Update – Hoe bevalt ons het wonen in eigen huis?
Prachtige interieur items gekregen van lieve @thisgirlcanshopcom & @mdenijsbik ❤️ Zo lief en mooi! #happy #interior #love #home #house #new #gift #style #white #natural #newin #happiness

Update – Hoe bevalt ons het wonen in eigen huis?

Drie maanden geleden alweer lieten wij het mooie Zeist achter ons om te verhuizen naar onze eigen woning. Wat vonden we het onwijs spannend om deze stap te zetten, alles werd goed uitgedacht en gepland en toen kwam de grote dag: de sleuteloverdracht. Nu zijn we alweer drie maanden verder en de grote vraag is natuurlijk daar: voelen we ons echt thuis? 

Op die vraag kunnen we maar één antwoord geven en dat is volmondig ja. We hebben het ontzettend naar ons zin en we zijn heel erg blij dat we deze stap hebben genomen. We weten tegelijkertijd dat het ook erg bijzonder is dat we ons huis op deze leeftijd mochten kopen, want het is echt niet iets wat vanzelfsprekend is. De verhuizing was erg intensief, dat hoeft voor ons niet op korte termijn weer. Ik moet nu ook echt niet denken aan verhuisdozen en klussen, dan val ik spontaan om. We genieten enorm van het hier en nu, het huis voelt echt als thuis. Waar we in het begin nog de neiging hadden om naar Zeist te rijden, sloeg dat snel over nu we ons hier zo op ons gemak voelen. De buurt is rustig, lekker groen en bevat alle faciliteiten. Dat maakt het extra fijn en handig. Het enige wat echt ontbrak was een sportschool, maar nu zit er sinds kort zelfs eentje op loopafstand inclusief sauna en infrarood. Kortom: het kán echt niet beter en geen haar op ons hoofd die spijt heeft van deze grote beslissing.

Het klussen hadden we in een korte tijd gerealiseerd, maar dat kwam ook door een strakke planning en heel veel hulp van lieve vrienden en familie die een geweldige bijdrage hebben geleverd. Dat zorgde ook gelijk voor een flinke portie warmte en liefde die in het huis werd gestopt en ik ben heel blij dat iedereen zo voor ons de schouders eronder heeft gezet. We zijn heel blij met het eindresultaat en alles werd nog mooier dan we hadden gehoopt, dat scheelt! We moeten nog wel een beetje wennen aan de ruimte die we nu hebben. Grappig genoeg ‘vergeten’ we soms nog dat we ook een grote zolder hebben en dan betrap ik mijzelf er aan het einde van de week op dat ik er de hele tijd niet ben geweest, zo gek! Maar daar gaan we nog wel een leuke en nuttige ruimte van maken, zodat we er vaker zullen komen. Nu fungeert het meer als logeerkamer en droogt de was er, ook handig natuurlijk. Ik ben trouwens helemaal fan van ons bad, nu snap ik pas goed waarom anderen er zo goed in kunnen ontspannen. Het is inderdaad heerlijk! Ook de luxe van een vaatwasser went snel, ik zou nooit meer zonder willen. Het is echt ideaal!

We hebben recent onze voortuin opgeknapt en daar krijgen we nog dagelijks complimenten over, zo leuk! Het begon met een simpele schets onder het genot van dampende thee op de bank. Samen bedachten we wat we ermee wilden doen met Google als beste vriend om te kijken of het wel haalbaar en mogelijk was. Met enkele tips bij het tuincentrum gingen we aan de slag en nu is het nog steeds een kleurrijk en fijn geheel waar we heel blij mee zijn. Ook moesten we tegels leggen en we hadden zo’n pret met het realiseren van onze voortuin, alleen al daarom voelt het extra goed. Wie had ooit gedacht dat we onze eigen voortuin zouden creëren?

Als projectjes aan en in het huis hebben we nog wel dat we de achtertuin willen aanpakken zodat we volgende zomer van een kleurrijk en mooi geheel kunnen genieten. Voor de rest is het eindelijk af nu ook de laatste dozen zijn uitgepakt, heerlijk gevoel! Als ik om mij heen kijk dan weet ik het zeker: dit is thuis.

Home is where the heart is. Waar/ bij wie voel jij je thuis? 

Liefs Dagmar

Follow me on Facebook ♧ Bloglovin ♧ Twitter ♧ Instagram ♧ Youtube

Dit bericht heeft 20 reacties.

