Blog

Onze slaapkamer kreeg een betaalbare make-over

slaapkamer dagmar valerie

Simon is bijna een jaar oud en dat betekent dat we vorig jaar rond deze tijd onze slaapkamer een make-over gaven. Na onze verbouwing waarbij ons huis nieuwe ramen en deuren kreeg, besloten we onze slaapkamer een upgrade te geven. Omdat onze kledingkamer de kamer van Simon is geworden, plaatsten we de kledingkasten in onze kamer. Dit zorgde voor een andere indeling én uitstraling. Op een betaalbare manier gaven we onze slaapkamer een make-over en ik vertel je er graag meer over. Lees je mee?

Een plek om te ontspannen

We telden af totdat Simon in goede gezondheid in onze armen zou liggen en nu is hij bijna een jaar oud! Hij kruipt, lacht, speelt, brabbelt en is ons vrolijke vriendje. Het is een feestje om zijn ouders te mogen zijn en hij maakt elke dag mooier. Dat gaan we binnenkort vieren op zijn eerste verjaardag! De eerste weken van zijn leven, heeft Simon bij ons op de kamer geslapen in de co-sleeper en dat vonden we heerlijk. Ik kijk er met veel dankbaarheid en blijdschap op terug. Na deze periode heeft hij ‘een slapende start’ mogen maken op zijn eigen kamer waar hij zich helemaal op zijn plek voelt. We hebben onze slaapkamer en die van de kinderen een rustige uitstraling gegeven waar we erg blij mee zijn. Je ziet voornamelijk aardetinten terug. In combinatie met lichtinval van buiten en warme elementen zoals een zacht deken is de slaapkamer een fijne plek waar je lekker kunt ontspannen en opladen. We hebben bewust nagedacht hoe we nog beter tot rust kunnen komen in de slaapkamer, gezien je de energie goed kunt gebruiken als kersverse ouders.

Genieten van een goede nachtrust als kersverse ouders

De nieuwe indeling met kledingkasten zorgde nog steeds voor voldoende ruimte om van de slaapkamer een rustgevende plek te maken. Letterlijk geeft de kamer rust en ruimte om te ontspannen. Zo hebben we onszelf verwend met een nieuw matras waardoor we een soort hotelbeleving thuis kunnen ervaren. We beschikten al over een mooi bedframe, waardoor we waren gebonden aan het kiezen van de juiste afmetingen. Gelukkig paste ons droommatras in het bed en slapen we sindsdien als roosjes.  Matras 90×210 cm behoorde bijvoorbeeld tot de mogelijkheden, maar uiteindelijk hebben we gekozen voor een tweepersoonsmatras en daar zijn we nog steeds hartstikke blij mee. Lucas heeft ook een upgrade gekregen met zijn grote jongensbed. Matrassen 90×190 cm zijn namelijk geschikt voor kleinere bedden en daardoor ideaal voor kinderen. Hij kreeg een nieuw kussen en een fantastisch dekbedovertrek voorzien van vliegtuigen. Misschien is het zelfs zachter dan in hotels!

De slaapkamer make-over

Over de ultieme hotelbeleving gesproken; mijn wens om thuis te beleven alsof je op reis bent is gelukt! We hebben er voor gekozen om te investeren in een heerlijk dekbed en het sluit volledig aan bij onze wensen. Het is extra groot (hoera, nooit meer gekibbel in de nacht dat iemand dekbed ‘afpakt’), zacht, warm en van geweldige kwaliteit. Sterker nog: het overtreft al onze verwachtingen én dromen. Een stijlvol dekbedovertrek zorgt ervoor dat je met een grote glimlach de kamer inloopt en je er tot rust kunt komen. Ten slotte heb ik twee mooie planten in de vensterbank geplaatst, kristallen neergelegd op de nachtkastjes en geboorteposters opgehangen van onze jongens. Je ziet de sterrenhemel van het moment dat zij geboren zijn; onze lichtpuntjes.

Opladen en ontspannen

De slaapkamer is een warme, rustgevende plek geworden waar ik graag ben om op te laden. Mijn perfecte afsluiter van de dag? Met een warme kop thee in bed een boek lezen om vervolgens na te denken wat deze dag mij mocht brengen. Dankbaar de ogen sluiten en uitkijken naar een nieuwe dag.

Liefs, Dagmar

Follow me on Facebook  Bloglovin  Instagram

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.