Onze keuken kreeg een betaalbare make-over

Onze keuken kreeg een betaalbare make-over

Wij wonen inmiddels alweer drie jaar (!) samen in Nieuwegein en het huis voelt nog steeds meer dan goed. Het was echt de juiste beslissing dat we hier zijn gaan wonen en we hebben al veel mooie herinneringen mogen maken in deze omgeving. De afgelopen maanden hebben we kleine, maar doeltreffende veranderingen doorgevoerd die niet altijd zichtbaar zijn. Denk aan het veranderen van het ventilatiesysteem, het verbeteren van de riolering en ondertussen zijn we druk bezig met mijn kantoorruimte. Daardoor krijgt de zolder een flinke metamorfose. Ook de keuken kreeg een betaalbare make-over, lees je mee?

In de keuken zijn we dagelijks te vinden, we hebben een open keuken die je vanuit de woonkamer kunt zien. Het is een L-keuken met een donker blad en gebroken, witte lades. Aan de keuken grenst onze eethoek, daar staat de eettafel met vier stoelen en de kinderstoel van Lucas. Recent heb ik de keuken van top tot teen schoongemaakt en dat was écht nodig. Al die gezellige spaghetti-met-bolognaisesaus-handjes van Lucas op de lades zijn er gelukkig weer vanaf. Ook zijn de kastjes weer gesorteerd en overzichtelijk ingedeeld. Wat een verademing! We hebben gekeken naar wat we veel gebruiken en sommige producten en keukenapparaten waren aan vervanging toe en stonden er al erg lang. Zo hebben we een nieuwe waterkoker gekocht via Otto.nl (yes, want thee is mijn dagelijkse guilty pleasure) die allerlei mooie kleuren geeft tijdens het koken van het water. Ik ben er zo blij mee! Hij staat heel elegant en zorgt voor een speels effect die Lucas ook prachtig vindt. Dan gaat hij op zijn nieuwe krukje staan en dan begint hij enthousiast te roepen. Zo oefenen we meteen de kleuren, handig!

Ook waren we echt toe aan een nieuw messenblok, want met het oude was amper meer te snijden. Dan stond ik te ploeteren zonder resultaat, terwijl het veel inspanning en energie kostte. Gelukkig is dat nu niet meer nodig, want we hebben er eentje met een houten blok en scherpe messen. Hij staat erg leuk bij de houten broodtrommel, die dezelfde tint heeft. In de hoek van de keuken heb ik wat vrolijke plantjes geplaatst, waaronder mijn avocado-boompje die lekker aan het groeien is. Hij wordt écht groot! De plantjes heb ik in leuke potjes geplaatst of verpot naar grotere potten. Ook heb ik een paar nieuwe aanwinsten waar ik erg blij mee ben. Het tosti-ijzer was tevens toe aan een upgrade, waardoor we nu weer lekkere tosti’s kunnen maken. Kleine veranderingen, maar met impact: we staan nu weer met nog meer plezier in de keuken.

Een keukenprinses ben ik nooit geweest, maar ik probeer wel dagelijks lekkere en gezonde maaltijden op tafel te zetten. De ene keer lukt dit beter dan de andere keer, maar het geeft veel voldoening als je ziet dat het eten bij anderen smaakt. Ik ben erg blij met deze betaalbare make-over, waardoor de keuken nog prettiger voelt dan deze al was.

Kan jij lekker koken en ben je vaak in de keuken te vinden? 

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

Dit bericht heeft 4 reacties.

 1. kleine veranderingen kunnen zo veel betekenen. Ik had laatst een paar plankjes toegevoegd in de keuken. Hoeveel dat kan veranderen aan de uitstraling! Ik ben er zo blij mee.
  Leonie van Mil onlangs geplaatst…De kraamweek from hellMy Profile

 2. Marjoke

  Waar ik vooral benieuwd naar ben… waar komt het witte kastje op de foto vandaan? Superleuk en zou ook erg goed in mijn keuken passen.

  1. Dagmar Valerie

   Hi Marjoke, wat leuk je reactie dank je wel! Het kastje komt van de IKEA, wat een leuk compliment!

 3. Saar

  Ik ben een keukenprinses. Ik doe niets liever dan koken voor mijn gezinnetje. Mijn kleine meisje met veel goesting zien smullen van alle lekkers dat ik heb gemaakt is een waar genot. Hier wordt dus elke dag vers gekookt!
  Leuk dat jullie die keuken hebben heringericht, want het klopt wel dat je met meer plezier in de keuken staat, als je ook goed materiaal hebt!

Geef een antwoord

CommentLuv badge