mag ondertussen altijd!

Ik vind het heerlijk om mij te verdiepen in deze Scandinavische woonstijl en om te kijken hoe we dit binnenkort verder in ons huis kunnen verwerken. Van welke woonstijl ben jij fan? 

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.