Blog

Oh deer, Merry Xmas – Kerst in huis halen

Allesvoorkerst

winterwonderlandIt’s the most wonderful time of the year! Genieten jullie ook zo van de kerstsfeer? De decembermaand zit vol feestelijke momenten en ik tel alvast af totdat het Kerst is. We gaan gezellig met het gezin de kerstboom versieren en natuurlijk mag Michael Bublé niet ontbreken als achtergrondmuziek. In het kader van Kerst pak ik dit jaar iets meer uit dan voorheen: het kerstdiner krijgt een extra sfeervol tintje. En daarom ga ik op een speciale kerstinkopen missie. Ho ho ho ik heb er zin in!

Ik ben al druk bezig om lekkere gerechten te selecteren en waar zou ik zijn zonder Jamie Oliver? Met Jamie Oliver’s Kerst Kookboek zet ik ook dit jaar tijdens de feestdagen zonder stress de gerechten op tafel. Niet alleen gaat het er dan een stuk relaxter aan toe, maar ik kan dan zelf ook meegenieten van het kerstmenu. Erg handig zo’n Jamie Oliver als hulplijn! Ik zit nu nog in de oriënterende fase, maar een echte kerstklassieker mag niet ontbreken. Voor de desserts kies ik meestal de makkelijkere weg (maar dan wel in stijl) en het kerstontbijt krijgt een Jamie-twist; nu al een lekker vooruitzicht! Misschien vinden jullie het leuk om te lezen als ik binnenkort een artikel schrijf over het vieren van Kerst inclusief de Poolse tradities (mijn familie komt uit Polen)? Wat niet is, kan nog komen. Ik klim gauw in de pen om jullie er meer over te vertellen, want wat voor mij traditie en een gewoonte is, hoeft natuurlijk niet voor iedereen herkenbaar te zijn. Coming soon!

Allesvoorkerst

Ik vertelde al even over het kerstdiner, maar kerstavond vieren we altijd erg uitgebreid. Ik verheug mij er nu al op om met familie uitgebreid te eten, bij te praten en ten slotte te eindigen bij de kerstboom met cadeautjes en leuke gezelschapsspellen. Omdat we al jaren dezelfde kerstverlichting en interieurspulletjes hebben, duik ik dit jaar de winkels in om te vernieuwen en het huis extra leuk aan te kleden. Het mag subtiel, sfeervol en elegant. Zo staat al heel lang op mijn wishlist om nieuw servies te kopen. We hebben sinds we samenwonen al de standaard 365 borden van IKEA  en dat vraagt om verandering. Ik zag zo’n divers en luxe assortiment bij Blokker dat ik heel graag daar ga shoppen om ons servies een geweldige upgrade te geven zodat we ook bij het kerstdiner kunnen genieten van stijl en sfeer. Wat een heerlijk vooruitzicht! De kans is erg aanwezig dat ik met veel meer leuks de deur uit zal lopen, omdat ik zag dat zij een mooie Alles voor Kerst campagne hebben lopen waarbij ook de kerstballen en het bestek in prijs zijn verlaagd. Dat maakt het extra aantrekkelijk om nog even wat mooie producten te scoren voor een toegankelijke prijs. En hoe leuk zou het zijn om kerstavond te eindigen met een mooie puzzel of nieuw spel? Ook dat vind ik heel erg leuk om nog aan te schaffen voordat we de feestdagen tegemoet gaan. Gezellig!

Ik twijfel nog wel over de kleuraccenten die ik wil aanbrengen in de kerstdecoratie. We hebben veel natuurlijke tinten in huis en het lijkt mij ook mooi om het wat lichter te houden. De borden wil ik heel graag wit hebben, maar qua vorm ben ik er nog niet helemaal uit. Misschien ga ik toch een keer voor vierkant? En wat de kerstballen betreft… ik twijfel nog een beetje. Er is ook zoveel keus! Ik ga lekker shoppen met mijn kleine vriendje Lucas en ideaal dat ik het allemaal bij één winkel kan doen: van inpakpapier tot verlichting, servies en decoratie. Dat scheelt winkelhoppen en ik vind het ontzettend gezellig dat ik met hem op stap kan om Kerst in huis te halen (als deze blog online komt, ben ik inmiddels vast goed geslaagd!). Erg bijzonder dat ik vorig jaar nog in de kraamperiode zat en de eerste luiertjes van Lucas verschoonde en nu met mijn mannetje op pad kan. En note to myself: een nieuwe foute kersttrui mag niet ontbreken tijdens deze shopsessie!

Ik ken mijzelf iets te goed, ik shop inderdaad sneller dan dat deze blog online komt en kan inmiddels delen dat ik zéér goed geslaagd ben. Het zijn uiteindelijk prachtige vierkante borden geworden uit de True Life collectie. Daar ben ik ontzettend blij mee en ik hoop dat we er jaren plezier door kunnen beleven. Ook kocht ik een gezellige kerstpuzzel, een oliebollenschaal en mooie interieuraccessoires om de woonkamer gezellig aan te kleden en in de kerststemming te komen. De kerstsfeer is goed in huis gehaald dit jaar, zo leuk! 

Oh deer, Merry Xmas!  Staat Michael Bublé bij jou ook op repeat?

Liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.