Blog

Steeds meer comfort en gemak in huis, wat een luxe!

keuken

Focussen op wat er wel is, dat doe ik ontzettend graag want het maakt de dag lichter. Laatst was ik alleen thuis en genoot ik van alle grote en kleine technische gelukjes waardoor we worden omringd. Wat een luxe bijvoorbeeld dat we een vaatwasser hebben die zelf draait, waardoor we niet lang in de keuken staan. We hebben een wasmachine die onze kleding lekker fris laat ruiken, een magnetron waardoor iets zo opgewarmd is en warm water stroomt uit de kraan. Een koelkast zorgt voor langer houdbaar voedsel en al deze elementen vormen een vanzelfsprekendheid, terwijl het voor velen helemaal geen vanzelfsprekendheid is. Je gebruikt het dagelijks en dan sluipt die vanzelfsprekendheid erin, terwijl het eigenlijk bijzonder is dat we er elke dag gebruik van mogen maken. Veel in huis gaat automatisch, terwijl we er vroeger onze handen voor moesten gebruiken en het veel tijd kostte. Wat een comfort!

Kijk, zonder handen!

De kids groeien op met deze gemakken, maar ik ben mij er regelmatig van bewust dat het een luxe is. Ook de prullenbak vinden de jongens een feestje, want deze kun je zonder handen openen. Nu Simon kan staan, probeert hij het ook en dan lacht hij er hard om bij het openen. ‘Onze magische prullenbak’ is een begrip geworden. De pedaalemmer, die je met je voet kunt openen, was al een mooie uitvinding. En tegenwoordig genieten we zelfs van deze prullenbak met sensor, die vanzelf open en dicht gaat als jij je handen erbij in de buurt houdt. Ideaal én een feestje voor de kids. En wat dacht je van de verlichting die werkt op sensoren en tijdsloten? Op een ingesteld tijdstip,  gaat het licht vanzelf aan en uit. Erg handig en bovendien energiezuinig.

Je huis wordt steeds comfortabeler

Als je hier eens verder over nadenkt, zal je nog veel meer dingen kunnen bedenken waar je weliswaar je handen nog bij nodig hebt, maar niet meer op de manier waarop dat vroeger was. Het zonnescherm bijvoorbeeld; met een druk op de knop van de afstandsbediening komt deze al naar beneden en zelfs de verwarming draaien we niet meer met de hand aan, want we laten de slimme thermostaat het werk doen. En ten slotte beweegt op verschillende tijden de stofzuiger zelfstandig door het huis. Deze kochten we in de tijd dat ik hoogzwanger was van Simon en met de tweede opkomst en een kat in huis behoorde het stofzuigen tot de dagelijkse taken, maar dankzij dit hulpje werd het mij een stuk makkelijker gemaakt. Deze robotstofzuiger was de beste investering die we in tijden hadden gedaan! Als je wilt kun je alles natuurlijk nog steeds met de hand doen (en stofzuigen doen we ook regelmatig nog even zelf, denk aan de trap, de bank en de plintjes), maar de steeds verbeterende techniek heeft ervoor gezorgd dat we genieten van meer comfort in huis. Bijzonder toch al die kleine en grote gelukjes qua techniek?

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Instagram

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.