 1. Sophie

  Wat heerlijk om te lezen Dagmar! Ik was er zeker van dat het zou gaan lukken maar als dat ook nog eens uitkomt is dat dubbel zo fijn!
  Sophie onlangs geplaatst…Een kijkje in mijn kamer!My Profile

 2. Dita

  Wat fijn dat jullie je zo thuis voelen. Het is ook zo’n fijn gevoel. En het vergeten van een ruimte, had ik ook sinds we hier wonen. Maar nu met een baby op komst vergeet ik die ruimte niet. Haha..
  Dita onlangs geplaatst…Geshopt voor de babyMy Profile

 3. Renske

  Wat een heerlijk artikel. Fijn om te lezen dat jullie zo’n fijn thuisgevoel hebben in jullie eigen huis. :) Het lijkt mij zo’n spannende stap! Mijn vriend en ik zijn nu namelijk op huizenjacht. Het is zo’n enorme verandering in je leven! ;)
  Renske onlangs geplaatst…Ik doe mee met de instaswap!My Profile

 4. Leuk artikel! Het is echt heerlijk om een huis te hebben waar je je goed voelt!
  Ik ga in januari verhuizen om samen te wonen, hopelijk krijg ik het net zo goed voor elkaar als jij! :-)

  Zijn jullie echt naar een hele andere stad verhuisd? Is het lastig om nieuwe sociale contacten in je nieuwe stad op te doen? Of kennen jullie daar al veel mensen?
  Anne (Ditisanne.nl) onlangs geplaatst…Wintersport: Het Kleinwalsertal, een Alpengebied op 8 uur rijden!My Profile

 5. Frauke

  Zo leuk om te lezen dat jullie helemaal gelukkig zijn in jullie eigen huis! Dat zal ook wel, hoe fijn is het dat jullie dat voor elkaar hebben gekregen en jullie zoveel ruimte hebben! Een bad, een vaatwasser, een zolder: superdeluxe! Geniet nog heel veel van jullie eigen stekje :)! X
  Frauke onlangs geplaatst…Onze DIY wastafelkastMy Profile

 6. Desiree

  Wat ontzettend fijn om dit zo te lezen zeg! Ik heb twee jaar op kamers in Zwolle gewoond..ik werd behoorlijk ‘ziek’…lichamelijk en geestelijk en woon daarom nu weer lekker thuis bij mijn ouders. Ik voel me dan ook het meeste thuis wanneer ik hier ben én ik naast mijn vriend wakker word.
  Desiree onlangs geplaatst…I Love Sleep TagMy Profile

 7. Denise

  Ah zo onwijs fijn dat het zo goed bevalt! Wij hebben thuis ook een bad en ik kan echt niet zonder hihi <3
  Denise onlangs geplaatst…5 jaar laterMy Profile

 8. Inge

  Zo heerlijk om te lezen dit! Lijkt me echt zo fijn! Mooi dat het zo goed bevalt!
  Inge onlangs geplaatst…TransfermarkerMy Profile

 9. Ahh ik krijg door jouw fijne verhaaltje gelijk verhuiskriebels! Nu ben ik ook wel op zoek naar een nieuw stekkie, maar dat is helaas niet zo gemakkelijk hier in Amsterdam. Fijn weekend X
  Fashiable | Nanne onlangs geplaatst…8 x winterlaarzen met kortingMy Profile

 10. Taïs

  Heel leuk artikel en ook heel herkenbaar voor mij! In februari gingen wij ook alleen wonen in ons eigen gekochte huisje, toch best spannend allemaal, hé? Maar ook zo heerlijk om thuis te komen, om je eigen stekje te hebben :) Leuk dat jullie nog nieuwe projectjes in het vooruitzicht hebben, dan heb je toch altijd iets om naar uit te kijken!
  Taïs onlangs geplaatst…Mijn favoriete kleine dingen #1My Profile

 11. Natasja

  Wat fijn dat jullie jezelf thuis voelen! Ik kreeg bij het lezen al een warm gevoel. Doet me denken aan de eerste maanden dat ik op mezelf ging en aan de maanden toen ik eindelijk ging samenwonen. Geniet er maar van!
  Natasja onlangs geplaatst…Mijn nieuwe hardloopschoenenMy Profile

 12. Kelly

  Heerlijk hè om lekker zelf je tuin op te knappen! Wij hebben onze achtertuin wel laten bestraten, dat is iets waar wij zelf geen zin in en hadden. Wel hebben wij het zelf helemaal opgeleukt met mooie plantenbakken en gezellige dingen!
  Kelly onlangs geplaatst…En dit was mijn zomerMy Profile

 13. Miriam

  Fijn is dat he, je écht thuis voelen in je eigen huis! Ik woon inmiddels bijna 1,5 jaar in mijn huidige huisje (en sinds jan. dit jaar met mijn vriend erbij) en ik ben er nog steeds super blij mee :D
  Miriam onlangs geplaatst…Liefde is…My Profile

Geef een antwoord

CommentLuv badge