Blog

Verbouwen en klussen in huis – onze wensen

Capi Europe pot moestuin

In een periode waarin de dagen korter worden en de temperaturen dalen, zijn we veel in en rondom ons huis te vinden. Bovendien zijn we door de maatregelen meer thuis dan ooit. We zijn bewuster van onze omgeving, simpelweg omdat we er meer tijd doorbrengen. Zo vind ik het heel fijn om van ons huis nog meer een thuis te maken waar iedereen zich goed voelt. Rust, ruimte en de natuur komen hier samen. We denken beter aan onze gezondheid en delen de kamers in op een manier die ons mag versterken. We zijn aan het klussen in huis en in de tuin, maar leren ook elke keer bij. Een leuk proces om de eigen omgeving te optimaliseren. Waar we voorheen de wereld aan het ontdekken waren, ontdekken we nu meer dan ooit wat we al hebben en waardoor we worden omringd. Een leerzaam en mooi proces om als gezin te mogen ervaren.

Het leven vieren met z’n vieren 

We zijn ongelooflijk blij met de ruimte die we hebben. We staan stil bij ons fijne thuis waar we het leven mogen vieren met z’n vieren. En niet alleen het huis geeft een warm en veilig gevoel, de tuin is ook een geweldige plek waar we veel en vaak zijn. Dat het huis mag staan in de fijnste straat met de liefste buren die we inmiddels vrienden noemen, is het grootste cadeau. We zijn vijf jaar geleden verhuisd naar een plek waar we niemand kenden en naar een stad die voor ons onbekend was. Dat we er nu niet meer weg willen, zegt meer dan genoeg. Natuurlijk hebben we wensen en klussen in huis die we op willen pakken, maar we zijn echt dolgelukkig met wat er al is en zijn ons bewust van deze fijne basis. Een warme plek waar onze boys mogen opgroeien, een thuis. We hebben ruimtes waar we kunnen spelen, praten, bewonderen, buitenleven, nadenken, wassen, leren, ontdekken, ervaren, groeien, eten, lachen en genieten met en van elkaar. Maar het is ook een plek waar je je even mag terugtrekken en gewoon kunt ‘zijn’. Omdat je goed genoeg bent.

Flink geklust in huis

We hebben de afgelopen maanden flink wat bergen verzet. Zo hebben we de kamer van Simon afgemaakt tijdens de kraamweken, de tuin opnieuw ingedeeld en gevuld met mooie bloemen en planten. We hebben een houtopslag gecreëerd en geklust aan de schuur waar nu een groen dak op ligt. Ook heb ik de schuur tijdens de tropische dagen (een goede work-out) geïmpregneerd, echt een aanrader! Geen klus om nogmaals te herhalen in de hitte, maar er zat wel een voordeel aan; de muren drogen extra snel. We hebben slimme radiatoren geplaatst en oriënteren momenteel voor een groter dakraam in de badkamer. Het leukste aan klussen? Het wordt elke keer een beetje mooier en fijner.

De (moes)tuin en genieten van het buitenleven

We zijn ongelooflijk dankbaar en blij voor wat er al is, we voelen ons verrijkt als gezin van vier op deze fijne plek. Ons lieve huisje met groeiende en bloeiende tuin. Ja, het buitenleven is voor mij erg belangrijk en daar heb ik het afgelopen jaar flink in geïnvesteerd zodat het een tuin mag worden waar iedereen van kan genieten. Het was een klus die mij veel energie gaf. Klussen in huis en in de tuin is dankbaar werk gezien je er dagelijks plezier van hebt en er met elkaar van kunt genieten. Het buitenleven beleven en leren leven met de natuur geef ik graag de prioriteit. Ik leer elke dag en breng deze kennis in de praktijk, zodat de tuin ook elke dag een beetje mooier en groener wordt. Ik ontdek alles over (moes)tuinieren en hoop hier volgend jaar met de boys letterlijk de vruchten van te kunnen plukken.

Klussen in huis financieren

In en rondom het huis is er altijd genoeg te doen, want een huis is nooit af. Klussen in huis voelt voor mij niet als een straf, omdat het nog meer als een thuis mag voelen. Ook blijven we graag dromen en groeien om het voor elkaar (nog) fijner te maken dan het is al. Zo hebben we de wens om de tuin verder te optimaliseren, de badkamerverbouwing staat op ons wensenlijstje (yes, deze klus besteden we graag uit want zo handig zijn we nou ook weer niet) en er zijn kamers die een likje verf kunnen gebruiken. Ons huis verduurzamen vinden we belangrijk, zodat we bewuster omgaan met wat we hebben en onze voetafdruk kunnen verkleinen. Dat is nog een hele klus, maar hoe fijn als we een stap in de goede richting mogen zetten. We nemen de tijd om hier naartoe te werken, maar het is ook mogelijk om hiervoor een lening af te sluiten. We zijn er nog niet uit wat voor ons de beste optie is, maar belangrijker vinden we dat niet alles direct af moet zijn. Het is een proces om het huis te vullen met warmte, goede intenties en fijne omstandigheden. Elke dag zijn we een stap dichterbij en maken we keuzes die goed zijn voor elkaar en deze plek. Elke dag groeien we en deze ruimte groeit met ons mee. Sparen is daarom een optie die bij ons past, maar je kunt ook kiezen voor een persoonlijke lening waarbij de lening wordt afgestemd op jouw persoonlijke situatie. De klussen die we voor ons huis hebben bedacht, zijn niet direct noodzakelijk maar de badkamer heeft zeker een upgrade nodig gezien de lekkages in het verleden. Wij zetten eerst nog even onze wensen op een rij om ons droomhuis elke dag een beetje fijner te maken. Zo weten we beter waar we willen staan en hoe we hier naartoe kunnen werken.

In deze tijd is het fijn om je te kunnen omringen door wat goed is voor jou. Waar kan jij door opladen? Waar word je blij van? Welke sfeer en ruimte voelt goed? Maak van jouw huis een thuis!

Veel liefs,

Dagmar

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.