Blog

Onze droombadkamer – Inspiratie voor compacte ruimte

handdoeken badkamer dagmar valerie

Afgelopen najaar stond ons huis op de kop vanwege de grote verbouwing. Zowel op de eerste verdieping als de begane grond, vervingen we kozijnen, ramen en (buiten)deuren. Bovendien werd het dakkapel gerenoveerd. Dit grote project had impact op ons hele huis; we hebben ruimte voor ruimte aangepakt en veel opgeruimd. Ons woonplezier en het comfort is sinds de verbouwing ontzettend gestegen; we voelen ons verrijkt door deze aanpassingen. Op ons wensenlijstje staat ook al een tijdje de verbouwing van onze badkamer. Toen we het huis kochten, hadden we niet verwacht hier nog tientallen jaren te willen wonen. Nu denken we daar heel anders over en kunnen we ons niet indenken om deze heerlijke plek op een dag te verruilen voor een ander thuis. De ruimte van de huidige badkamer is niet groot, maar je kunt het wel op een fijne en vernieuwende manier indelen waardoor je er weer jaren plezier door mag ervaren. Ik vertel je meer over onze droombadkamer!

Hoe ziet onze droombadkamer eruit?

Onze huidige badkamer heeft een heerlijk bad, twee wastafels en een toilet. Omdat we over een schuin dak in de badkamer beschikken, is het allemaal wat meer passen en meten. De uitstraling van de badkamer is niet onze smaak, maar het functioneert allemaal nog hartstikke prima. Vandaar dat we ook niet halsoverkop aan het oriënteren zijn om een nieuwe badkamer te plaatsen. Het is eerder een luxe dan een noodzaak, maar als je dan toch mag dromen… Dan mag de nieuwe badkamer strakker en lichter. De ruimte is nu vrij donker door elementen die we minder goed vinden passen bij onze interieurstijl. Zo zouden we bijvoorbeeld liever kiezen voor één wastafel en een glazen wand bij de douche om de ruimte beter te benutten. We hebben al geweldige wastafel inspiratie opgedaan bij Grohe waar onze harten meteen sneller gingen kloppen van de stijlvolle mogelijkheden die tegelijkertijd functioneel én ruimtebesparend zijn. Precies wat we zoeken! En daarnaast mag het toilet ook een upgrade krijgen; je ziet momenteel dat het allemaal wat verouderd is. De tegels zullen erg bepalend zijn voor de gehele sfeer in de ruimte. Gelukkig is er genoeg aanbod om uit te kiezen!

Een nieuwe verbouwing of toch een mini make-over?

Heel eerlijk? Op korte termijn zal deze verbouwing niet plaatsvinden, omdat we er eerst goed voor moeten sparen. Wel fantaseren we ondertussen over de mogelijkheden en weten we steeds beter aan welke eisen de nieuwe badkamer zal moeten voldoen. Te lang wachten willen we aan de andere kant ook niet, omdat de badkamer een ruimte is die we dagelijks graag gebruiken en waar we dus veel en vaak zijn. We hebben nu zelf ervaren hoeveel impact een upgrade van het huis heeft en we genieten daar elke dag van. We zouden het heerlijk vinden om op een dag de verbouwing in gang te zetten, maar tot die tijd dromen we nog even verder. Wel hebben we de badkamer een mini make-over gegeven die een stuk betaalbaarder is. Zo gebruiken we nu extra zachte, nieuwe handdoeken en hebben we de ruimte opgevrolijkt met wat plantjes. Ook heerlijke verzorgingsproducten zie je in onze badkamer staan; zo sluiten we de dag af op een ontspannen manier.

Binnenkort dus geen verbouwing bij ons, maar wel een nieuw spaarplan om op een dag deze droombadkamer te verwezenlijken. Mocht je nog leuke suggesties en inspiratie hebben voor badkamers voor een relatief kleinere ruimte dan zie ik jouw input heel graag tegemoet. Dank je wel voor het meedenken!

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram

 

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.