Blog

Update – Hoe bevalt ons het wonen in eigen huis?

Drie maanden geleden alweer lieten wij het mooie Zeist achter ons om te verhuizen naar onze eigen woning. Wat vonden we het onwijs spannend om deze stap te zetten, alles werd goed uitgedacht en gepland en toen kwam de grote dag: de sleuteloverdracht. Nu zijn we alweer drie maanden verder en de grote vraag is natuurlijk daar: voelen we ons echt thuis? 

Op die vraag kunnen we maar één antwoord geven en dat is volmondig ja. We hebben het ontzettend naar ons zin en we zijn heel erg blij dat we deze stap hebben genomen. We weten tegelijkertijd dat het ook erg bijzonder is dat we ons huis op deze leeftijd mochten kopen, want het is echt niet iets wat vanzelfsprekend is. De verhuizing was erg intensief, dat hoeft voor ons niet op korte termijn weer. Ik moet nu ook echt niet denken aan verhuisdozen en klussen, dan val ik spontaan om. We genieten enorm van het hier en nu, het huis voelt echt als thuis. Waar we in het begin nog de neiging hadden om naar Zeist te rijden, sloeg dat snel over nu we ons hier zo op ons gemak voelen. De buurt is rustig, lekker groen en bevat alle faciliteiten. Dat maakt het extra fijn en handig. Het enige wat echt ontbrak was een sportschool, maar nu zit er sinds kort zelfs eentje op loopafstand inclusief sauna en infrarood. Kortom: het kán echt niet beter en geen haar op ons hoofd die spijt heeft van deze grote beslissing.

Het klussen hadden we in een korte tijd gerealiseerd, maar dat kwam ook door een strakke planning en heel veel hulp van lieve vrienden en familie die een geweldige bijdrage hebben geleverd. Dat zorgde ook gelijk voor een flinke portie warmte en liefde die in het huis werd gestopt en ik ben heel blij dat iedereen zo voor ons de schouders eronder heeft gezet. We zijn heel blij met het eindresultaat en alles werd nog mooier dan we hadden gehoopt, dat scheelt! We moeten nog wel een beetje wennen aan de ruimte die we nu hebben. Grappig genoeg ‘vergeten’ we soms nog dat we ook een grote zolder hebben en dan betrap ik mijzelf er aan het einde van de week op dat ik er de hele tijd niet ben geweest, zo gek! Maar daar gaan we nog wel een leuke en nuttige ruimte van maken, zodat we er vaker zullen komen. Nu fungeert het meer als logeerkamer en droogt de was er, ook handig natuurlijk. Ik ben trouwens helemaal fan van ons bad, nu snap ik pas goed waarom anderen er zo goed in kunnen ontspannen. Het is inderdaad heerlijk! Ook de luxe van een vaatwasser went snel, ik zou nooit meer zonder willen. Het is echt ideaal!

We hebben recent onze voortuin opgeknapt en daar krijgen we nog dagelijks complimenten over, zo leuk! Het begon met een simpele schets onder het genot van dampende thee op de bank. Samen bedachten we wat we ermee wilden doen met Google als beste vriend om te kijken of het wel haalbaar en mogelijk was. Met enkele tips bij het tuincentrum gingen we aan de slag en nu is het nog steeds een kleurrijk en fijn geheel waar we heel blij mee zijn. Ook moesten we tegels leggen en we hadden zo’n pret met het realiseren van onze voortuin, alleen al daarom voelt het extra goed. Wie had ooit gedacht dat we onze eigen voortuin zouden creëren?

Als projectjes aan en in het huis hebben we nog wel dat we de achtertuin willen aanpakken zodat we volgende zomer van een kleurrijk en mooi geheel kunnen genieten. Voor de rest is het eindelijk af nu ook de laatste dozen zijn uitgepakt, heerlijk gevoel! Als ik om mij heen kijk dan weet ik het zeker: dit is thuis.

Home is where the heart is. Waar/ bij wie voel jij je thuis? 

Liefs Dagmar

Follow me on Facebook ♧ Bloglovin ♧ Twitter ♧ Instagram ♧ Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.