Blog

Urban Jungle interieurstijl- Groen, groener, groenst!

Don’t go through life, grow through life. Een quote waar ik al jaren fan van ben en tijdens mijn studententijd zelfs fungeerde als levensmotto. Ik hou van groen, van groei en van leven. En om deze vertaalslag te maken naar ons interieur, kiezen we steeds meer voor de populaire ‘Urban Jungle’ stijl die gebombardeerd is tot woontrend 2016. Toen we onze woning kochten, waren we al helemaal weg van deze stijl maar toen zag je nog niet veel accessoires en producten die deze stijl ondersteunden. Nu kan je er niet meer omheen en ook wij haalden extra veel groen in huis. Ik wil je graag voorstellen aan onze nieuwe huisgenoten! 

Urban Jungle woontrend
Plants are friends! Je ziet steeds meer de groene tinten in woonmagazine’s domineren bij verfmerken en in accessoires, ook wordt er sneller gekozen voor het gebruik van natuurlijke en ruwe materialen. En heb je de patronen van bladeren in details al gespot? De Urban Jungle woontrend zorgt voor een warme, rustgevende en energieke sfeer waar we dagelijks graag naar terugkeren in deze hectische tijden. En ook wij zijn er als een blok voor gevallen, al ging onze voorkeur er al een tijdje naartoe: nu kunnen we het steeds meer toepassen in ons fijne (t)huis. Zo shoppen wij af en toe eyecatchers die wij toevoegen aan ons interieur en die onze stijl net wat meer invulling geven. Ook – misschien was je daar al van op de hoogte omdat je mijn blog al langer volgt – ben ik dol op groen en plantjes in huis. Onlangs werd er aangebeld en was het een groots feestje op onze stoep dankzij de bezorger van Tuincentrum.nl, want we werden verrast met prachtige (kamer)planten waar we nu volop van genieten.
Urban Jungle
Onze nieuwe huisgenoten
Drie geweldige, nieuwe planten die ons huis nog meer tot een thuis maken. Ik geniet volop van hun aanwezigheid, de gezellige uitstraling die zij mee bieden en de sfeer die deze planten weten te geven. Ik kan verklappen dat ik deze planten al héél lang op mijn wishlist had staan en daardoor vond ik het ontvangen ervan extra bijzonder. Ik kan zelfs nog uren doorpraten/schrijven over hoe blij ik ben, maar laat ik gauw verklappen welke het zijn geworden! Klein detail: jullie wisten al dat we plantjes altijd een naam geven toch? Zo hebben we al Paul de Palmboom in huis, genieten we van Kim de Cactus en Vetplant Freddie. En nu wil ik jullie heel graag voorstellen aan Leo Limon, Bennie Bananenplant en Yucca!
Urban Jungle
De Bananenplant, ook wel Musa genoemd, behoort tot de Musaceae familie en is de ideale plant om je woonkamer wat exotischer te maken. Haal de tropen in huis met je eigen bananenboom! Tip voor liefhebbers van deze bananenplant: deze plant ontvangt het liefst veel zonlicht, dus zet de plant bij het raam.
Urban Jungle
De Yucca ‘Elephantipes’ is een krachtige palmsoort met een sterke uitstraling die wij op de babykamer zullen plaatsen. Een ideale plant om de kamer er wat warmer en stoerder uit te laten zien.
Urban Jungle
En ten slotte ontvingen wij de citrus limonum of ook wel de citroenboom genoemd. Deze geeft veel vruchten in een seizoen en de citrusbloesem verspreidt een zoete geur. Verzorgingstip: zorg ervoor dat de plant binnen op een koele, lichte en tochtvrije plek staat. De plant moet zeker in de winter naar binnen en kan niet tegen vorst. Het is een plaatje doordat hij nu al vruchten heeft. Zo mooi en leuk om te zien! Daar word je spontaan heel vrolijk van.
stolp-urban-jungle
New in – MiCa Monaco Stolp
Wat kan je allemaal met een stolp? Heel veel! Je kunt er kaarsen onder plaatsen ter decoratie, maar ook seizoensgebonden accessoires, items die een fijne herinnering oproepen (bijvoorbeeld schelpen, zand, een mooie steen, een kaart of foto) of producten waar je ontzettend trots op bent. Je kunt zelfs de mooiste beauty producten eronder zetten die voor jou echt in de spotlights mogen staan! Voor de Urban Jungle stijl is het een idee om een mooi plantje onder de stolp te plaatsen, dat kunnen bijvoorbeeld cactusjes zijn, maar ook andere planten. Zeker met de MiCa Monaco stolp kan je veel kanten op, omdat er aan de bovenkant een luchtgat zit om zo voor zuurstof te zorgen. Deze uitvoering bestaat uit een stenen onderkant en een glazen, bolachtige bovenkant met een decoratief figuur en dat maakt het tot een echte eyecatcher. Ook deze stolp is dus zeer gemakkelijk in te richten naar eigen wens,  waardoor het altijd bij de stijl past waar jij blij van wordt. Ik plaatste hieronder mijn eerste Pilea plantje, zo blij mee!

Jungle Jingle bells! 
Deze tijd van het jaar gaat altijd ontzettend snel en voor we het weten staat de kerst voor de deur. Heb je geen tijd of beschik je niet over de mogelijkheid om een kerstboom op te halen, maar wil je er wel graag één? Dan kan ik je aanraden om bijvoorbeeld de meest populaire kerstboom van Nederland te bestellen bij Tuincentrum.nl: een Nordmann kerstboom gezaagd van 150 cm. Deze Nordmann kerstboom is van de klasse Super van de kerstboom kwekerij van Tuincentrum.nl. Dit jaar geen langdurige zoektochten, gesjouw en losse dennennaalden in je auto. Zij bezorgen – net als mijn mooie, nieuwe kamerplanten – jouw kerstboom gewoon bij je thuis!

Ik had het ook niet anders verwacht, dit artikel is heel lang geworden, maar zoals ik al eerder schreef: ik kan uren schrijven en praten over plantjes omdat ik er simpelweg onwijs gelukkig door kan worden. Ik ben ontzettend blij met deze nieuwe huisgenoten in de vorm van kamerplanten die ik kreeg, ze stonden immers al ontzettend lang op mijn wensenlijst en ik ga er extra goed voor zorgen. Plantjes maken van een huis een thuis en of je er nu goed voor kunt zorgen of dat je niet beschikt over groene vingers: voor iedereen bestaat er wel een mooie aanvulling in de vorm van een geschikte plant die jouw omgeving net een stukje aangenamer maakt.

Heb jij veel plantjes in huis? En wat vind jij van de Urban Jungle stijl? 

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.