Blog

Pret met de pizzarette + tips

Omdat ik zo heb genoten van een avondje met vrienden terwijl we zelf pizza’s maakten, leek het mij erg leuk om hier meer over te vertellen. Ik kreeg namelijk ook veel vragen over hoe we het hebben ervaren en wat je dan allemaal op tafel zet. Het was voor mij de eerste keer dat we gebruik maakten van een pizzarette en dat was heel erg geslaagd! Ik had er niet eerder van gehoord, totdat ik de mogelijkheid in een restaurant zag, maar het kan heel makkelijk (en het is budgetproof!) ook thuis. Ik vertel je er meer over en ik deel onze tips wat je allemaal op tafel kunt zetten. Lees je mee? 

Wij hebben zelf een pizzarette aangeschaft, deze zie je nu regelmatig terug in aanbiedingen en lijken steeds goedkoper te worden. Wel hoor ik wisselende verhalen over hoe snel de pizza’s warm worden en de kwaliteit ervan is niet altijd even denderend. Wij hebben een pizzarette gekocht en die bevalt ontzettend goed. Hij was qua prijs veel toegankelijker als je het vergelijkt met een pizzarette die je in een restaurant betaald. Want de ingrediënten vallen ontzettend mee qua kosten, alleen de investering van het apparaat is even een ‘dingetje’.

Vooraf begon de pret met het verzamelen van de ingrediënten: wat zijn de favorieten van iedereen? Zo leer je leuke en verrassende smaken en combinaties kennen. Wij hebben de pizzarette voor het eerst gebruikt met acht personen en dat was goed te doen (de pizzarette was voor 5 personen). Wanneer je even moest wachten, begon je al met het maken van deeg en koos je de ingrediënten uit die je op de pizza ging doen (een pizza bouwen zoals de mannen het noemden). En ondertussen kon je ook stokbroodjes en salade eten, bijkletsen en was er dus genoeg te doen. Ook moest je de pizza’s goed in de gaten houden, want het ging sneller dan verwacht!

Tips voor op tafel
Wat we op tafel hadden staan? Een variatie aan ingrediënten. Zo kan ‘pret met de pizzarette’ niet zonder pizzadeeg. Je kunt deze kopen in kant-en-klare pakketjes als je kiest voor gemak (deze heb je met olie en pizzasaus erbij) of je kunt deeg zelf maken. Vergeet dan niet de tomatensaus en een beetje olie! Ook mag kaas niet ontbreken, kies ervoor om – indien je met meer dan 5 personen pizza’s maakt – twee bakjes aan beide kanten te plaatsen. Kaas gaat immers hard en mag niet ontbreken op een pizza! Ook handig om op tafel te zetten: ketchup, basilicum, Italiaanse kruiden, uitjes, paprika (combineer vrolijke kleurtjes!), champignons, verschillende soorten vleesjes voor liefhebbers (ham, salami en chorizo), vis (zalm en tonijn), mais en ananas. Zet de ingrediënten op tafel die je aanspreken, vraag bijvoorbeeld vooraf wat iedereen lekker zou vinden op een pizza en maak er een feestje van!

Ook is het lekker om stokbroodjes uit de oven (bijvoorbeeld met kruidenboter) op tafel te zetten, mocht je moeten wachten dan heb je toch een warm hapje om te eten. Wij vinden een salade ook heerlijk erbij, met salades kan je ook volop variëren.

Een geslaagde avond en pret met de pizzarette gegarandeerd! Heb jij ervaring met een pizzarette? Alle tips zijn welkom!

Liefs Dagmar

Follow me on Facebook ♧ Bloglovin ♧ Twitter ♧ Instagram ♧ Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.