Blog

Update – Van rommelzolder naar home office

Hoera, een update over mijn eigen kantoor! De afgelopen weken ben ik druk bezig geweest met het creëren van mijn kantoor in huis. We hebben de rommelzolder omgetoverd tot een home office en daar ben ik nu al heel erg blij mee. Het geeft niet alleen rust, maar ook letterlijk veel ruimte om al mijn ideeën uit te kunnen werken op mijn eigen plekje. Of eigenlijk ‘plek’, want onze zolder is een prachtige, lichte ruimte met veel grote ramen. En deze ruimte is ontzettend groot waardoor ik mijn bureau zelfs los kan laten staan op een mooi tapijt, #lifegoals! De zolder kreeg een grote metamorfose en het kostte heel wat bloed, zweet en tranen om deze zo te krijgen als het nu is. Het was elke zweetdruppel meer dan waard; het resultaat is prachtig. De puntjes worden nu op de i gezet!

Waar is de vloer?

Het is echt de waarheid; we konden amper de vloer zien toen we begonnen aan de metamorfose van de zolder. Het stond er vol met spullen die we uit moesten zoeken, wasrekken, de slaapbank, meubels en allemaal decoratie die we niet meer gebruikten. Ook hebben we heel wat lege dozen weg moeten gooien die er stonden… Les voor onszelf; deze hoef je echt niet te bewaren! We konden dus niet eens de vloer meer zien, terwijl deze een dieprode kleur heeft. De tint kastanje wordt het genoemd, in combinatie met de hoge witte muren en de grote raampartijen is het een prachtige ruimte nu het eenmaal weer leeg staat. Ik heb flink kunnen ontspullen op zolder en daar mag ik nu de vruchten van plukken. Eindelijk mijn eigen home office, yes!

Plaatsen van rolgordijnen of jaloezieën op maat

Omdat de ruimte grote ramen heeft, is het belangrijk om hier de juiste rolgordijnen of jaloezieën te plaatsen. Houten jaloezieën hebben mijn voorkeur, omdat deze erg stijlvol staan en meteen voor een mooie sfeer in de kamer zorgen. Er zijn meer houttinten die ik in de ruimte heb verwerkt, waardoor het gelijk een sterke combinatie zal zijn. Ik twijfel nog over de roljaloezieën, maar ik ga mij goed laten informeren door een expert zodat ik de juiste keuze kan maken voor mijn home office. In combinatie met de juiste raamdecoratie krijg ik genoeg lichtinval en kan ik tijdens het werken ook van natuurlijk licht genieten. Als ik de ruimte binnen loop, dan voel ik mij meteen ontspannen en rustig. De kamer heeft echt een hele warme en fijne vibe en het voelt meer dan goed om er te kunnen werken. Het gevoel is voor mij heel belangrijk, omdat ik als businesscoach anderen ondersteun om hun bedrijf een boost te geven. Daarom vind ik het ook zo’n must dat ik de juiste energie ook door kan geven aan andere ambitieuze ondernemers.

Meubels en accessoires

Ik heb gekozen voor een verstelbaar bureau, voor een optimale houding van mijn lichaam. Daarnaast heb ik een hele fijne bureaustoel en komt er een tweede scherm waardoor ik nog beter overzicht kan creëren. Ik ben nog niet helemaal uit welk tapijt ik zal nemen, maar er komt er eentje onder het bureau te liggen voor een extra warme sfeer. Mijn mediteerhoekje zal ook in deze ruimte komen te staan en als decoratie plaats ik er graag kaarsjes en mijn favoriete boeken. Er komt nog een mooie boekenkast die echt de eyecatcher gaat vormen van de ruimte, net als mijn hoekje met planten. Voor mij klinkt deze home office als dé perfecte combinatie waarin al mijn favoriete thema’s, kleuren en accessoires samen zullen komen. Wat ben ik blij dat ik dit dankzij mijn onderneming mag realiseren, ik kan niet wachten om het eindresultaat met jullie te kunnen delen.

De stijl van mijn home office

De collage is gebaseerd op de interieurstijl die Anne van Studio Solveig voor mij heeft uitgezocht. Ik vond haar stijl meteen zo passend bij de sfeer die ik graag wil neerzetten in mijn kantoor, dat ik haar keuzes als basis heb gebruikt voor de afbeelding bij dit artikel. Anne is ontzettend goed in het matchen en stijlen van ruimtes, waardoor ik niet kan wachten om alle spulletjes als een geheel in de ruimte te zien. Ik geniet volop van de make-over van onze zolder en ik hoop er nog heel lang te kunnen genieten van mijn eigen home office. Ik show jullie binnenkort het eindresultaat!

Ben jij ondernemer en werk jij vanuit huis? Welke interieurstijl hanteer jij thuis?

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.