Blog

Onze woonkamer make-over

woonkamerDe woonkamer was toe aan verandering. De laatste spulletjes worden op de juiste plekken gezet en we zijn dan ook bijna klaar met de puntjes op de i. Een heerlijk gevoel geeft dat, want het duurde langer dan we hadden verwacht doordat de meubels vertraging op hebben gelopen. Maar nu alles bijna staat zoals we zouden willen, geeft het rust, ruimte én een heel goed gevoel. Maar wat is er dan eigenlijk anders? En hoe zien onze nieuwe meubels eruit? Ik vertel je er meer over in dit artikel!

Onze meubels zijn afkomstig van de (web)winkel Woodville, zij zijn specialist op het gebied van steigerhout meubelen en houten meubelen met staal. We werden zo enthousiast bij het zien van hun prachtige eettafels, dat we hadden besloten de woonkamer om te gooien. Letterlijk, alleen de keuken staat nog op dezelfde plek eigenlijk. We kozen voor een prachtige EOS tafel voorzien van een steigerhouten blad met stoere industrieel stalen O- tafel poten in het wit. Een bijbehorende salontafel mocht niet ontbreken en we zijn er ontzettend blij mee. De tafel is strak, modern, maar ook warm en het levendig; een plek waar we met vrienden en familie heel veel uurtjes eet- speel en kletsplezier zullen beleven. Omdat we hadden gekozen voor verandering, durfden we ook een risico te nemen door de muur te voorzien van de prachtige Army Green tint uit de VT Wonen collectie. Het bleek een schot in de roos, na een zoektocht van uren om de perfecte groene tint te vinden. Niet té donker, maar ook niet te fris of te zoet. We zijn er erg blij mee!

En dan het lichtpuntje! De juiste lampen maken de kamer helemaal af, het kan zo’n verschil maken.  Een mooie designlamp is natuurlijk een echte eyecatcher en inmiddels kunnen we zeggen dat we lichtpuntje Edward mochten verwelkomen in de familie. Sterker nog het gaat om de Light & Living Edward (uit de webshop Directlampen.nl) in het wit. Een industriële lamp, maar wel met de warme natuurlijke uitstraling die terugkomt in onze meubels. Hij valt echt op bij de groene muur en past perfect bij de look van onze eettafel. Hij is stoer én stijlvol tegelijkertijd; de perfecte match bij onze vernieuwde woonkamer. We gaan er hopelijk heel lang plezier aan beleven!

Ten slotte maken plantjes op de juiste plekken het huis tot een thuis. Het boek Groen in elke ruimte gaf mij mooie inzichten en kennis mee om de juiste kamerplanten aan te schaffen en hen een mooi plekje te bieden. Letterlijk zet je de planten op deze manier in hun kracht. Ook deed ik een geweldige ontdekking: de website Plantje.nl waar je online planten kunt bestellen die thuis worden afgeleverd. Ik mocht een paar prachtige exemplaren uitzoeken waar ik onwijs blij mee ben. Wat een feest om zo’n pakket uit te pakken en te weten dat er groene blijmakers in zitten! Ik vroeg mij af of het lastig is om online planten uit te zoeken, maar het assortiment is gigantisch (en toch overzichtelijk!) en voor iedereen zit er een mooi aanbod tussen. Of je nu groene vingers hebt of niet; ook jij kunt deze planten verzorgen. De planten vond ik in real life stiekem nog mooier, wat de verrassing natuurlijk compleet maakte. In de woonkamer staat natuurlijk mijn geliefde Pilea plant (die volop baby’s aan het maken is yay!), mocht je meer willen weten over hoe je de Pilea kunt stekken dan kan je hier het artikel lezen. Ook ontving ik de Alocasia Zebrina. Deze plant is erg bijzonder, omdat de steel voorzien is van zwart met witte strepen waar ook de naam vandaan komt. Extra schattig vond ik het plantje Biophytum sensitivum , omdat het lijkt op een mini palmboom en je even een vakantiegevoel terug kunt halen. Het plantje geeft een reactie zodra deze wordt aangeraakt en daardoor zullen de bladeren bewegen. Biophytum sensitivum betekent een gevoelige levende plant. Ook het luchtplantje in de lamp maakt mij erg blij; een prachtig detail voor in onze nieuwe woonkamer.

Er komt nog een andere bank en de zoektocht naar de perfecte nieuwe eetkamerstoelen is nog in volle gang. Veel veranderingen, maar het voelt als een heerlijke kamer waar zowel gespeeld, gegeten, gefeest, gekletst en gerelaxt kan worden.

Welke stijl heeft jouw woonkamer?

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.