Pret met de pizzarette + tips
Pret met de pizzarette ❤️ 30 seconds, lachbuien en bowlen. Heerlijk avondje met vrienden #happy #friends #fun #bowling #pizza #game #food

Pret met de pizzarette + tips

Omdat ik zo heb genoten van een avondje met vrienden terwijl we zelf pizza’s maakten, leek het mij erg leuk om hier meer over te vertellen. Ik kreeg namelijk ook veel vragen over hoe we het hebben ervaren en wat je dan allemaal op tafel zet. Het was voor mij de eerste keer dat we gebruik maakten van een pizzarette en dat was heel erg geslaagd! Ik had er niet eerder van gehoord, totdat ik de mogelijkheid in een restaurant zag, maar het kan heel makkelijk (en het is budgetproof!) ook thuis. Ik vertel je er meer over en ik deel onze tips wat je allemaal op tafel kunt zetten. Lees je mee? 

Wij hebben zelf een pizzarette aangeschaft, deze zie je nu regelmatig terug in aanbiedingen en lijken steeds goedkoper te worden. Wel hoor ik wisselende verhalen over hoe snel de pizza’s warm worden en de kwaliteit ervan is niet altijd even denderend. Wij hebben een pizzarette gekocht en die bevalt ontzettend goed. Hij was qua prijs veel toegankelijker als je het vergelijkt met een pizzarette die je in een restaurant betaald. Want de ingrediënten vallen ontzettend mee qua kosten, alleen de investering van het apparaat is even een ‘dingetje’.

Vooraf begon de pret met het verzamelen van de ingrediënten: wat zijn de favorieten van iedereen? Zo leer je leuke en verrassende smaken en combinaties kennen. Wij hebben de pizzarette voor het eerst gebruikt met acht personen en dat was goed te doen (de pizzarette was voor 5 personen). Wanneer je even moest wachten, begon je al met het maken van deeg en koos je de ingrediënten uit die je op de pizza ging doen (een pizza bouwen zoals de mannen het noemden). En ondertussen kon je ook stokbroodjes en salade eten, bijkletsen en was er dus genoeg te doen. Ook moest je de pizza’s goed in de gaten houden, want het ging sneller dan verwacht!

Tips voor op tafel
Wat we op tafel hadden staan? Een variatie aan ingrediënten. Zo kan ‘pret met de pizzarette’ niet zonder pizzadeeg. Je kunt deze kopen in kant-en-klare pakketjes als je kiest voor gemak (deze heb je met olie en pizzasaus erbij) of je kunt deeg zelf maken. Vergeet dan niet de tomatensaus en een beetje olie! Ook mag kaas niet ontbreken, kies ervoor om – indien je met meer dan 5 personen pizza’s maakt – twee bakjes aan beide kanten te plaatsen. Kaas gaat immers hard en mag niet ontbreken op een pizza! Ook handig om op tafel te zetten: ketchup, basilicum, Italiaanse kruiden, uitjes, paprika (combineer vrolijke kleurtjes!), champignons, verschillende soorten vleesjes voor liefhebbers (ham, salami en chorizo), vis (zalm en tonijn), mais en ananas. Zet de ingrediënten op tafel die je aanspreken, vraag bijvoorbeeld vooraf wat iedereen lekker zou vinden op een pizza en maak er een feestje van!

Ook is het lekker om stokbroodjes uit de oven (bijvoorbeeld met kruidenboter) op tafel te zetten, mocht je moeten wachten dan heb je toch een warm hapje om te eten. Wij vinden een salade ook heerlijk erbij, met salades kan je ook volop variëren.

Een geslaagde avond en pret met de pizzarette gegarandeerd! Heb jij ervaring met een pizzarette? Alle tips zijn welkom!

Liefs Dagmar

Follow me on Facebook ♧ Bloglovin ♧ Twitter ♧ Instagram ♧ Youtube

Dit bericht heeft 20 reacties.

 1. Renske

  Ontzettend leuk om te lezen! Samen met vriendinnen heb ik al eens pizzaatjes gemaakt met een pizzarette. Toevallig gaan we met Pakjesavond met ons gezin en aanhang lekker pizza’s bakken. Ik heb weer inspiratie qua ingrediënten! Altijd lastig te bepalen wat iedereen lekker vindt. :-)
  Renske onlangs geplaatst…Toppers on Thursday #11My Profile

 2. Eske

  Ik vind het altijd heel gezellig om met vrienden of familie zelf pizza’s te maken. Ik had nog nooit van een pizzarette gehoord, maar nu kan iedereen gezellig aan tafel blijven zitten en is er niemand die loopt te stressen in de keuken ;)

 3. Marcia

  Mijn ouders hebben ook een pizzarette en ik vind dat zo gezellig en lekker! Wij kopen meestal zo’n rol pizzadeeg en maken dan mooie minirondjes met behulp van een glas :) Qua beleg hebben wij de dingen die jij noemt ook op tafel staan, aangevuld met mozzerella en soms ook asperges.
  Marcia onlangs geplaatst…BZRK: Wanneer het menselijk lichaam een slagveld wordtMy Profile

 4. Leonie

  Mijn man mag dit niet lezen, want hij zeurt al tijden om een pizzarette :P Het lijkt me best leuk om een keer te doen, maar ik vind het een beetje zonde om een apparaat te kopen voor iets wat we toch maar 1 of 2 keer doen
  Leonie onlangs geplaatst…Wednesday WisdomMy Profile

 5. Lotte

  Wauw, dat lijkt me zo leuk! Ik ben binnenkort jarig, dus misschien vraag ik het wel voor mijn verjaardag :-) Ik ben alvast een enórme pizzafan!
  Lotte onlangs geplaatst…Even bijpratenMy Profile

Geef een antwoord

CommentLuv badge